Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
22 Nisan 2015 Çarşamba - 14:31

GEFCO Grup, 2014’ü tatmin edici bir performansla kapattı

Sanayi lojistiği alanında dünyanın öncü şirketlerinden biri olan, Avrupa’nın otomotiv lojistiği alanındaki lider şirketi GEFCO Grup’un cirosu 2014 senesinde 2013’ün aynı dönemine göre %1,5 artışla 4,1 milyar Euro’ya ulaştı.

GEFCO Grup, 2014’ü tatmin edici bir performansla kapattı

Mevcut işletme karı 105 milyon Euro olarak kaydedildi. Bu rakam 2013 senesinin işletme karının %10,5 üzerinde. GEFCO Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal, sonuçlarla ilgili olarak, “GEFCO, geçtiğimiz sene mevcut zorlu ekonomik ortam göz önüne alındığında tatmin edici sonuçlar elde etti. Tüm tedarik zincirinin kontrol altında olmasının üreticiler arasındaki rekabette kilit unsur haline geldiği bu dönemde, GEFCO da müşterilerine lojistik zincirlerinin her bir kademesine katma değer sağlamalarına olanak sağlayacak benzersiz uzmanlığını sunuyor. GEFCO Grup’un 2014 senesinde sanayi sektöründe faaliyet gösteren müşterilerine yönelik faaliyetlerindeki %10’un üzerindeki artış da bunun bir göstergesi.” dedi.

Artan karlılık ve pazarda daha da güçlü ve öncü konum

   
2013
 
2014
 
Fark 2014/2013
 
GEFCO ciro (Milyar EUR)
 
3.993
 
4.053
 
+1.5 %
 
İşletme Karı (Milyon EUR)
 
95.5 
 
105
 
+10.5%
 
%2.6’lık faaliyet karı oranı (2013 senesinde bu oran %2,4’tü) ve bir önceki seneye göre %10,5 artan işletme karı ile GEFCO Grup karlılığını artırmayı başardı ve ekonomik ve sektörel dalgalanmalara karşı güçlü konumunu korudu.
Çok az borcu bulunan GEFCO Grup geçtiğimiz iki sene boyunca 138 milyon Euro serbest nakit akışı elde etti. Bu da Grubun sağlam finansal pozisyonunu ortaya koyuyor. 2014 senesinin ortasında uygulamaya geçirilen ve maliyetlerde daha fazla esnekliği teşvik eden performans planı ile “daha az varlık” üzerine kurulu iş modelinin verimliliğinin maliyet yönetimine katkısı oldu.
GEFCO Grup’un 2014’teki cirosu bir önceki seneye göre %1,5 artışla 4,1 milyar Euro’ya ulaştı. Bu artışta Grubun PSA Peugeot Citroen ve General Motors dışındaki sanayi müşterilerinden elde edilen ciroda geçen seneye göre %10’luk artış -%14 sabit döviz kuru-sabit kur oranları- da önemli bir rol oynuyor.  
GEFCO satış ekiplerinin üstün gayretleri GEFCO’nun Avrupa’nın en büyük 10 Entegre Lojistik Hizmet ve Çözüm Sağlayıcısı sıralamasındaki konumunu ve Avrupa’da Bitmiş Araç Lojistiğinde Bir Numara unvanını korumasına olanak sağladı.
Müşteri portföyünde çeşitlilik stratejisinin başarısı
Grup, özellikle köklü müşterisi PSA Peugeot Citroën ile yaptığı işbirliği sayesinde edindiği benzersiz uzmanlığı kullanarak, farklı sektörlerdeki üreticilere önemli faydalar sunuyor: Elektronik (Hitachi, Philips, LG), Tüketici ürünleri (Ikea, L’Oréal, Kering), Havacılık (Safran, Zodiac, EADS) ve Sanayi ürünleri. 2014 senesinde GEFCO müşteri portföyünü %10,6 oranında genişletti.
GEFCO’nun çeşitlilik stratejisinin başarısı dünyanın dört bir yanında imzaladığı büyük anlaşmalara da yansıyor: İspanya’da Panstar ve World Duty Free Group ile işbirliği; Türkiye’de diş hekimliği araç ve gereçleri üreticisi Sirona Dental ile imzalanan sözleşme; Romanya’da rulman ve sanayi yan ürünleri üreticisi Timken ile yeni iş ortaklığı.
Bu çeşitlilik stratejisinin başarısı özellikle 15201’ Bölgesi’nde (Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Baltık Ülkeleri) Grubun faaliyetlerini artırmasında etkili oldu.   2014 senesinde GEFCO bu bölgede uluslararası ve yerel sanayi kuruluşları ile yaklaşık 350 yeni anlaşma imzaladı.
Deniz ve Havayolu Taşımacılığı faaliyetlerinde büyüme GEFCO’nun büyüme hedeflerinin merkezini oluşturuyor
Dünyanın dört bir yanında 80 merkez ve depodan oluşan kıtalar arası bir ağa sahip olan GEFCO, müşterilerinin uluslararası büyümesini desteklemek için müşterilerinin ihtiyaç ve koşullarına göre tasarlanmış özel çözümler sunuyor. Yakın zaman önce Frankurt Uluslararası Havalimanı’nın yanında açılan havayolu taşımacılığı platformu da GEFCO Grubun bu alanda devam eden yatırımlarına mükemmel bir örnek. Paris, Shanghai ve Hong Kong’daki platformlara ek olarak, bu yeni platform üreticilerin özellikle de eski Sovyetler Birliği Ülkeleri’nde karşılaştığı önemli sorunlara çözüm sunuyor.
2014’ün bir diğer önemli anlaşması da GEFCO İspanya, GEFCO Rusya ve demiryolu malzemeleri üretimi konusunda dünyanın uzman kuruluşu olan İspanyol firma Talgo arasında imzalanan, altı adet trenin multimodal taşımacılık çözümü ile Rusya’ya sevkiyatına yönelik anlaşmaydı.
GEFCO büyüme stratejisini desteklemek için yatırımlarının üçte birini bilişim sistemlerine ayırıyor. Bu şekilde müşterilerine nakliye operasyonları ile ilgili gerekli tüm bilgi ve verileri sunabiliyor.
 
GEFCO ayrıca yine 2014’te Asya ile Avrupa arasında yeni bir kapıdan-kapıya demiryolu taşımacılığı hizmeti başlattı. Benzersiz bir büyüme unsuru olacak bu yeni hizmet, Çin’in geniş demiryolu ağının kullanılarak Asya ve Avrupa’da Kazakistan, Rusya, Beyaz Rusya, Özbekistan, Almanya ve Macaristan dâhil bir düzineden fazla ülkeye taşımacılık hizmeti verilmesini mümkün kılıyor.
GEFCO’nun stratejisinin temel taşı olan uluslararası büyüme devam ediyor
Avrupa’da özel taşımacılık ağının öncüsü olan GEFCO, Doğu Avrupa ülkelerindeki varlığını güçlendiriyor ve her sene yüksek büyüme potansiyeli olan bölgelerde de büyümesini güçlenerek sürdürüyor.
 
  • 2024 senesinin sonunda, GEFCO Grup, Kuzey Afrika’daki ağını Afrika’nın en büyük ekonomilerinden biri olan ve aynı zamanda Avrupa, Ortadoğu, Güney Amerika ve Asya ile ticaret için ideal bir coğrafi konumda olan Cezayir’de faaliyet göstermeye başlayarak genişletti.  .
  • ASEAN ülkelerinin (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) dinamik ekonomisine bağlı güçlü potansiyelin farkında olan GEFCO bölgede ticaret akışlarının önemli bir oyuncusu olan Vietnam’ın yanı sıra Tayland ve Endonezya’da hizmet vermeye başlamayı planlıyor. 620 milyon toplam nüfusa sahip ASEAN ülkelerinde 2014 senesinde %6,4’lük bir büyüme kaydedilirken, 2017 senesinde yine bu ülkelerde GSYİH’nin 3 trilyon USD’a ulaşması bekleniyor. Bölge aynı zamanda otomotiv pazarında dünyanın en büyük altıncı bölgesi olarak 2013 senesinde 4,3 milyon araç üretimi ile bir rekora imza attı.  
  • 2003 senesinden bu yana Rusya’da faaliyet gösteren GEFCO bugün 2012 senesinde RZD ile birleşmesinin yarattığı sinerjiden tam olarak faydalanıyor. Bu güç birliği GEFCO’ya uzun vadeli stratejik desteğin yanı sıra Rusya ve Eski Sovyetler Birliği Ülkeleri’nde yeni büyüme fırsatları da sunuyor. Bu öncelikli bölgedeki büyümesini hızlandırmak için GEFCO özel bir bölge oluşturarak bu bölge için özel bir yapılandırmaya girdi. 1520 Bölgesi olarak adlandırılan bu bölgede Moskova merkezli 50 lojistik uzmanı hizmet veriyor.
  • GEFCO’nun büyümeye önem vereceği diğer ülkeler arasında Yunanistan, Sırbistan ve Güney Kore yer alıyor. 

 
Trio Operadores’in Tercihi Allison
 
Continental Filolara Özel Ürün Gamı ile Standartları Yeniden Çiziyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trio Operadores’in Tercihi Allison
Trio Operadores, yüksek verimlilik ve düşük gürültü düzeyi avantajları ...
ROTA’nın Patentli Çözümleri Büyük İlgi Gördü
NSK Group, ROTA markası ile katıldığı ‘Automechanika İstanbul 2015’ fuarında ...
Mercedes-Benz Türk 2. El faaliyetleri devam ediyor
Mercedes-Benz Türk, 2009 yılından bu yana yürüttüğü 2. El faaliyetlerini ...
 
Goodyear, INTERMAT Fuarı’nda
Goodyear, Avrupa’nın en önemli yapı endüstri fuarı Intermat 2015’te iş ...
Ford’dan Nisan Fırsatları
Ford’un nisan ayı kampanyaları cazip fırsatlar sunuyor. Binek Ford modelleri ...
Pirelli Tedarikçilerini Ödüllendirdi
Pirelli’nin dünya çapında tedarikçilerini sürdürülebilirlik, kalite, hizmet ...
 
Baran Otomotiv'e 11 Adetlik Tiger Havuz Damper
Taşımacılık sektöründe 2010 yılından bu tarafa faaliyette olan Baran Otomotiv, ...
MANN+HUMMEL, AUTOMECHANIKA İSTANBUL’A KATILDI
Filtrasyon uzmanı MANN+HUMMEL, grubun aftermarket markası MANN-FILTER ...
Yazın Kış Lastiği Kullanmayın!
Baharın aylarına yaklaştığımız bugünlerde, havaların ısınmaya başlamasıyla ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyonum
bus
dikkat
lkw
fahrer
sondakika
truck
Kamyon
şoför