Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
4 Mayıs 2009 Pazartesi - 00:00

Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırını MAN Taşıyacak

Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırını MAN Taşıyacak

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nce hazırlanan Türkiye’nin ilk Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ını MAN taşıyor. Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ı, verilen teorik deprem eğitimi sonrasında bünyesindeki özel odada, içindekilere birebir deprem tecrübesi yaşatıyor.

“Depreme Duyarlılık Günleri” kapsamında Türkiye’de pek çok noktayı ziyaret eden Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ı, bu güne kadar 17 binin üzerinde kişiye deprem eğitimi verdi. MAN, 2008 yılı itibari ile Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ını taşımak üzere TGA 19400 model çekiciyi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’ne tahsis etti. 

Küresel kriz nedeniyle bazı sponsorluklarda da sıkıntı çeken proje, B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü akademisyenlerinin ve mevcut sponsorların özverili çabalarıyla programına devam edebiliyor. MAN’ın taşıyacağı Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ı, Marmara Depremi’nin 10’ncu, Büyük ݝstanbul Depremi’nin ise 500’ncü yıldönümünde, 1’nci ve 2’nci derece risk taşıyan 51 il öncelikli olmak üzere tüm Türkiye’yi gezerek, depremden korunma kültürünün yaygınlaşması bilinci ve önceden hazırlıklı olma konularında  eğitimlerini vermeye devam  edecek.

Gerçek deprem anı yaşatılıyor

Ülkemizde gerçekleştirilen ilk Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR'ı olan araç, normal bir dorse görünümde ve içinde 6 metreye, 2.40 metre ölçülerinde, içinde (kontrol edilebilen gerçek deprem koşullarının yaşandığı) oturma odası ve mutfaktan oluşan bir simülasyon bölümü mevcut. Eğitimde, öncelikle 45 dakika ile 1,5 saat arasında süren Temel Bilgilendirme Semineri verilmesinin ardından 5’er kişilik gruplar halinde simülasyon bölümüne alınıyor. Burada da süren eğitim sonunda gruba, 38 saniye boyunca gerçek deprem anı yaşatılıyor. Merkez üssüne 70 km uzaklıkta 4.8 büyüklüğünde, bir binanın giriş katında hissedilen depremin birebir yaşanmasının ardından yapılan değerlendirmeyle gruba, kendilerini ve çevrelerini olası bir afete hazırlamaları için gerekli eğitim veriliyor. Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ında, 5’er dakikalık uygulamalarla, günlük toplam 500 kişiye eğitim verilebiliyor. Proje kapsamında bu güne kadar 17 binin üzerine kişiye eğitim verildi.

Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ı Ankara’daydı

Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ı, Ankara’da katıldığı 2009 Avrupa Yaratıcılık ve Yenilik Yılı Ulusal Konferansı’nda da büyük ilgi gördü. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü “Depreme Duyarlılık Günleri” Proje Mimarı ve Yöneticisi Süheyla Sezan, konferansta proje hakkında sunduğu genel bilgilerin yanı sıra eğitim ile ilgili temel bilgilendirme de yaptı. Konferansa katılanlar daha sonra Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ında uygulamalı eğitime alındılar.

 
Axor Satışları Hızla Devam Ediyor
 
Premio'lara Uğramanın Şimdi Tam Zamanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
Kamyon
news
treyler
dikkat
türkiye
kamyonum
haberler
şoför