Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
26 Ekim 2011 Çarşamba - 08:47

Ford Transit’e güç veriyor

İleri teknoloji yeni nesil Duratorq dizel motor ailesi Ford Transit’e güç veriyor. Yüzde 17’ye varan yakıt tasarrufu sağlayan Yeni nesil Duratorq motor ailesi Ford’un ticari araç ürün gamında amiral gemisi olan Transit modellerinde kullanılmaya başlıyor. 2012 model yılı için yeni özellikler kazanan Transit’in ekonomik ve çevreci özelliği tasarımına da yansıyor

Ford Transit’e güç veriyor

28 yıldır yerli motor üreten Ford Otosan İnönü Fabrikası, Transit’in yeni nesil Duratorq dizel motorunun üretimine başladı. Türkiye’nin ilk kamyon, motor ve aktarma organları tesisi olan Eskişehir İnönü Fabrikası’nda Türk mühendis ve işçileri tarafından üretilen daha verimli, daha ekonomik, daha çevreci, daha sessiz ve dayanıklı “Yeni nesil Duratorq” motor, 6 nesildir Türkiye’de üretilen Transit modelinde görev yapmaya başladı. Ford’un ticari araç ürün gamının en yeni ve gelişmiş motoru olmasının yanı sıra Ford dünyasında kılavuz niteliğini taşıyacak olan yeni nesil Duratorq, mevcut ve yeni Transit modelinin de motor ailesi olacak.
 
Yeni nesil Duratorq ile yüzde 17’ye varan yakıt tasarrufu
Silindir hacmi 2.2L olan yeni nesil motorlarda 6 ileri şanzıman; önden çekiş, arkadan itiş ve 4x4 aktarma özelliklerindeki tüm ürün ailesinde standart sunuluyor. Yakıt ekonomisi için motor üzerinde devreye alınan pek çok yenilik, daha küçük motor hacminden daha fazla verim elde edilmesini sağlıyor. Daha konforlu yolculuklara olanak tanıyan sessiz ve Euro 5 normlarına uygun düşük CO2 salımlı çevre dostu yeni nesil Duratorq motor ailesi yüzde 17’ye varan yakıt tasarrufu sunmanın ötesinde NOx emisyonunda da yüzde 40’lık iyileşmeyi beraberinde getiriyor.
 
Geliştirilmesinde 100’den fazla Ford Otosan mühendisinin çalıştığı yeni nesil Duratorq motorları yüksek basınçlı yakıt sistemi, değişken geometrili turbo, kapasitesi artırılmış EGR sistemi, kam milinden tahrikli vakum pompası, değişken debili yağ ve direksiyon pompaları ile daha düşük tüketim elde edilmesini sağlıyor. Euro 5 emisyon normunu karşılayan yeni nesil Duratorq motor Akıllı Şarj Sistemi, Otomatik Start/Stop Sistemi ve EcoMode Sürücü Uyarı Sistemi gibi otomotivdeki en ileri teknolojileri de kullanıyor.
 
Otomatik Start/Stop Sistemi ile şehir içinde daha düşük tüketim
Trafik ışıklarında ya da trafikte beklerken hareketsiz kalan aracın motorunun otomatik olarak kapatan Otomatik Start/Stop Sistemi, araç harekete hazır olduğunda bekletmeden motoru yeniden çalıştırıyor. Euro 5 motorlar ile birlikte sunulan Otomatik Start/Stop seçeneği, şehir içi yakıt tüketimini azaltarak, ticareti çevreci kılıyor. Ayrıca Akıllı Yeniden Enerji Dönüşüm Sistemi sayesinde fren enerjisi geri kazanılıyor ve yakıt tüketimine olumlu katkı sağlanıyor.
Akıllı Şarj Sistemi frenleme enerjisini aküye aktarıyor
Motor Yönetim Ünitesi içindeki özel yazılım sayesinde alternatörün çıkış gücünü arttıran Akıllı Şarj Sistemi, akünün sürekli olarak optimum şarj seviyesinde kalmasını sağlıyor. Frenleme sistemine destek olarak yavaşlama anında devreye girerek enerjiyi aküye aktaran sistem, hızlanma sürecinde ise devreden çıkarak tüm gücün tekerleklere aktarılmasını sağlıyor. Gelişmiş Akü Yönetim Sistemi sayesinde akü yüzde 80 doluluk oranına ulaştığında alternatör motor üzerindeki yükü keserek yakıt tüketimini azaltıyor.
 
Yeni Duratorq Türkiye’de 6 jenerasyondur üretilen Transit’te de kullanılacak
Hem Ford Avrupa hem de Ford Otosan’ın ürün gamı içerisinde 46 yıldır başarıdan başarıya koşan, rekor pazar payıyla sınıfının jenerik ismi olan ve 44 yıldır Türkiye’de de üretilen Transit; Ford Otosan’ın ürün gamı içerisinde satış, ihracat, üretim, ciro, karlılık ve istihdamı içeren tüm parametrelerde hep ilk sırayı aldı. Yüzde 36’lık pazar payı ile sıralamadaki 6 rakibinin toplamından daha fazla satan Transit de Yeni Duratorq ile yenileniyor. Duratorq motorun da görev yapacağı 2012 model Transit’lerin dış görünümleri de şıklaştırıldı. Gümüş renge boyanan ön ızgaraların yanı sıra motor gücü özelliğini gösteren sarı etiketler, çevreci özelliğini vurgulamak amacıyla maviye boyandı. Bunlara ilave olarak 2012 model Transit’lerde ayrıca, kış şartlarında ve yağmurlu havalarda güvenli sürüşü arttıran “Isıtmalı Ön Cam” tüm ürün gamında standart hale getirildi.

 
ŞANTİYELERİN YÜKÜNÜ MEILLER TAŞIYOR
 
'İki devlet, bir millet'in hediyesi Star Rafinerisi oldu'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SUBARU XV BAYİLERE TANITILDI
Subaru, kompakt SUV segmentinin yeni temsilcisi Subaru XV ile fark yaratmaya ...
ARACINIZ KIŞA GERÇEKTEN HAZIR MI?
Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Pirelli, tüketicilere yaz ve ...
OSD, OICA Yönetim Kuruluna Tekrar Seçildi
Uluslararası Motorlu Araç Üreticileri Birliği’nin "OICA-Organisation Internationale ...
 
ARMARAY İÇİN 110 VAGON ÜRETİLDİ
Sakarya’da bulunan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ) ve Eurotem işbirliği ...
BP VANELLUS’UN YOLLARDAKİ SESİ
Kamyon sürücüleri arasında düzenlenen “BP Vanellus Yollardaki Sesini ...
Yabancı yatırımcı da olacak
Yabancı yatırımcılar Türk malı otomobilde rol alacak
 
Sıkıştığı kamyonda kurtarılmayı bekledi
MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde, kırmızı ışıkta duran bir kamyona arkadan ...
4 MİLYON DOLARA SATILDI
127 YILLIK ömrüyle ‘dünyanın en eski çalışan arabası’ ünvanına sahip La ...
ZF Isparta'da
ZF Services Türk Isparta’da hem ZF donanımlı yeni halk otobüslerini test ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyoncu haberler srcbusKamyonnewskamyonumlkw