Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Kasım 2006 Salı - 00:00

Halkalı Wels Ro-La Hattı Açıldı

Halkalı Wels Ro-La Hattı Açıldı

Avusturya’ ya 68 saatte varacak olan  Ro- La treninin kalkış durağı Halkalı olarak belirlendi. Tek yönlü bilet fiyatı 1.100 euro olan ve 20 TIR taşıma kapasiteli trenin rezervasyonları UND üzerinden yapılacak.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde UTİKAD Genel Müdürü Müjdat Mandal’ da hazır bulundu. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Avusturya Demiryolları Genel Müdürü Gustav Poschalko’ nun da katıldığı törende Ro- La hattının açılışı Bakan Yıldırım tarafından kurdele kesilerek sembolik olarak gerçekleştirildi.
Taşımacılığın özeti
Devlet Demiryollarının çok önemli projelerinden birinin hayata geçirilmesinden duyduğu gururu dile getiren Yıldırım taşımacılığın şekil değiştirmeye başladığını ve tek modlu yapıdan çok modlu yapıya geçildiğini anlattı.  Yıldırım; “ Eskiden yollar duruyor, araçlar yürüyordu. Şimdi yollar yürüyor araçlar duruyor. İşte bu taşımacılığın özeti bu” dedi.  Bu gün Türkiye’ den Orta Doğu’ ya, Kafkasya’ ya Avrupa’ ya yapılan seferlerde ayda bin trene ulaşıldığını söyleyen Ulaştırma Bakanı 15’ i geçmeyen ve düzensiz yapılan yük treni seferlerinin bu gün düzenli ve tarifeli yapıldığını belirtti.
Bu yolu kullanalım, yaşatalım!
Ro- La taşımacılığının taşımacılık seçeneklerini arttırmasının yanı sıra pek çok üstün yönleri de bulunduğunu belirten Yıldırım, taşımacılığın sadece ticaret olmadığını kaydetti. Bu taşımacılıkla çevre dostu, maliyeti düşük, konforu yüksek bir ulaşım sistemi hayata geçirileceğini ifade eden Binali Yıldırım işletme maliyetlerinin de düşeceğini söyledi. Binali Yıldırım taşımacılara da şöyle seslendi; “ Bu yolu kullanalım, yaşatalım”. Daha gidecek çok yollarının olduğunu vurgulayan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “ Son üç yılda demir yollarına 6 katrilyon parayı bunca sıkıntıya rağmen ayırmışsak demir yollarına inandığımız için yaptık. Atatürk’ ün başlattığı hamlenin tekrar devam etmesi için yaptık. Ülkemiz, demir yolları ile kalkınacak ve gelişecektir.”
Kamyon şoförleri memnun olacak
Açılış töreninde konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da Ro- La sisteminin en çok kamyon şoförlerini memnun edeceğini belirterek, bu sistemde kara yolu ve demir yolunun rakip olmadığını, birbirlerini tamamlayarak işlev göreceğini söyledi. Sistemi yurt içinde de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Karaman, talebe göre seferleri arttıracaklarını, şu an sınır kapılarını kullanan mevcut 25 bin tır bulunduğunu bildirdi.
Ro- La yılda 8 milyon litre yakıt tasarrufu sağlayacak
Avusturya Demiryolları Genel Müdürü Gustav Poschalko törende yaptığı konuşmada Ro- La’ nın her seferinde 25 bin litre yakıt tasarrufu yaptığını dile getirerek bunun yılda 8 milyon litre yakıta ve 25 milyon TIR seferine tekabül ettiğini söyledi. Poschalko ayrıca Ro- La seferlerinin Balkan ülkeleri trafiğinde de büyük ölçüde rahatlama sağlayacağına inandıklarını ifade  etti.
Tarife ve Ücretler
Ro- La treninin taşıma maliyetleri şöyle:
Tek yön bilet fiyatı : 1.100 Euro
Beher sürücü uçak ücreti - tek yön : 150 Euro (Wien - Wels / Wels – Wien otobüs transferi dahil)
Beher araç terminal ücreti: 40 Euro

 
Üst Düzey ve Orta Düzey Yöneticilerin Dikkatine
 
Ağırlık ve Boyut Kontrol İstasyonları Ulaştırma Bakanlığına Devrediliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerşoför haberler srcsondakikabustürkiyeKamyonlkw