Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
27 Nisan 2011 Çarşamba - 15:58

ERDOĞAN'IN ÇILGIN PROJESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda uzun süredir gündemde olan 'çılgın proje'yi İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla açıkladı. Projenin adını "Kanal İstanbul" olarak açıklayan Erdoğan, 2023 yılına İstanbul'un batısına Süveyş ve Panama kanalından daha büyük bir kanal yapılacağını söyledi. Yaklaşık 150 metre genişliğinde, 45-50 kilometre uzunluğunda inşa edilecek kanal sonrasında İstanbul'un iki yarımada ve bir ada halini alacağını belirtti. Kanal İstanbul sayesinde İstanbul Boğazı'nın tanker tehdidinden kurtulacağını, eski günlerine kavuşacağını ifade etti.

ERDOĞAN IN ÇILGIN PROJESİ

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda uzun süredir gündemde olan 'çılgın proje'yi İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla açıkladı. Projenin adını "Kanal İstanbul" olarak açıklayan Erdoğan, 2023 yılına İstanbul'un batısına Süveyş ve Panama kanalından daha büyük bir kanal yapılacağını söyledi. Yaklaşık 150 metre genişliğinde, 45-50 kilometre uzunluğunda inşa edilecek kanal sonrasında İstanbul'un iki yarımada ve bir ada halini alacağını belirtti. Kanal İstanbul sayesinde İstanbul Boğazı'nın tanker tehdidinden kurtulacağını, eski günlerine kavuşacağını ifade etti.
İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya bazı bakanlar, AK Parti İstanbul Milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. Başbakan Erdoğan salona alkışlar ve "Büyük Usta" tezahüratlara arasında girdi. Partililer Erdoğan'a "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla sevgi gösterisinde bulundu.
İstanbul'un Türkiye'nin özeti olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, güzelliği, kültür mirası, potansiyeli ile Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın da göz bebeği olduğunu ifade etti. Dünyanın değişik yerlerinden uluslararası toplantılara katılmak için İstanbul'a gelen misafirlerin kendisine "Siz Tanrı'nın sevgili kullarısınız, size böyle bir yer nasip etmiş. " dediğini belirten Başbakan Erdoğan, İstanbul'a yapılan her hizmetin önce Anadolu'ya, bölgeye, dünyaya ve tüm insanlığa yapılacağını dile getirdi.
74 milyonun gururu olan İstanbul'a yen bir hizmeti ve eseri daha kazandırmanın heyecanını yaşadığını aktaran Erdoğan, 1979 yılında Haydarpaşa Limanı açıklarında yaşanan İndependenta gemi kazasını hatırlattı. Belediye başkanlığı döneminde sürekli, "Böyle bir kazayla karşılaşırsak ne yaparız?" düşüncesini yaşadıklarını anlatan Erdoğan, "Zaman zaman yakın çevremdeki danışmanlarımla bunu konuşuyordum. Allah bize başbakanlığı latfettikten sonra, İstanbul, ülkem bu ülkede bize başbakanlığı verdikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ulaştırma bakanımla birlikte helikopterle belli yerlerde zaman zaman dolaştık." dedi.
10 yıllar boyunca bu hayalin zihinlerini şekillendirdiğini aktaran Başbakan Erdoğan, artık bu hedefin bu gün ete kemiğe bürünmeye başladığını ve hedef olarak Türkiye'nin önüne geldiğini belitti. Türkiye'nin artık kişi başına milli geliri 2 bin 300 dolardan 10 bin dolara kadar yükseldiğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin bu büyük projeyi gerçekleştirecek iradeye sahip olduğunu aktardı. Artık kaynaklar noktasında sıkıntı olmadığını ifade eden Erdoğan, "Tamamıyla milli kaynaktan olmasına yönelik bir sıkıntıya ihtiyaç yok. Artık kaynaklar çeşitlendi, BO (Yap-işlet) ve BOT (Yap-işlet-devret) gibi kaynaklarla bunu gerçekleştirmek mümkün. Türkiye bir istikrar ve güven ülkesi. Bu güven ve istikrar oldukça girişimciler rahatlıkla girebiliyor. 'Türkiye 2023'e böyle bir büyük, çılgın ve muhteşem bir projeyle girmeyi fazlasıyla hak etmektedir' dedik ve bunun adımını attık." ifadelerini kulandı.
Kanal İstanbul projesinin büyük ve çok boyutlu bir proje olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, projenin aynı zamanda enerji, ulaştırma, bayındırlık, tarım, eğitim, istihdam, şehircilik, aile, konut, kültür, çevre ve turizm projesi olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, "En önemlisi de bu bir çevre projesidir. İstanbul ve çevresini, tabiatı, denizi, su kaynaklarını, yeşili, hayvan ve bitki yaşamını koruma projesidir. " dedi.
Projenin üzerinde uzun bir süredir titizlikle dar bir çerçevede çalıştıklarını açıklayan Başbakan Erdoğan, her türlü olumsuzluk, haksızlık, adaletsizliği önlemek adına projenin yerini ve maliyeti konusunu gizli tutmaya devam edeceklerini belirtti.

'İSTANBUL'UN İÇİNDEN İKİ DENİZ GEÇECEK'
Projenin sadece etüt çalışmalarının tahminen 2 yıl süreceğini aktaran Başbakan Erdoğan, süreç içinde yer ve maliyet açısından bazı değişikliklerin olmasının son derece tabii olduğunu aktardı. "Dünyada içinden nehir geçen nice şehirler vardır. İçinden deniz geçen yegane şehir İstanbuldur." sloganını aktardı.
Açıkladıkları projeyle İstanbul'un artık içinden iki deniz geçen bir şehre dönüşeceğini belirten Başbakan, İstanbul'un projeyle iki yarım ada ve bir ada haline geleceğini ifade etti. Erdoğan şöyle konuştu: "Ve bu projeyle bir ada ve bir yarım ada daha oluşacak. İstanbul’un Avrupa yakasında, İstanbul'un batısında, Karadeniz ile Marmara denizinin arasına yaklaşık 45-50 kilometre uzunuluğunda bir kanal yapıyoruz. İstanbul’umuza 'Kanal İstanbul' kazandırıyoruz." diye konuştu. Kanal İstanbul'un Panama, Suveyş ve Yunanistan'daki Korint kanalıyla kıyas dahi kabul edilemeycek büyüklükte bir proje olduğunu bildiren Erdoğan, "Kanalın su derinliği yaklaşık 25 metre olacak. Su yüzeyinde genişlik yaklaşık 145-150 metre, kanal tabanında yaklaşık 120 metre olacak. Dünyadaki en büyük gemiler 250 -260 bin dwt gemiler kanallardan geçebiliyor. Ama bizim kanalda 300 bin dwt gemi geçebilecek. Kanalın üzerine inşa edeceğimiz köprülerle, kara ve demir yolu ulaşım hiçbir kesintiye uğramayacak. Üçüncü köprü de bu kanalın üzerinden geçecek. 3 köprünün bağlantısı olan yolları kastediyorum." dedi.
Kanalın inşası sırasında milyonlarca metreküp hafriyat çıkacağını aktaran Başbakan Erdoğan, kazı malzemesinin büyük bir havalimanı yapımında ve sönmüş maden ocaklarının çevre düzenlemesi, göl haline getirilmesi ve kapatılması konusunda kullanılacağını belirtti.

'TANKERLER KANAL İSTANBUL'DAN GEÇECEK'
Projenin İstanbul ve Türkiye'yi çok yakından ilgilendirdiğini belirten Erdoğan, gerekçelerinden bir tanesinin boğaz trafiğini azaltmak ve boğazdaki tehlikeyi ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. İstanbul Boğazı'nda yılda yaklaşık 358 milyon 590 bin ton yük taşındığını ifade eden Başbakan Erdoğan, yılda yaklaşık 4 milyon ton LPG, 3 milyon ton kimyasal madde ve 149 milyon ton tehlikeli madde geçtiğini aktardı. Başbakan, taşınan bu maddelerin her gün İstanbul'un güzelliğini ve İstanbulluları tehdit ettiğini belirtti. Erdoğan, boğaz ve çevresinde yaşayan 2 milyona yakın insanın da bu tehdit altında olduğunu kaydetti. Erdoğan şöyle konuştu: " Zaman zaman meydana gelen kazalar boğazı adete bir cehenneme çevirdi. Türkiye milli gelirinin yüzde 40'ını sağlayan İstanbul'u böyle büyük bir tehditten kurtarıyor, İstanbul'u, İstanbulluların, Türkiye'nin can güvenliğini sağlamak, denizlerimizi ve kültür varlıklarımızı muhafaza etmek adına bu büyük adımı atıyoruz. Kanal İstanbul ile boğaz yük trafiğini tamamen sona erdiriyoruz. Böylece boğazı İstanbul’a, Türkiye’ye yeniden kazandırıyoruz."
İstanbul boğazının Marmara'ya demirleyen gemilerden de büyük oranda kurtulacağını vurgulayan Erdoğan, gemilerin boğazın ağzında oluşturdukları kirliliğinde önüne geçileceğini belitti. Erdoğan, "Biyo çeşitliliği muhafaza altına alıyoruz. Kanal İstanbul'da günde 130-160 arasında gemi geçmesini hedefliyoruz. İstanbul boğazında günde 149 gemi geçtiğine göre bu kanal gemi trafiğini yavaşlatmayacak hızlandıracaktır." dedi.

'İSTANBUL'UN EN BÜYÜK HAVALİMANI BÖLGEYE YAPILACAK'
Kanalın sadece ulaşım, enerji ve çevre projesi olarak görev yapmayacağına işaret eden Başbakan Erdoğan, kanal çevresinde modern bir yaşam alanını da oluşturulacağını belirtti. Kanal İstanbul çevresinde kongre, festival, spor tesisi, kültür tesisi oluşturulacağını ve yeni bir yaşam merkezinin inşa edileceğini kaydeden Erdoğan, "İstanbul’un kentsel dönüşümü kanal çevresinde gerçekleştireceğimiz projelerle devam edecek. Ve İstanbul'un en büyük havalimanını bu bölgede gerçekleştireceğiz. Hedefimiz yaklaşık 60 milyon/yıl kapasiteye sahip bir havalimanı. Artık Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen bunlar ihtiyaca cevap vermiyor." şeklinde konuştu.
Kanal ve çevresinin tüm dünyadan turistleri cezbederken İstanbul boğazının da eskisinden çok daha farklı bir çekim alanı haline getireceğini bildiren Erdoğan, kanalın kesinlikle kirliliğe sebep olmayacağını aktardı. Kanalın suyunun durgun olmayacağını açıklayan Erdoğan, "İstanbul’un yer üstü ve altı kaynaklarına zarar vermeyecek. İstanbul’da bir su sorununa asla sebep olmayacak. Kanal boyunca tabii alanın muhafazasında ve tarım alanlarının muhafazasına dikkat edilecek." dedi.
Kanalın finansmanının sıkıntı oluşturmayacağını da dile getiren Başbakan Erdoğan, gerek ulaşım, gerek çevresinde oluşturacağı yaşam alanları dolayısıyla cazip bir yatırım alanı olacağını duyurdu. Böyle büyük bir proje üzerinde her türlü ayrıntının hassasiyetle hesaplanması gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, proje çerçevesinde mimardan, mühendise, sosyoloğa kadar pek çok bilim adamının çalışacağını belirtti. Erdoğan, proje inşa aşamasında sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve ilgili kurumlarla koordinasyonun sağlanacağını bildirdi.

'12 HAZİRAN SONRASI START VERİLECEK'
Kanal İstanbul ile ilgili bir çok ayrıntının ortaya çıktığını, etütlerin, zemin incelemesi, maliyet hesaplarının bir kısmının hali hazırda yapıldığını anlatan Başbakan Erdoğan, spekülasyonlara mahal vermemek adına ayrıntılara yer vermeyeceğini belirtti. Detayları kendisi ve çok dar bir çerçevenin bildiğini anlattı. Projeye 12 Haziran seçimlerinin ardından start verileceğini anlatan Erdoğan, ağırlıklı olarak hazine arazisinin kullanılacağını bildirdi. Mümkün olduğu kadar meskun mahalle girmemeye dikkat edeceklerini açıklayan Erdoğan, zorlanılan yerlerde kimsenin mağdur edilmeyeceğini açıkladı. Erdoğan, "Böyle büyük bir projeyi belirlenen süre içinde tamamlayıp, İstanbul, Türkiye ve dünyanın hizmetine sunmak AK Parti'ye nasip olacaktır." dedi.

 
ÜÇ ARAÇTAN İKİSİ 10 YAŞIN ÜSTÜNDE
 
BMC PROFESYONEL 1144 ÇEKiCi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÜÇ ARAÇTAN İKİSİ 10 YAŞIN ÜSTÜNDE
Türkiye'de otomobil parkında 10 yaşın üzerindeki araçların ağırlığı Avrupa'nın ...
ULUSOY'UN TERCİHİ YİNE VOLVO!
Türkiye’nin en köklü şirketlerinden Ulusoy, teslim aldığı toplamda 32 ...
SURİYE TAŞIMALARINDA SON DURUM!
UND SURİYE TAŞIMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI:
 
FIA AVRUPA KAMYON YARIŞI
Schaeffler Automotive Aftermarket MKR Teknoloji Kamyon Yarış Takımına ...
TÜRK EKİPLER ALMANYA’DA SHELL ECO-MARATHON’DA YARIŞACAKLAR
Royal Dutch Shell’in, sürdürülebilir enerji konusunda bilinç yaratmak ...
Und'nin Suriye ve Ürdün Arasındaki Sınır Kapısı Hakkında Duyurusu
Und’nin üyeleri için yaptığı duyuru şu şekilde;
 
Baraja uçan otomobil 4 kişiye mezar oldu
Arnavutköy’de içinde 4 kişinin bulunduğu öğrenilen otomobil aşırı hız ...
Çukurova Otoshow'un ilk açılışı yapıldı
Adana'da düzenlenen Çukurova Otoshow Fuarı'nın ilk açılışı, Vali İlhan ...
TEMSA'DAN AVENUE EĞİTİMİ
Temsa, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Avenue şoförlerine ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwtürkiyekamyonumKamyonşoförbustreylersondakikatruck