Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Aralık 2014 Salı - 10:39

Gençler Bilinçlenmeye Devam Ediyor!

“Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı uygulamaları, 27-28 Kasım 2014’te İstanbul’daki TÜVTÜRK Akademi’de düzenlenen eğitim semineriyle başladı.

Gençler Bilinçlenmeye Devam Ediyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Goodyear Lastikleri T.A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolüyle “Trafikte Sorumluluk Hareketi”  kapsamında hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı uygulamaları, 27-28 Kasım 2014’te İstanbul’daki TÜVTÜRK Akademi’de düzenlenen eğitim semineriyle başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Goodyear’ın desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi’nin amacı, dünyada ve ülkemizde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan trafik güvenliği konusunda ortaöğretim öğrencileri, öğretmenleri, veliler ve servis şoförlerinde trafik güvenliği konusunda farkındalığı geliştirmektir. Projenin hedef kitlesi, seçilen okulların Trafik ve İlk Yardım dersi öğretmenleri, 12’nci sınıf öğrencileri, Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü öğrencileri, veliler ve okul servis şoförlerinden oluşmaktadır.
Projenin ilk iki yılında Trafik ve İlk Yardım öğretmenleri vasıtasıyla 20 bin öğrenciye doğrudan trafik güvenliği eğitimi verildi. Eğitim ve iletişim materyalleriyle de 40 bin veli ve 1000 okul servis şoförüne ulaşıldı.
2014-2015 eğitim öğretim yılı uygulamaları, öğretmenlere yönelik eğitim semineriyle başladı. Liselerde Trafik ve İlk Yardım dersini veren öğretmenlerin hizmet öncesi eğitimlerinde trafik güvenliği konusunda eğitim almadığı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, bu eğitim seminerinin ne kadar önemli olduğu ortadadır. 27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen seminerde, öğretmenler projenin uygulama süreci hakkında bilgilendirilirken, trafik güvenliği konusunda da uygulamalı ve etkileşimli eğitimler aldılar.
Seminerin açılış konuşmalarında, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız trafikte insan unsurunun önemine değinirken, insan yetiştirme konusunda öğretmenlere düşen görevleri hatırlatarak, eğitim seminerinin katkılarını vurguladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Denetim, Kontrol ve Araç Muayene Dairesi Başkanı Yılmaz Kılavuz da eğitimin ilk gününe katılarak, eğitime katılan öğretmenlere projeye verdikleri destek ve katkıları paylaştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü adına konuşan Mehmet Erdem Atılgan ise, Bakanlığın Trafikte Gençlik Hareketi gibi toplumsal projelere verdiği önemi dile getirdi.
Trafikte Gençlik Hareketi sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Goodyear Şirketi adına konuşan Kurumsal İletişim Müdürü Lerzan Moral ise Goodyear açısından projenin önemini açıklarken, en çok karayollarında can veren gençlerin korunması adına böyle bir proje yürütmekten gurur ve mutluluk duyduklarını aktardı. Moral sözlerine şöyle devam etti: “Trafikte Gençlik Hareketi projemizin 3.yılına girerken toplam 40 bin ebeveyn, 20 bin öğrenci ve 1000 okul servis şöförüne ulaştık. Her yıl bu sayıyı daha yukarılara taşıyarak trafik güvenliği konusunda toplumumuzdaki bilinci artırmayı hedefliyoruz”.
Proje ortaklarından TÜVTÜRK’ün İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan ise Trafikte Sorumluluk Hareketi’nin diğer uygulamalarından ve Trafikte Gençlik Hareketi’nin proje içindeki yerinden ve öneminden bahsetti.
Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Sakarya ve Samsun olmak üzere 10 farklı ilden 50 öğretmenin katıldığı eğitim seminerinin ardından, öğretmenler okullarındaki velilere ve servis şoförlerine ulaşacak, öğrencilere yönelik eğitimleri uygulayacaklardır. Bu şekilde toplam 10 bin öğrenciye, 20 bin veliye, 500 servis şoförüne daha ulaşılması hedeflenmektedir.

 
​OMSAN’a “Gamechangers Türkiye - Oyunu Değiştirenler” Ödülü
 
Michelin Lastikleri Kış Şartlarına Meydan Okuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
​OMSAN’a “Gamechangers Türkiye - Oyunu Değiştirenler” Ödülü
OMSAN, dünya çapında en yenilikçi şirketleri belirleyen “Gamechangers ...
​TIRSAN’dan Ceran Nakliyat’a Filo Teslimatı
Ceran Nakliyat, 2014 yılı son parti alımı olan 25 adet Tırsan Perdeli ...
​SRC Haberlerimize Yoğun İlgi!
Sektörün SRC ile sıkıntısı devam ediyor. Özellikle SRC ile ilgili kamyonum.com.tr’de ...
 
Soğuk Hava Yılın Son Off Road Yarışını Etkilemedi
Tamamlandığında Ankara’da yeni bir yaşam merkezi olacak Mebuskent, 2014 ...
Pirelli’den Hafif Ticari Araç Kullanıcılarına Özel: Carrier Kış Lastiği
Türk Pirelli İzmit Fabrikası’nda üretilen ve tüm dünyaya ihraç edilen ...
Temsa İZTAD Üyeleri İle 21 Otobüslük Anlaşma Yaptı
İzmir merkezli hizmet veren turizm taşımacıları İZTAD yönetimiyle birlikte ...
 
Yurtiçi Kargo Filosunu Gazelle Next ve Business ile Güçlendirdi
Kargo ve taşımacılık alanında faaliyet gösteren Yurtiçi Kargo şubeleri, ...
Tepe Nakliyat Renault Truck İle Filosunu Güçlendiriyor
Hafriyat taşımacılığında faaliyet gösteren Tepe Nakliyat, filosuna 1 adet ...
Iveco Marka Başkanı AB Parlamentosunda Konuştu
Iveco başkanı Pierre Lahutte, Avrupa Parlamentosunda gerçekleşen Gas Visually ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerfahrertürkiye haberler srctruckbusşofördikkat