Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
20 Kasım 2014 Perşembe - 15:20

Ford Trucks 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması

Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler, ödüllerini logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda aldılar.

Ford Trucks 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması

Ford Trucks 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın kazananları ödüllendirildi
 
Türkiye ticari araç pazarındaki yenilikçi yaklaşımlarıyla “Türkiye’nin Ticari Gücü” olan Ford Otosan; Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin düzenlediği “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” temalı 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın kazananları, 8’nci Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda ödüllendirdi. Yarışmada dereceye giren 6, sergileme ve satın almaya layık bulunan 20 eser, 19-21 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 8’nci Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’ndaki Ford Trucks Standı’nda düzenlenen fotoğraf sergisinde fotoğrafseverlerle buluşuyor.
 
Fuarda düzenlenen ödül töreninde; foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın da aralarında bulunduğu profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jüri üyelerinin yaratıcılık ve teknik açıdan yaptığı değerlendirme sonucunda, Murat İbranoğlu “Yollar ve Aynalar” isimli fotoğrafıyla bu yılın birincisi seçilerek 5 bin TL ile ödüllendirildi. İkinciliğe layık bulunan İhsan Korkut “Bir Akşam Yemeği” isimli fotoğrafıyla 3 bin TL, üçüncü seçilen Aytül Akbaş “Yollarda 2” isimli fotoğrafıyla 2 bin TL ile ödüllendirildi. Mansiyon alan Sertaç Nurtan “Maviş”, Ford Trucks Özel Ödülü’ne layık bulunan İlhan Kılınç “Ford Kıvraklığı” ve Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Ahmet Turan Kural ise “Mola” isimli fotoğraflarıyla 1.000’er TL ile ödüllendirildi. Yarışmanın üçüncüsü Aytül Kılınç ayrıca, bu yıl ilk kez verilen Performans Ödülü’ne de layık bulundu.
 
Ford Otosan’ın İnönü Fabrikası’nda üretilerek en zorlu yollarda ve işlerde çalışan Ford ağır ticari araçları ve sürücülerinin yaşam biçimini fotoğraflayan amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık olan yarışmaya, 3 yılda 905 fotoğraf sanatçısı 2.513 eserle katılım gösterdi.
 
Serhan Turfan: Ford Trucks bir yaşam biçimidir
Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan, Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin bu yıl üçüncü defa düzenlediği Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın, Türkiye’nin ilk kamyon üreticisi Ford Otosan’ın ticari işlerinin yanı sıra sanata, sanatçıya ve topluma verdiği destekle de sektörünün lider şirketi olduğunu belirtti. Ford Trucks Pazarlama İletişimi Yöneticisi ve yarışma jüri üyesi Tufan Altuğ da gerçekleştirdiği açılış konuşmasında “Üç yıldır tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olarak düzenlediğimiz yarışmamız bu sene de büyük bir ilgi ile takip edildi. Değerli jüri üyelerimiz bu yıl yarışmaya katılan 684 eseri değerlendirirken çok zorlu bir seçim süreci yaşadılar. Eskişehir, İnönü Fabrikası’nda ürettiğimiz, en zorlu yollarda ve işlerde çalışan Ford ağır ticari araçların ve sürücülerinin yaşam biçimlerine bir pencere açan yarışma sayesinde, Ford Trucks markasının dokunduğu hayatlar gözler önüne seriliyor. Yarışmaya katılan tüm sanatçılarımızı birbirinden çarpıcı fotoğrafları için kutluyor, dereceye giren eserlerin sahiplerini tebrik ediyorum. Ford Trucks’ın yurtdışı yapılanması paralelinde, yarışmamızı önümüzdeki yıl uluslararası katılıma açmayı planlıyoruz. ”

Coşkun Aral: Bu yarışma ile toplumsal bir bellek oluşturuluyor
Ödül töreninde konuşma yapan Coşkun Aral, Fotoğrafın giderek bir ifade biçimi haline dönüştüğü ve yaygınlaştığı Türkiye’de, üç yıldır düzenlenen Ford Trucks Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın birbirinden farklı bakışları ve özellikleri olan katılımcıları ve jürisi ile fark yarattığına dikkat çekti. Coşkun Aral; “Ülkenin bütün sathına yayılmış karayolu taşımacılığının yaygın aracı kamyon ve kamyoncunun dünyasını aktaran fotoğraflar öncelikle fotoğrafın olmazsa olmaz kuralları olan ‘etik ve estetik’ açıdan değerlendirildi. Bu arada yapılan başka bir değerlendirme ile de, fotoğraflarla verilen mesajın gerek yol, gerek araç güvenliğine uygunluğu dikkate alındı. Bu özellikleriyle ‘Ford Trucks Ulusal Fotoğraf Yarışması’ gelenekselleşmesi ve Türk fotoğrafçılığına yapacağı katkılarıyla önemli bir misyon üstlendi. Fotoğrafın tarihsel işlevi açısından bakıldığında, bu etkinliğin toplumsal bellek oluşturmasında katkısı olduğu da muhakkaktır.” diyerek sözlerini sürdürdü.

 
JLL Logitrans'ta sektör trendlerini açıkladı
 
TIP Trailer, Goodyear ile Yola Devam Ediyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
JLL Logitrans'ta sektör trendlerini açıkladı
JLL Türkiye, alanında uzman ekibiyle birlikte 19-21 Kasım tarihleri arasında ...
Yurtiçi Kargo Yetki Belgesi'ni Aldı
6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu ve ilgili yönetmelikleri uyarınca ...
Otokoç'un ikinci Ford Trucks Tesisi Açıldı
Ağır ticari vasıta pazarının öncü bayisi Otokoç, ikinci Ford Trucks 4S ...
 
GEFKO, “Viking Projesi” Hayata Geçiyor
İstanbul, 20 Kasım 2014 – Lojistik sektörünün liderlerinden GEFCO Türkiye, ...
Pistte Final, Intercity İstanbul Park’ta
2014 Türkiye Pist Şampiyonası’nda final yarışları, 22-23 Kasım tarihlerinde ...
Etis, Logitrans Fuarı’na Damgasını Vurdu
Entegre lojistik çözümleriyle sektörde dikkat çeken Etis Lojistik, 19 ...
 
Karsan Romanya'da!
Türk otomotiv sektörünün köklü kuruluşu Karsan, 13 Kasım Perşembe günü ...
Araç Muayene Gecikme İndirimi
T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın denetiminde araç ...
Samsun Oto Show Fuarına Ziyaretçi Akını
TÜYAP’ın düzenlediği Samsun Oto Show Fuarı açıldığı ilk gün ziyaretçi ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyedikkatbustruckkamyonumsrcfahrerKamyonşoför