Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Ekim 2022 Pazartesi - 11:32

Globelink Ünimar Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Aldı!

Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Globelink Ünimar, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) aldı. Şirket, YYS ile artık gümrük süreçlerinde özet beyan işlemleri daha kısa sürede gerçekleştirebilecek. Ayrıca taşıma işlemlerinde Globelink Ünimar ile çalışmayı tercih edenler, sınır kapılarında öncelikli geçiş hakkından ötürü daha hızlı servis alma ayrıcalığından faydalanacak.

Globelink Ünimar Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Aldı!

Globelink Ünimar, müşterilerine sunduğu hizmetin kalitesini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda köklü lojistik şirketi, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Şirket, bu sertifikayla birlikte lojistik süreçlerinde yer alan gümrük özet beyan işlemlerinde harcanan vakti azaltmayı ve müşterilerine daha hızlı çözümler sunabilmeyi amaçlıyor.

 

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS), uluslararası lojistik ve ticaret faaliyetleri yürüten ve gümrük yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren işletmelere veriliyor. Ayrıca sertifikaya sahip olabilmek için Türkiye Gümrük Bölgesi sınırları içerisinde en az üç yıldır faaliyette olmak, ISO 9001 ve ISO 27001 başta olmak üzere çeşitli kalite belgelerine sahip olmak gerekiyor. Daha da önemlisi bu işletmelerin temiz bir sicile sahip olması ve gümrük işlemleri sırasında geçmiş dönemlerde oluşmuş cezasının bulunmaması gerekiyor. Sadece ülkemizde değil dünyanın pek çok ülkesinde Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’na sahip şirketler gümrük otoriteleri tarafından güvenilir şirketler olarak kabul ediliyor. İlave şartlar sağlanması koşuluyla bu şirketler lojistik faaliyetlerinde izinli gönderici ya da izinli alıcı olarak da işlem yapabiliyor ve ithalat ihracat yapan şirketlerin yüklerini gümrüklü alan olarak kabul edilen kendi tesislerinde yükleme veya boşaltma yaparak lojistik süreçlerinin hızlanmasını sağlıyor. YYS sahibi ithalat ve ihracat yapan şirketler ise ilave şartları yerine getirdiğinde gümrük işlemlerini kendi tesislerinde gerçekleştirebiliyor. 

 

YYS birçok avantaj sağlıyor

 

Öte yandan, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası dış ticaret veya lojistik firmalarına zorunlu olan hallerde öncelikli kontrol ve muayene şansı veriyor. Ayrıca yeşil hat uygulamasına da olanak sağlayan YYS, ithalat ve ihracat beyannamesine veya özet beyana yazılması gereken bilgilerin bir kısmının yazılmaması ya da eklenmesi gereken belgelerin bazılarının eklenmemesi, (eksik bilgi veya belgeyle beyan) götürü teminat uygulamasından yararlanma ve taşıt üstü işlem imkanını da mümkün kılıyor.

 

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası almalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Globelink Ünimar İç Denetim ve Kurumsal Risk Direktörü Ebru Fedakar, “YYS, uzun bir hazırlık süreci olan ve gerçekten zor kazanılan bir belge. Ekip olarak çok iyi hazırlandık ve tüm süreçleri ve denetimleri başarı ile tamamladık. Geniş acente ağıyla birlikte tedarik zincirinin her adımında uçtan uca lojistik hizmeti sunan Globelink Ünimar, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası gibi ayrıcalıklarla, müşterilerine sağladığı kalite standardını artırmayı hedefliyor. 32 ülkede 110’u aşkın ofisimiz bulunmaktadır ve aldığımız bu sertifika ile iş ortaklarımıza halihazırda verdiğimiz kaliteli hizmete katkı sağlamayı planlıyoruz. Hedeflerimize ulaşmakta emin adımlar ile ilerleyen firmamız için bundan sonraki hedef izinli gönderici ve izinli alıcı olabilmektir.” dedi.

 

 
Rusya'nın Son Kozu Sıfır Km Fiyatlarını Yüzde 20 Artırabilir!
 
10-16 Ekim Tarihlerinde Avrupa Birliği’ne Üye Ülkelerde Otobüs ve Kamyon Denetim Kampanyası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HİB Hizmet İhracatçıları Birliği Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetler Komitesi,Ticaret Bakanına Sektör Taleplerini Aktardı
26 Eylül tarihinde Ticaret Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Hizmet ...
DFDS Akdeniz İş Birimi, DFDS Fransa İspanya Rotasının Avantajlarını ve Hedeflerini Duyurdu
DFDS Akdeniz İş Birimi, “Birlikte Büyüyoruz” dijital panelinde müşterileri ...
Yeni DHL Ticari Büyüme Atlası: Zorlu Koşullara Rağmen Ticaret Daha Hızlı Büyüyecek
173 ülkeyi kapsayan ve küresel ticaretteki en önemli trendlerin haritasını ...
 
Good Logistics Türkiye Genel Müdürü Levent Aydinç, "ABD’ye Deniz Yoluyla İhracat Taşımalarını Yüzde 50 Arttırarak Pazar Payımızı Büyüttük"
190 yıllık geçmişi ile dünyanın en köklü lojistik şirketleri arasında ...
2023 Yılı UBAK İzin Belgesi Müracaatları 1 Ekim’de Başlıyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ...
Kadın İçin Taşıyoruz Projesi İstanbul’daki İhracatçılarla Buluştu
DFDS Akdeniz İş Birimi’nin, KAGİDER iş birliği ile hayata geçirdiği “Kadın ...
 
Rusya Sınır Kapılarında Yoğunluk Artacak!
UND, Rusya’da ilan edilen kısmı seferberlik sonrasında, Rusya’dan diğer ...
Transbatur Logistics İlaç Dışı Frigo Taşımalarını 4 Katına Çıkardı
Pandemi sürecinde frigo taşımacılık hacmi ikiye katlanan Transbatur Logistics, ...
Akademili Sürücüler Çobantur Boltas’ta Direksiyon Başına Geçti
Çobantur Boltas’ın sektördeki yetkin ve formasyonlu sürücü açığını gidermek ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newskamyonumtreylerkamyoncudikkatbuslkwfahrerşoför