Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
4 Mart 2015 Çarşamba - 13:53

DHL Express Türkiye’yi Lojistik Dağıtım Merkezi Yapmayı Hedefliyor

3. Havalimanı için el sıkışan DHL Express 60 milyon euroluk yatırım ile Türkiye’yi lojistik dağıtım merkezi yapmayı hedefliyor.

DHL Express Türkiye’yi Lojistik Dağıtım Merkezi Yapmayı Hedefliyor

2014 yılında gelirlerini yüzde 11 oranında arttıran DHL Express, İstanbul’da yapımı devam eden 3. havalimanının işletmecisi İGA ile bir mutabakat zaptı imzaladı. DHL Express, 60 milyon euroluk yatırımla Türkiye’yi bölgesel bir lojistik merkeze dönüştürmeyi amaçlıyor

DP DHL, Türkiye’de Asya, Ortadoğu ve Avrupa’daki ekspres kargo trafiğini birbirine bağlayacak olan yeni bir Bölgesel dağıtım merkezi olabilmesi için ilk adımını attı.  DHL Express bu amacın gerçekleşebilmesi için  İstanbul’da yapımı devam eden 3. havalimanına 60 milyon euroluk yatırım yapmayı planlıyor.

4 Mart Çarşamba günü düzenlediği bir basın toplantısında şirketinin 2015 hedeflerini kamuoyuyla paylaşan DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, DPDHL’in Türkiye’yi öncelikli 11 yatırım pazarından biri olarak gördüğünü ve önümüzdeki beş yıl içinde ülkeye en az 100 milyon euro değerinde yatırım yapacağını hatırlattı. Reckling’e göre Türkiye’nin öncelikli yatırım bölgesi olması, DPDHL’in gelişmekte olan pazarlarda büyüme sağlama stratejisinin bir parçası.
 
DHL Express Türkiye’nin İGA Havalimanı İşletmesi ile bir mutabakat zaptı imzaladığını söyleyen Reckling, bu anlaşmanın DHL Express’in Türkiye’deki yatırım planlarını gerçekleştirmeye kararlı olduğunun bir kanıtı olduğunu söyledi. Reckling, bu yatırımın aynı zamanda DHL’in Türkiye’yi Asya, Ortadoğu ve Avrupa bölgesine hizmet verecek bir lojistik üs olarak konumlandırma isteğine de hizmet ediyor.
 
İmzalanan mutabakat zaptı ile İGA ve DHL, DHL için 20.000m² civarında bir alana kurulması planlanan bir Bölgesel Operasyon Merkezi’ni, destek birimleri ve genişleme olanakları ile birlikte hayata geçirecek.
 
“Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumunu da göz önünde bulunduran DHL Express, Asya, Orta Doğu ve Avrupa’yı birbirine bağlayan bir bölgesel lojistik merkezi için en az 60 milyon euroluk yatırım yapmayı planlıyor. İstanbul’un kuzeyinde yapımı devam eden yeni havaalanı, birçok Avrupa havalimanının aksine gece uçuş yasağı bulunmayacağı için büyük bir fırsat. Bu anlamda DHL Express ve İGA arasında bu projenin gerçeğe dönüşmesi yönünde bir mutabakat zaptı imzalandığı için çok mutluyuz.”
 
DHL Express CEO’su 2015 yılının, Grubun Türkiye’de özellikle 2014 yılında üç kat artırdığı yatırımlarının karşılığını alacakları bir yıl olacağına inandığını da sözlerine ekledi. Reckling, DHL Express’in Kasım ayında, Anadolu’da artan gönderi taleplerini karşılamak üzere, Ankara’da hizmet kapasitesini  on kat artırdıkları yeni bir hizmet merkezi açtıklarını da sözlerine ekledi.
 
Şirketin 2014 performansından da bahseden Reckling, DHL Express’in gelirlerinde geçtiğimiz seneye oranla yüzde 11’lik bir büyüme yaşandığını söyledi. DHL Express’in Türkiye’de yüzde 53’lük pazar payıyla açık ara lider olduğunu ifade eden Reckling: “ DHL Express gelirleri açısından DHL  global ağında ilk 25’te yer alırken, karlılık anlamında ise ilk 15’te yer alıyor.”
 
2015 Anadolu KOBİ’lerine odaklanma yılı olacak
 
Bu yıl Anadolu’ya daha çok odaklanacakları bir yıl olacağını söyleyen Reckling, 2015 yılına 10 milyon euroluk bir yatırımla İstanbul’un Sabiha Gökçen Havalimanında bir kargo uçağını hizmete sokarak bşladıklarını hatırlattı. Bu yatırımın DHL Express’i kendi alanında İstanbul’un her iki yakasından hizmet veren tek kargo şirketi yaptığını hatırlatan Reckling, yeni kargo uçağının Kocaeli ve Bursa gibi İstanbul’a yakın sanayileşmiş şehirlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler için de büyük fayda sağlayacağını söyledi.
 
DHL Express’in gönderi hacminin 2014 yılında ülke genelinde yüzde 5, Anadolu özelinde ise yüzde 10 büyüdüğünü söyleyen Reckling, Anadolu şehirlerinde bulunan KOBİ’lerin DHL Express’in iş hacminin önemli bir bölümünü oluşturduğunu söyledi. Reckling, 2015 yılında DHL Express’in Anadolu’da büyüme sağlamak için bu şehirlerdeki hizmet merkezlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik yatırımlar yapacağını da sözlerine ekledi.
 
Bu yönde yapılan yatırımlar Anadolu’daki ihracatçıların dünyanın geri kalanına bağlantısını güçlendirip, aynı zamanda ihracat gönderi işlemlerini kolaylaştıracak. “Sabiha Gökçen havalimanındaki faaliyetlerimiz ve satış ekibimizin özverili çalışmaları sayesinde 2015 yılında Anadolu’dan yurt dışına yapılan gönderi oranını en az yüzde 10 arttırmayı planlıyoruz. KOBİ’lerin, ve özellikle Anadolu’da faaliyet gösteren işletmelerin, Türkiye’nin 500 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine ulaşmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz ve bu hedefi sonuna kadar destekliyoruz.”
 
DHL Express eğitim ve İK’ya yatırım yapıyor
 
DHL Express’in 2015 yılındaki öncelikli yatırım alanlarından biri de eğitim ve iş gücü alanında olacak. Şu anda Türkiye’de 1000 çalışanı olan şirket, bu yıl istihdam oranında en az yüzde 5’lik bir artış planlıyor.
DHL Express, kendi çalışanlarının eğitimine yaptığı yatırımların yanı sıra toplumsal hedefleri desteklemeye de devam edecek. Geçtiğimiz yıl DHL Express Türkiye TOHUM Otizm vakfı için  100,000 liralık bir eğitim kaynağı yaratmıştı.
 
2015’te Yeşil Lojistik Çözümleri
 
DHL Express’in karbon verimliliğini arttırma çabalarının bir parçası olarak 2014 yılında 6 farklı hizmet merkezindeki ışıklandırmayı LED sistemleriyle yenilediğini söyleyen Reckling, ayrıca şirketin araç filosunu genişletmesine karşın yakıt tüketimini yüzde 2.5 oranında düşürmeyi başardığını söyledi. Reckling, bu başarıya ulaşmak için, DHL Express kuryelerinin araç kullanımında verimli yakıt tüketimi üzerine 28 saatlik bir eğitime tabii tutulduğunu ifade etti.
 
Yeşil lojistik hizmetleri yatırımlarına 2015 yılında da yatırım yapmayı planlayan DHL Express, bu sene elektrikli araçlara yönelecek. DHL Express bu sene sonuna kadar Türkiye’deki yeni filosunun yüzde 10’unu elektrikli araçlardan oluşturmayı hedefliyor.

 
Çorum Ulaş A.Ş., Allison’u Tavsiye Ediyor
 
Konsept XR-PHEV II ve Yeni L200 ile Cenevre’de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çorum Ulaş A.Ş., Allison’u Tavsiye Ediyor
Çorum Ulaş A.Ş. Haziran 2013’den bu yana Allison donanımlı yeni Isuzu ...
Dacia, Cenevre'de 10.Yılını Kutluyor
Dacia bu yıl 10. başarı yılını kutluyor. Logan modeli Avrupa ve Akdeniz ...
​Cenevre’nin yıldızlarının tercihi Pirelli
Premium segment araçların tercih edilen orijinal ekipman tedarikçisi Pirelli, ...
 
Civic Type R’dan pist rekoru
Cenevre Otomobil Fuarı’nde üretim versiyonuyla boy gösteren Honda Civic ...
Renault Kadjar 2015 Cenevre Fuarı’nda
Renault’nun yepyeni crossover modeli, Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya ...
Goodyear, Cenevre Motor Show 2015’te
Goodyear, bu yılın başlarında sekiz ebatta piyasaya sunduğu ve lastik ...
 
İnovasyon Lideri Michelin’e İki Ödül Birden
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, Lastik Teknolojisi ...
V2 İstanbul Kupası Yarışında Pist Rekoru
V2 İstanbul Kupası 2015’in ikinci yarışı İzmit Körfez Pisti’nde düzenlendi. ...
İhracat "Çizme"yi Aşınca, Taşımalar Durdu
İtalya tarafından Türkiye ulaştırma firmalarına verilen geçiş belgelerinin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
Kamyon
sondakika
src
şoför
lkw
treyler
haberler
dikkat
kamyoncu