Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
2 Haziran 2015 Salı - 11:21

DHL Freight Türkiye’de 10’uncu yılını kutluyor

2004’te üç kişilik bir ekiple Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan DHL Freight, 10’uncu yılında Türkiye’de uluslararası kara taşımacılığı organizatörleri arasında yüzde 10’luk pazar payıyla sektör lideri oldu. DHL Freight’in bu başarısında “asset-light forwarding” iş modeli önemli rol oynuyor.

DHL Freight Türkiye’de 10’uncu yılını kutluyor

Dünya lideri lojistik firması DHL’in Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da kara ve raylı sistem taşımacılık organizatörlüğünü yürüten DHL Freight, Türkiye’de 10’uncu yılını doldurdu. 10 yıl önce üç kişilik bir ekiple, adeta ‘bir masa bir kasa’ bir şirket olarak Türkiye’de faaliyetlerine başlayan DHL Freight, bugün 1500’ü aşkın aktif müşterisi ile güvenli ve hızlı taşımacılıkta iddialı bir oyuncu haline geldi. Güneydoğu Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu pazarları ile ithalat ve ihracat faaliyetlerine kapsamlı bir lojistik ortağı olarak destek olan DHL Freight Türkiye, deneyimli ekibi ve uluslararası DHL tecrübesiyle büyümeye devam ediyor.
 
DHL Freight Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü Selçuk Boztepe’nin liderliğinde, 10 yıllık dönemde yılda 20 bin seferin üzerinde ve 400 bin tonu aşkın kapasiteyle TIR seferleri organize edecek seviyeye gelen DHL Freight, deneyimli ekibiyle taşımacılığa yeni bir boyut getiriyor. Şirket, Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla yaptığı işbirlikleri sayesinde son beş yılda senelik ortalama yüzde 30 büyüme sağlayarak cirosunu üç katına çıkardı, net kârını ise senelik ortalama yüzde 35 artırdı.
 
Selçuk Boztepe, DHL Freight’ın 10’uncu yılını kutlarken sektöre ve kurumun faaliyetlerine dair şu bilgileri paylaştı: “Türkiye hızla gelişen, bölgesel ve küresel büyüme rakamlarını geride bırakan bir ülke. Sürekli geliştirdiğimiz hizmetlerimiz, dünyaca bilinen kaliteli işgücümüz ve genç kadromuzla fark yaratıyoruz. Giderek daha çok markamız uluslararası pazarlarda kendine yer buluyor. Türkiye’nin ve Türkiye’de faaliyet gösteren tüm şirketlerin bu başarısına ve büyümelerine ayak uydurabilen bir lojistik altyapısına ihtiyacı var. 10 yılda yakaladığımız hızlı büyüme ile ithalat ve ihracat alanında güvenilen bir lojistik ortağı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. DHL Freight olarak 10 yılda 100 kişilik çekirdek bir ekip kurduk. Türkiye’de teknolojik altyapısıyla örnek gösterilen üç terminalimiz var ve Anadolu’da iki yeni terminal daha kurmaya hazırlanıyoruz. Eğitime, insana ve teknolojiye yatırım yaparak yenilikçi çözümlerimizle fark yaratıyoruz.”
 
Firmaların lojistikte önceliği: Esneklik
Müşterilerin beklentilerini ve önceliklerini iyi anlayan uzman bir ekip ile hizmet vermenin çok önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Selçuk Boztepe, bu özellikleriyle pazarda bir adım öne çıktıklarını belirtiyor. Boztepe’ye göre karayoluyla uluslararası eşya taşımacılığında karşılaşılan zorlukların başında, sınır geçişlerinde uygulanan gümrük prosedürleri, yabancı ülke geçişlerindeki kota uygulamaları ve sezonsal kapasite dalgalanmaları geliyor. Firmalar, lojistik iş ortaklarından bu konuda destek bekliyor. DHL Freight da bu alanda ürettiği esnek çözümler ve müşteri odaklı yaklaşımıyla fark yaratıyor.
 
Taşımaların yüzde 99’u Türk plakalı araçlarla
DHL Freight, tedarikçileriyle birlikte 1000’i aşkın personelin katkıda bulunduğu sürekli ve güvenli bir taşımacılık operasyonuna ulaştı. Türk taşımacılık şirketlerinin transit geçişler konusunda maruz kaldığı kısıtlamalar ve maliyetler yabancı plakalı araç kullanımının artmasına sebep olurken, DHL Freight organizasyon yapısını Türk plakalı araçlarla büyütmeye devam ediyor: DHL Freight’ın bölgedeki faaliyetleri yüzde 99 Türk plakalı araçlarla gerçekleşiyor.
 
“DHL Freight olarak bölgede faaliyetlerimizi ‘asset-light forwarding’ iş modeli ile sürdürüyoruz. Yani filo sahibi olmak yerine, Türkiye’nin mevcut taşıma ekipmanını ve altyapısını kullanarak hem yerel taşıma firmalarına iş hacmi yaratıyoruz, hem de kendi maliyetlerimizi kontrol altında tutarak müşterilerimize avantajlı fiyatlar sunabiliyoruz” diyen Selçuk Boztepe, sektörün de kendileriyle birlikte gelişerek büyümesini istediklerini söyledi: “Tecrübelerimizi çalıştığımız ortaklarımıza ve tedarikçilerimize aktarırken onların hizmet kalitesinin de arttığını görmek bizi mutlu ediyor. Türkiye’de ‘asset-light forwarding’ iş modelini benimseyen firmalar arasında bizden daha önce Türk müşterileriyle çalışmaya başlayan yerli ve yabancı rakiplerimizi kalitemizle geride bırakarak ‘forwarder’ pazarında yüzde 10’luk bir paya ulaştık ve sektör lideri olduk. Stratejimiz tamamen kalite ve müşteri odaklı. Bu hassasiyetimizin ve sürekli başarımızın Türkiye’deki firmalarla bağlarımızı pekiştiren en önemli unsur olduğunu görmek bize gurur veriyor”.  

 
DHL Türkiye’nin CEO’luk görevine David Christmas getirildi
 
Bylog Lojistik Filosunu Renault Trucks ile Güçlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHL Türkiye’nin CEO’luk görevine David Christmas getirildi
David Christmas yeni görevinde DHL Supply ChainTürkiye’nin stratejive ...
Michelin’den güvenli sürüş önerileri
Michelin, en büyük sorumluluk alanlarından biri olan yol, yaya ve yolcu ...
Iveco araçları Expo 2015’te kullanılıyor
Aralarında Daily, Eurocargo ve Stralis ürünlerinin bulunduğu 55 adet Iveco ...
 
Ticaretin Kaplanı: Yeni Isuzu Tora
Türkiye’de ve dünyada dayanıklı ve güçlü motorları ile efsane olan Isuzu, ...
Renault Trucks’tan 130 Araçlık Dev Teslimat
Afet Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Alternatif ...
Lojistik, Hıdır Usta’nın DNA’sında var
“Yedek Parça Deponuz” sloganıyla Türkiye genelinde lojistik ağlar ören ...
 
Boş Zamanların Hobisi: Film İzleme Keyfi
Boş Zamanların Hobisi: Film İzleme Keyfi
Hastalya Otomotiv yeni tesisini Dalaman’da hizmete açtı
Mercedes-Benz Türk Bayii Hastalya Otomotiv Antalya ve Denizli’den sonra ...
Iveco’dan Hatay’da Büyük Organizasyon
Iveco Türkiye Gaziantep yetkili satıcısı Üstün-İş Hatay’da gerçekleştirdiği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
treyler
haberler
türkiye
lkw
şoför
Kamyon
kamyoncu
bus
news