Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Eylül 2022 Çarşamba - 11:35

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan; "300 Kilometre Menzilli, Yüzde 100 Elektrikli Araçlarımızı 2024 Yılında Bütün Dünyada Satıyor Olacağız"

“2030 Yılında Avrupa’ya Satılacak Araçların Yüzde 50’si Sıfır Emisyon Olacak” “300 Kilometre Menzilli, Yüzde 100 Elektrikli Araçlarımızı 2024 Yılında Bütün Dünyada Satıyor Olacağız” “Türk Mühendislerin Eseri!”

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan;  300 Kilometre Menzilli, Yüzde 100 Elektrikli Araçlarımızı 2024 Yılında Bütün Dünyada Satıyor Olacağız

Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan IAA Transportation 2022-Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda Ford Trucks misafiri olarak yerini aldı. Ford Trucks’ın Türk’ün gücünü gösterdiği fuarda, marka çevrecilik açısından attığı adımları gözler önüne sürerken, sunduğu ileri teknoloji ürünü araçlarıyla da davetli ve ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

Fuarda Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan’la bir araya gelen Serhan Tufan bizler için yeni araçlarını tanıtırken, çok yakın gelecekte yaşanacak dönüşümün de haberini verdi.

“2030 Yılında Avrupa’ya Satılacak Araçların Yüzde 50’si Sıfır Emisyon Olacak”

“Türk Mühendislerin Eseri”                                                                                                                 

“Bizim için oldukça önemli bir fuarda, dört yıl sonra yeniden beraberiz. Dört yıl önceki fuar da bizim için oldukça önemli olmuş, F-Max Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü’nü almıştı. Aynı önem bugün de devam ediyor, çünkü yeni ve Türk mühendislerinin eseri olan yeni aracımızı tanıttık.” diyerek sözlerine başlayan Serhan Turfan fuarda tanıtılan Yüzde 100 elektrikli araçlarıyla ilgili bilgi veriyor; “Çevrecilik açısından çok önemli adımlar atıyoruz. 2030 yılında Avrupa’ya satılacak araçların yüzde 50’si sıfır emisyon olacak. Tanıttığımız bu ürünümüz de bu yolda bize hizmet edecek değerli ürünlerimizden bir tanesi; yüzde 100 elektrikli aracımızı beğeniye sunduk. Aracımızın 4x2 ve 6x2 versiyonları bulunuyor, yol kamyonu segmentinde olabilecek bir araç. Dönüşümün öncelikle şehir içi taşımacılıktan başlayacağını düşündüğümüz için böyle bir araç geliştirdik. Özellikle Türkiye’de belediyelerimizden çok talep göreceğini düşündüğümüz, işletme maliyetlerini oldukça düşürecek ve birçok avantaj daha sağlayacak bir araç ürettik. Belediyelerimizde de çevrecilik anlayışı başladı, işletme başına düşen maliyetlerin bu derece düştüğünü ve aracımızın sağladığı avantajları gören birçok belediyemiz aracımızı hemen satın almak istedi. Dolayısıyla 2024 yılı itibariyle birçok belediyemizde bu araçlarımızın kullanılacağını tahmin ediyoruz. ”

“Müşterilerden Gelen Geri Bildirimlerle Geliştirildi”

Müşterilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda geliştirilen, 300 kilometre menzilli, yüzde 100 elektrikli araçları hakkında konuşmasına devam eden Serhan Turfan şöyle devam ediyor; “Araçlarımız pek çok kez belediyelerde test edildi. Bu testlerin sonucunda araçların kullanımına dair birçok doneyle beraber aracımızın gücü daha da yükseltildi; bu doğrultuda örneğin bu aracımıza daha çok pil koyduk ve aracımızı optimum seviyeye getirdik. Ancak tabi ki müşterilerimize göre pek çok farklılık olacaktır ve bu taleplere göre farklı paketler sunma şansımız da bulunuyor.”

“300 Kilometre Menzilli, Yüzde 100 Elektrikli Araçlarımızı 2024 Yılında Bütün Dünyada Satıyor Olacağız”

“Araçlarımız Şaşırtacak ve Keyif Verecek Derecede Sessiz”

Araçlarının 2024 yılı başında satışa sunulacağından bahseden Turfan henüz bir buçuk yıl olduğu için yeni aracın ismini açıklamadıklarını, ancak bir sonraki lansmanda büyük bir heyecanla ismi de dünyaya lanse edeceklerini belirtiyor. Global bir arenada, 43 ülkede hizmet veren Ford Trucks markasının bu sayıyı 50’ye çıkartacağını ve 2024 yılında bu araçları bütün dünyada satıyor olacaklarını ifade eden Tufan aracın sessizliğinin de şaşırtıcı ve keyif verici olduğunu ifade ediyor; “Araçlarımız herkesi şaşırtacak derecede sessiz. Büyük bir şaşkınlık ve keyif veren bu sessizlik için de tabi ki çalışmalarımız güvenlik açısından bir sıkıntı olmaması adına devam ediyor. Baktığımız zaman çevrecilik ve insan yaşamının kalitesini oldukça artıran önemli bir araç üretiminden bahsediyoruz. Araçlarımız çoğaldıkça şehir trafiğindeki karmaşanın, sesin ne kadar azaldığına herkes şahitlik edecek.”

“Bağlantılı Teknojiyle 24 Saat Boyunca Şoföre Hizmet Verebiliyoruz”

Kullanıcılara sağlanan konforun markaları için ‘olmazsa olmaz’ı olduğunu belirten Turfan bunun yanı sıra araçlarının bağlantılı teknolojiye sahip olduğunu ve bu teknoloji sayesinde şu anda 24 saat boyunca şoföre hizmet verebilecek bir kaliteye geldiklerinden bahsediyor; “Bu araçlarımızın hiçbir şekilde yolda kalmaması için araçlarımız merkezimizden 24 saat boyunca izleniyor olacak, bu sayede şoförümüzün çözüme ihtiyaç duyduğu her problemini anında giderebileceğiz. Hatta artık problem yaşanmadan müdahale edebilecek durumdayız. Bu teknolojimizle hayatları kolaylaştıracağız.”

“Anlaşmalı Firmalarımızla Şarj Hizmeti Sunacağız”

“2024 Yılında Bütün Servislerimizde Bu Araçlarımıza Hizmet Alabileceksiniz”

Elektrikli araçlarda şarj konusunun olmazsa olmaz, üzerine düşülmesi gereken bir konu olduğunu ifade eden Turfan Ford Trucks’ın bu doğrultudaki çalışmalarından bahsediyor; “Şu anda biz üreticiler müşterilerimize sunacak hizmetler tasarlıyoruz. Şu anki planımız araçlarımızı gerekli şarj altyapısıyla müşterilerimize, belediyelerimize ulaştırabilmek. Yani araçlarımızla beraber şarj hizmetlerini de sunacağız. Bu konuda dış partilerle çalışmalarımız sonucunda bu hizmeti de müşterilerimize sağlamış olacağız. Bir üstyapı gibi düşünürsek, nasıl ki şu an onaylı, kalitesini düzenli olarak kontrol ettiğimiz, işbirliği içerisinde ilerlediğimiz üst yapıcılarımız varsa şarj konusunda da bu tip teknoloji geliştiren şarj firmalarıyla bir anlaşmamız olacak. Onlarla beraber bu hizmeti Ford markasının güvencesi altında, müşterilerimize sunuyor olacağız. Tüm servislerimizde de bu doğrultuda hazırlıklarımız başladı, şarj altyapısı dahil olmak üzere 2024 yılı geldiğinde bütün servislerimizde bu araçlarımıza hizmet alabiliyor olacaksınız”

“İlk Bakışta Yurtdışı Satışlarımız Yurtiçinden Bir Adım Önde Olabilir”

Yeni tam elektrikli araçlarının pazar payı ile ilgili olarak ise Turfan; “Şu anda yüzde 50 iç pazar ve yüzde 50 ihracat şeklinde ilerliyoruz. Yurtdışında da ağırlıklı olarak Avrupa’ya hizmet veriyoruz. Tahminimiz bu araçlarımızın da en azından bu şekilde ilerleyeceği yönünde. Ancak tabi ki Türkiye’nin elektrikli araç altyapısının henüz Avrupa’nın biraz daha geride kaldığını düşünecek olursak, ilk bakışta yurtdışı pazarımız yurtiçinden bir adım daha önde olabilir. Ancak yine tabi ki belediyelerimizden gelen yüksek talebe göre bir ayarlama yapacağız.” diyor.

"F-Max'te Sürprizler Olacak"

Fuarda aynı zamanda uluslararası ticarette büyük başarı yakalayan F-Max’in daha büyük depolu versiyonlarını sergileyen Ford Trucks’ın büyümesinin önemli ölçüde bu modele bağlı olduğunu ifade eden Tufan F-Max ile ilgili çalışmaların devam ettiğinin ve sürprizler olacağının müjdesini veriyor.

“Otonomda Geliştirilen En Önemli Teknolojilerden Biri”

Öne çıkardıkları konuların yeni teknolojiler, otonom araçlar olduğunu ifade eden Turfan yine fuarda sergilenen uzaktan sürüş ünitesinden de bahsediyor ve sözlerini bitiriyor; “Bu ünitemizle şu an Eskişehir’deki bir aracı kullanabiliyorsunuz. Müşterilerimizin de yoğun ilgi gösterdiği bu teknoloji ileride F-Max’e uygulayacağımız bir çalışma, otonomda geliştirilen en önemli teknolojilerden ve büyük faydaları olacak. Örneğin bir madende ya da çok tehlikeli bir inşaat sahasında, şoförün güvenliği tehlikeye sokacak her türlü sahada şoförü riske atmadan, bütün araçları merkez istasyondan kullanabileceğiniz bir sistem.  Bunun yanı sıra araçta herhangi bir problem, arıza tespit ettiğiniz zaman da şoförün yerine devreye girmenizi sağlayan, uzaktan bağlanılabilecek bir teknolojiden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu güvenlik problemini de halletmiş olacağız.”

 

 

 

 
IVECO, IAA 2022’de Tamamı Alternatif Yakıtlı Araçlardan Oluşan Yeni Ürün Gamını Sergiledi
 
Mercedes-Benz Türk’ün Yeni Otobüs Bayisi Heska Oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mars Logistics İcra Kurulu Üyesi ve Demiryolu Genel Müdür Yardımcısı Erdin Erengül, "Türkiye’de Demiryolu Taşımacılığının İstenilen Seviyeye Gelmesi İçin Altyapının Düzeltilmesi Gerekiyor"
1989 yılında karayolu taşımacılığı üzerine kurulmuş bir şirket olan Mars ...
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, "Demiryolları Yatırımlarında Kapsamlı Olarak Teşvikler Verilmeli ve Hızlı Büyüme Sağlanmalı"
Lojistik sektörünün temsilcilerinden Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik ...
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, "Orta Asya İçin En Önemli Gelişmelerden Biri Türkmenistan Sınır Kapılarının Açılması Oldu"
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel bu sayımızda Kamyonum Dergisi Genel ...
 
Witerna İş Geliştirme Yöneticisi Volkan Öztürk,"Ülkemiz Pazarında Trendleri Takip Eden Değil, Trendleri Belirleyen Bir Firmayız"
Ford Trucks tavsiyeli üstyapı üreticisi olan Witerna’ya, ürünlerine ve ...
İSBAK Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Alabaş, "İsbak, Ulaşım Sektöründe Önemli Bir Teknoloji Tedarikçisi"
1986’da kurulan, 36 yıldır teknolojiye yatırım yapan ve İstanbul Büyükşehir ...
IVECO Ürün Müdürü Emre İlkbahar, Türkiye’de Full Elektrikli Araçlarımızdan Sıklıkla Göreceğiz
Busworld Türkiye 2022 Fuarında ziyaret ettiğimiz IVECO standında; e-WAY, ...
 
Mumcuoğlu Global Lojistik Kurucusu Levent Mumcuoğlu; 'Doğru Zamanda Doğru Bir Yatırım'
Kamyonum Dergisi’nde bu ayki konuğumuz, 1988 yılında başladığı çalışma ...
Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman, "OTOMATİK ŞANZIMANLI 35 VE 37 KİŞİLİK GRAND TORO’YU TÜRKİYE’NİN KULLANIMINA SUNDUK"
BUSWORLD Anadolu Isuzu’nun standında, Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü ...
Anadolu Isuzu Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoğlu, "ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN GELECEĞİ TÜRKİYE’DE ÇOK AÇIK"
Busworld’de bu defa Anadolu Isuzu standını ziyaret ediyoruz ve standta ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsfahrerkamyonumsondakikadikkatsrcbusşoförlkw