Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Nisan 2011 Çarşamba - 11:44

GECİKME FAİZLERİ ARTTIRILDI

Trafik cezalarının geç ödenmesinde uygulanan faizler artırıldı. Buna göre, aylık yüzde 1.40 olan gecikme faizi % 5'e çıkarıldı. Trafik cezasının peşin ödemelerinde sağlanan % 25'lik indirim uygulaması devam ediyor.

GECİKME FAİZLERİ ARTTIRILDI

İçişleri Bakanlığı Karayolları Trafik Kanunu Hükümleri Gereğince Uygulanan İdari Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar ile Kullanılacak Alındılar, Tutanaklar ve Defterler Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren yeni Yönetmeliğe göre, ilgilinin rıza göstermesi halinde idari para cezası derhal tahsil edilecek. Trafik idari para cezası karar tutanağında yazılı idari para cezaları muhasebe yetkilisi mutemetlerine, vergi dairelerine veya Maliye Bakanlığınca tahsile yetkili kılınan bankalar ile PTT idaresine ödenebilecek. İdari para cezasını kanun yoluna başvurmadan önce ödeyen kişiden bunun dörtte üçü tahsil edilecek. Peşin ödeme, kişinin bu karara karşı kanun yoluna başvurma hakkını etkilemeyecek.

Durumu İyi Olmayanlara Taksit İmkanı

Ekonomik durumu müsait olmayan kişiler, idari para cezasının ilk taksitinin peşin ödenmesi koşuluyla, bir ay içerisinde vergi dairesine müracaat edilmesi halinde, bir yıl içinde ve dört eşit taksit halinde ödenebileceğine ilgili vergi dairesince karar verilebilecek. Taksitlerin zamanında ve tam olarak ödenmemesi halinde idari para cezasının kalan kısmının tamamı tahsil edilecek. Trafik idari para cezalarını tahsil eden banka veya PTT idaresi, Maliye Bakanlığınca tespit edilen süre içinde, Maliye Bakanlığının ilgili birimine elektronik ortamda bilgi vermek zorunda olacak. Banka veya PTT ile yapılan ödemelerde paranın bankaya veya PTT'ye yatırıldığı tarih ödeme tarihi sayılacak.

Bir Ay İçinde Ödenmezse %5 Faiz

Trafik idari para cezaları yetkili memurlarca derhal tahsil edilecek. Ödeme derhal yapılmadığı takdirde, para cezalarının, tutanağın tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödenmesi gerekecek. Bir ay içinde ödenmeyen cezalar için her ay % 5 faiz uygulanacak. Aylık faizin hesaplanmasında ay kesirleri tam ay olarak dikkate alınacak. Bu şekilde bulunacak tutar cezanın iki katını geçemeyecek.
Süresinde ödenmeyen ve kesinleşen idari para cezaları, 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilecek.

15 Gün İçinde İtiraz Hakkı

Trafik idari para cezası karar tutanağına karşı, kararın tebliği tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine itiraz için başvurulabilecek. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması halinde idari para cezası kesinleşecek. İdari yaptırım kararının verildiği işlem kapsamında aynı kişi ile ilgili olarak idari yargının görev alanına giren kararların da verilmiş olması halinde, idari yaptırım kararına ilişkin hukuka aykırılık iddiaları bu işlemin iptali talebiyle birlikte idari yargıda görülecek.

Yönetmelikle 27 Ocak 1989 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırıldı. Trafik idari para cezası karar tutanaklarındaki bilgilerin Maliye Bakanlığına elektronik sistemle aktarılmasına 1 Temmuz 2011'e kadar başlanacak.

 
ÇAĞLAYAN'DAN VOLKSWAGEN'E DAVET
 
ÖZTATLI’DAN ÇİFTE TESLİMAT
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇAĞLAYAN'DAN VOLKSWAGEN'E DAVET
Almanya'da bulunan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, pikap türü ticarî araç ...
ONUR TAAHHÜT’E 30 VOLVO DAHA
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Onur Taahhüt Taşımacılık, teslim ...
TIR Karnesi Sayısında Artış
2011 yılı Mart ayında, 2010 yılı Mart ayına göre Verilen Geçiş Belgesi ...
 
Bölge Müdürleri Toplandı
14. Ulaştırma Bölge Müdürleri toplantısı, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk ...
KAHRAMAN ŞOFÖRE ÖDÜL
Akaryakıt istasyonunda alev alan tankerini boş araziye götürerek büyük ...
Karayolları Bölge Müdürleri Toplandı
Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı, Ulaştırma Bakanı Habip Soluk’un ...
 
ARÜSDER’11 İçin Geri Sayım Başladı
ARÜSDER Fuarı’na katılım çağrısını Bursa’da yineleyen Başkan Fırat; güçlü ...
ALO KANKA 1550
İstanbul'da, yanlış yere park ya da benzeri bir nedenle araçları çekilenler, ...
UN RORO'YA SORUŞTURMA
Rekabet Kurumu, deniz taşımacılığının önde gelen isimlerinden UN RoRo ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncuşofördikkatfahrerlkwKamyonbuskamyonum haberler