Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Temmuz 2014 Perşembe - 10:45

Ford, Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezini Devreye Aldı

Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge lideri Ford Otosan, Gölcük Fabrikası içerisinde Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Ford, Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezini Devreye Aldı

Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge lideri Ford Otosan, yatırımlarını Gölcük Fabrikası içerisindeki Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi ile sürdürüyor. Tübitak Ar-Ge teşviği de alan ve yaklaşık 1,5 Milyon Euro tutarındaki tesis, Ford’un tüm dünyada bu konuda hizmet veren ilk tesisi olma özelliğini taşıyor. Bu tesisin turbo motorların geliştirme konusunda çalışacak bir benzeri, yılsonuna doğru Kuzey Amerika’da açılacak. Yeni tesis ile birlikte Ford Otosan’ın İnönü ve Gölcük tesislerindeki araç ve aktarma organları test merkezlerine yapmış olduğu toplam yatırım 21 Milyon Euro’ya ulaştı.
 
Ford’un Avrupa’daki ticari araç üretim üssü ve hafif ticari araç geliştirme merkezi olan Ford Otosan, yeni tesisinde dizel motorlar ve aktarma organlarının geliştirilmesi faaliyetlerini bir adım ileriye taşıyacak. Gerçekleştirilen yatırımla dışarıya bağımlılıklarını azaltacaklarını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Bu tesis sayesinde özellikle Euro6 normlarını karşılayacak Ecotorq motorların gelişimini kendi içimizde yürüterek Ford Otosan’a yeni bir değer katıyoruz ve gelecekte gerçekleştireceğimiz diğer Ar-Ge faaliyetleri için de eşsiz bir test merkezine sahip oluyoruz” dedi.
Ford Otosan’ın hem geliştirdiği ve hem de ürettiği hafif, orta ve ağır ticari araçların gereksinimleri göz önünde bulundurularak inşa edilen Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi, Ford Otosan’ın geliştirerek araçlarında kullandığı atık gazların doğaya salınımını azaltan egzoz emisyon sistemlerinin Ar-Ge çalışmalarında, daha üst bir seviyeye geçmesini sağlayacak.
 
Ford Otosan: Ar-Ge faaliyetlerinde bir dünya markası
Ar-Ge faaliyetlerine 1961 yılında sadece 10 mühendis ile başlayan Ford Otosan, günümüzde sayıları 1.300’ü bulan Ar-Ge mühendisi ile bir dünya markası haline geldi. Ford Otosan ortaklığının 10’uncu yılı olan 2007’de Gebze Mühendislik Merkezi’ni açan şirket Ar-Ge hizmetlerine hız verdi. Ford Otosan tarafından global olarak tasarlanan ilk ürün olan, hem Türkiye hem de Ford Otosan için bir kilometre taşı haline gelen Connect, 2009 yılında Kuzey Amerika’ya ihraç edilerek bir ilkin gerçekleşmesini sağladı. Bugün Ford Otosan, Ford’un dünyadaki en büyük 3 Ar-Ge merkezinden biri konumunda. Ford’un dizel motorlarının geliştirilmesi ve kalibrasyonunu yapan merkez olarak hizmet sunan Ford Otosan, aynı zamanda Ford’un dünyadaki ağır ticari araç geliştirme ve üretim merkezi olarak faaliyet göstermekte. Bunun yanısıra global pazarlar için sadece Türkiye’de üretilen yeni Tourneo Courier ve Transit Courier modellerinin tüm mühendislik hizmetlerini gerçekleştirerek Ford’un hafif ticari araç geliştirme merkezi özelliği de kazandı.
 
 

 
Ralli Şampiyonası İstanbul’a Taşınıyor
 
“Turnalar Hep Uçsun”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ralli Şampiyonası İstanbul’a Taşınıyor
2014 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan 35. İstanbul Rallisi, ...
Staroil denizde ilk üçe girmeyi hedefliyor
Starpet’in madeni yağ markası Staroil, ürün gamını genişletmeyi deniz dizel yağları ile sürdürüyor.
TIR kaptanları DKV desteğinde yarışacak
Almanya'nın ünlü Nürburgring pistinde 18-20 Temmuz tarihlerinde yapılacak ...
 
Ruukkı'nin Sertifikalı Ortağı Telefoncular Group Oldu
Ruukki, yapısal çelik ve kaynaklı imalat sektörünün öncü firmalarındanTelefoncular ...
Bunlar da Minik Kamyonlar
Bunlar da Minik Kamyonlar
Aras Kargo “Büyümede Mükemmellik Lideri” Oldu
Dünyanın en büyük danışmanlık şirketlerinden Frost & Sullivan, Aras Kargo’yu ...
 
GEFCO Türkiye Çayırova’da Gümrüklü Depo Açtı!
2010 senesinde Avrupa’da motosiklet sektörünün en iyi servis sağlayıcısı ...
BP ve BRC’den kazandıran işbirliği
BP ve BRC işbirliği ile başlayan kampanyada BRC müşterileri, kendilerine ...
Karsan J10’un Çin’de Üretimi İçin Önemli Bir Adım Daha
Çinli Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding ile Karsan arasında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumkamyoncudikkat haberler fahrertrucknewsbusKamyon