Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Kasım 2006 Salı - 00:00

FİATA' nın 80. Yıl Buluşması

FİATA  nın 80. Yıl Buluşması

Türkiye açısından bir ilke sahne olan Şanghay Kongresi’nde Kombine Taşımacılık Enstitüsü’ nün Çalışma Grubu başkanlığına atanan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kosta Sandalcı, ilk kez başkan sıfatıyla Şanghay’ da komitesinin çalışmaları hakkında katılımcılara rapor sundu.

Kosta Sandalcı: TIR Sistemi korunmalıdır     

Kosta Sandalcı sunduğu raporda FIATA Karayolu Çalışma Komitesi’ nin NCTS’ in (New Costumized Transit System) TIR Sistemi’ nin yerine geçebileceği yönündeki görüşler karşısındaki endişesini dile getirdi. Sandalcı, NCTS’ nin henüz Avrupa dışında uygulama olanağının bulunmadığına dikkat çekti. Sandalcı TIR sisteminin tüm dünyada ticaretin kolaylaştırılmasında oynayacağı rolün büyük olduğunu vurgulayarak; “Çalışma grubumuz TIR Sistemi’ nin korunması için IRU liderliğindeki inisiyatifleri desteklemektedir” dedi. Kosta Sandalcı ayrıca Avrupa’daki dijital takograf kullanma zorunluluğunun 1 Mayıs 2006 tarihi itibarıyla başlamasına rağmen bazı ülkelerin buna hazır olmadığına dikkat çekti.

Sandalcı çalışma grubunun  Avrupa’ da birçok ülkenin farklı dijital takograf talep etmesinin kabul edilemez bir uygulama olduğunu ve tek ödeme sisteminin en kısa sürede geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

FIATA’ dan güvenlik için yeni çalışma grubu

FIATA 2006 Dünya Kongresi’ nin getirdiği bir yenilik ‘Güvenlik Çalışma Grubu’nun kurulması oldu. Kurulan grubun başkanlığına FIATA Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Avrupa Freight Forwarder Dernekleri (CLECAT) Başkanı olan Belçikalı Jean Claude Delen getirildi. ABD, İngiltere ve Avustralya’ da son dönemlerde alınan önlemlerin sıklıkla tartışıldığı kongrede, bu tarzdaki önlemlerin üç ülkede aşırı seviyelere ulaştığına dikkat çekildi ve önlemlerin yeniden değerlendirilmesi gerektiği savunuldu.

CLECAT kota sorununda devreye giriyor

Türk kamyonlarının Avrupa’ da yaşadığı kota sorunu da FIATA gündemindeydi. Kosta Sandalcı’ nın başkanlığını yürüttüğü FIATA Karayolu Çalışma Grubu, konu ile ilgili sıkıntılarını kongrede hazır bulunan ve UTİKAD’ın üyesi bulunduğu Avrupa Freight Forwarder Dernekleri Federasyonu CLECAT’ ın başkanı Mr. Jean-Claude Delen’ e iletti. CLECAT Başkanı, konuyu 30 Kasım’ da Brüksel’ de yapılacak genel kurulunda değerlendireceklerini ve AB nezdinde girişimlerde bulunabileceklerini belirtti.

Üye dernek sayısı 97 oldu

FIATA’ nın son gün yapılan Genel Kurul toplantısında Federasyona yeni katılımlar da ele alınırken aralarında ABD ve Avustralya’ nın da bulunduğu 7 ülkeden gelen derneklerin katılımıyla FIATA’nın üye dernek sayısı 97’ ye ulaştı. Öte yandan FIATA’ ya doğrudan üye olan şirketlerin sayısının Ağustos sonu itibarıyla 5200’ e ulaştığı bildirildi.

FIATA 2007 Dünya Kongresinin Birleşik Arap Emirlikleri’ nin Dubai, 2008 kongresinin Kanada’ nın Vencoover ve 2009 kongresinin  ise İsviçre’ nin Cenevre kentinde gerçekleşeceği bildirilirken FIATA Başkanı Manfred Boes, gelecek yıl görevini Kanadalı William Gotlieb’e devredeceğini duyurdu.

 
UBAK Toplantısı Ertelendi
 
UBAK İzin Belgeleri İçin Başvuru Sona Erdi.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcKamyonnewskamyoncutreylersondakikatürkiyebusfahrer