Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Temmuz 2012 Perşembe - 09:27

Dijital Takograf Cihazı Türkiye’de Üretilecek

Dünyada sadece 4 ülke tarafından üretilebilen dijital takograf cihazı, TOBB ve UND iştiraki TOBB UND Lojistik Yatırım AŞ, Türktrust ve ASELSAN arasında imzalanan işbirliği sözleşmesi ile Türkiye'de de üretilecek. ASELSAN tarafından üretilecek dijital takograflar, Türkiye'nin 1 milyar avrosunun da yurt içinde kalmasını sağlayacak.

Dijital Takograf Cihazı Türkiye’de Üretilecek

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baykul, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın ile TürkTrust Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Demirezen ''Sayısal Takograf Cihazı Projesi'' imza töreni için ASELSAN'da bir araya geldi.

“Yeni Bir Dönem Başlıyor”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, imzaladıkları sözleşmeyle ulaştırma alanında yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Türkiye'nin artık teknoloji ithal eden değil, teknoloji ihraç eden konuma geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bugüne ulaşmada savunma sanayinin katkılarının çok büyük olduğunu, ülke olarak bu alanda ciddi bir teknolojik birikim yaratıldığını kaydetti.

“Öncü Bir Model Olacak”

Başlangıçta farklı amaçlarla geliştirilen ileri teknolojinin, gün geçtikçe sivil hayatın ihtiyaçlarını karşılayacak gelişmeleri de tetiklediğini belirten Hisarcıklıoğlu, ''Bu bağlamda birliğimiz iştiraki olan TOBB UND ile ASELSAN ve TürkTrust işbirliği ile üretilecek dijital takograf, savunma sanayi teknolojisinin diğer sektörlere aktarımı açısından öncü bir model olacak'' dedi.

Eski nesil takografların manipülasyonlara son derece açık olduğunu, bu sebeple de trafik kazalarında birçok vatandaşın yaşamını yitirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Üreteceğimiz dijital takograflar ve etkili denetim metotları buna son verecek.

Dijital takograf projesi sayesinde çalışma süreleri ve hız ihlalleri şeffaf bir şekilde izlenebilecek'' diye konuştu.

ASELSAN, Dünyada 5’inci Üretim Üssü Olacak

Bugün dünyada sadece 4 ülkenin dijital takograf üretebildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: ''Dijital takograf dünyada kaç ülkede üretiliyor diye baktığımız zaman maalesef bütün dünya 4 ülkeye mahkûm durumda. İşte biz de bu çerçevede Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar dijital takograflar için üretilen 50 bin adet kart, bundan sonra 2014 yılı başından itibaren üreteceğimiz dijital takograflarda kullanılmaya başlanacak. Proje kapsamında 1 milyar avroluk kaynağın ülke içinde bırakılmasını sağlayacağız. Bu, cari açığın azaltılmasına da katkı sağlayacak. Komşu ülkelere de bu takografları ihraç edeceğiz.''

Türk Malı Dijital Takograflar 2013’de Hazır

TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. ve ASELSAN arasında imzalanan işbirliği sözleşmesi ile Türkiye'de ilk dijital takografın önümüzdeki yıl üretilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin de taraf olduğu Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) uyarınca uluslararası taşımacılıkta 2010 yılı ve sonrasında üretilen araçlar için dijital takograf zorunlu hale getirilmişti.

Bu yılın Ocak ayında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik gereğince 2014 yılından itibaren yurt içinde yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan 3,5 ton üzeri taşıma kapasitesine sahip kamyon ve kamyonetler ile 9 ve daha fazla yolcu taşıyan minibüs ve otobüslerin AB standartlarında dijital takograf kullanması zorunlu olmuştu.

Takografları değişecek yaklaşık 1 milyon araç ile yeni araçlarda kullanılacak ithal takografların maliyeti 1 milyar avro olarak hesaplanıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de geçtiğimiz günlerde dijital takografın Türkiye'de üretilmesi halinde Bakanlık olarak gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etmişti.

En İleri Teknoloji İle Üretilecek

Türk malı dijital takografda AB normlarındaki standart takograf özelliklerinin dışında, GPS modülü ile anlık yer bilgilerinin sorgulanması, sesli uyarı modülü, sürücü davranışlarının izlenmesi gibi özelliklerin bulunması öngörülüyor.

Sürücüler için kullanım kolaylığının en yüksek seviyede sağlanacağı takografta denetim otoriteleri için de uzaktan çıktı alma olanağı sağlanması planlanıyor. Sürücülerinin anlık verilerini saklamak zorunda olan firmalar için takografın uzaktan veri indirme özelliği ile maliyetli veri indirme çözümlerine gerek kalmayacak.

 
Romanya'da Sürüş Yasağı Uyarısı
 
3 Şerit Kapanınca Trafik Felç Oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Romanya'da Sürüş Yasağı Uyarısı
Romanya Yerel Karayolu Yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre ...
TIRSAN 35. Yılında Fortune 500’de Yine Yükselişte
TIRSAN Treyler A.Ş. %112,4 net satış artışı ile Fortune 500 Türkiye 2011 ...
Katmerciler; Dünya’da 18, Avrupa’da 10’uncu
Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi’nden Katmerciler Faaliyet Raporuna ...
 
TOTAL TÜRKİYE 2018 YILINA KADAR 500 İSTASYONA ULAŞACAK
Dünya çapında oluşturduğu istasyon ağının imajını gitgide daha iyi noktaya ...
Kässbohrer Hollanda’da Operasyonunu Büyütüyor
TIRSAN markalarından Kässbohrer Avrupa’da satış ve satış sonrası hizmetler ...
ODD’DEN SEKTÖRÜN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK BİLİMSEL ÇALIŞMA
Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin akademisyenler işbirliğiyle hazırladığı ...
 
NISSAN TEMMUZ AYINDA DA YÜZDE 0 FAİZ FIRSATINI SÜRDÜRÜYOR
Temmuz ayında Micra, Note, Juke ve Qashqai modellerinde sunduğu yüzde ...
Tatile çıkarken ÖTL’lerinizi, yeni lastik aldığınız yere teslim etmeyi unutmayın!
Arabanızla tatile çıkmadan önce lastiğinizin diş derinliğini ve havalarını ...
DACIA’DA “ŞİMDİ AL KURBAN BAYRAMI’NDAN SONRA ÖDE” VE “DOSYA MASRAFI BİZDEN” KAMPANYASI!
Dacia markası, müşterilerine Temmuz ayında da cazip fırsatlarla yepyeni ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyoncusondakikafahrerdikkattruckbuslkw haberler