Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
9 Nisan 2012 Pazartesi - 13:40

DEMİRYOLLARI YATIRIMLARLA DAHA DA BÜYÜYECEK

Demiryolları projeleri tutarının 40 milyar lirayı aştığını söyleyen Binali Yıldırım, gelecek 10 yılda yatırımlara 30 milyar dolar daha ilave edeceklerini söyledi. İstanbul Fuar Merkezi'nde 8-10 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 2'nci Avrasya Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'na 20 ülkeden 200'e yakın firma katıldı. Toplam 11 bin metre kare alan ve 2 holde düzenlenen fuarda, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Güney Afrika, İran, İspanya, Romanya, Yunanistan, Türkmenistan, İngiltere, Avusturya, Almanya, Sırbistan, İtalya, Belçika, Fransa, Azerbaycan, Gürcistan ve Güney Kore katılımcı ülke olarak yer aldı. TCDD, TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ'ın resmi katılımcısı ve destekleyicisi olduğu fuara Siemens Mobility, Bombardier Alstom, Hyundai Rotem, Vossloh, Plasser Theurer, Voith Turbo, Arcelor Mittal, Schnieder, ZF, Knorr Bremse gibi sektörün önde gelen firmaları da katıldı.

DEMİRYOLLARI YATIRIMLARLA DAHA DA BÜYÜYECEK

DEMİRYOLUNA 30 MİLYAR DOLAR EK YATIRIM

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, fuarın açılış konuşmasında son 9 yılda demiryollarında başlattıkları projelerin toplam tutarının 40 milyar lirayı aştığını söyledi.

 
Yıldırım, demiryollarında gelecek 10 yılda mevcut yatırımlara 30 milyar dolarlık yeni yatırım ilave ederek yüksek hızlı demiryolu ağını 10 bin kilometreye, konvansiyonel demiryolu ağını da 4 bin kilometre artırarak toplam ağı 26 bin kilometreye yükseltmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Türkiye'nin demiryollarında sadece ülke içinde değil, Avrasya coğrafyasında da önemli bir hareketlenmeyi gerçekleştirdiğini, bugünkü fuarın bunu en iyi şekilde ispat ettiğini vurgulayan Yıldırım, Avrupa'yı Asya'ya bağlayan, Balkanlar ve Anadolu topraklarında tarihi İpek Yolu'nda, bunu modern demiryollarıyla yeniden donatmak suretiyle ihya etmenin adımlarını attıklarını ifade etti. Avrupa'da 6'ncı, dünyada 8'inci yüksek hızlı tren işletmeciliğine sahip Türkiye'nin, Ankara, Eskişehir ve Konya olmak üzere 3 ilini yüksek hızlı tren ile birbirine bağladığını hatırlatan Yıldırım, 2017'ye kadar bu sayıyı 13'e çıkaracaklarını açıkladı. Tarihi İpek Yolu güzergahında önümüzdeki 10 yıl içinde demiryolu sektörüne yapılacak yatırım miktarının 150 milyar dolar olarak hesaplandığına dikkati çeken Yıldırım, bunun, demiryolu altyapısı, demiryolu üstyapısı, demiryoluyla ilgili yeni teknolojiler, demiryolu araçları, hızlı tren setleri, makaslar ve demiryolu sanayisine yönelik daha fazla yatırım, daha fazla işbirliği, ülkeler için daha fazla refah ve kalkınma anlamına geldiğini söyledi.

Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Ivaylo Moskovski, fuar açılışında yaptığı konuşmada, Pan-Avrupa Ulaştırma Koridoru'nun Bulgaristan'ın içinden geçtiğini, bu önemli ulaşım koridorunun Avrupa için de büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye ile ilişkilerinde bu koridorlardan özellikle 4, 9 ve 10 numaralı 3 koridorun önemli olduğunu ifade eden Moskovski, projenin 2014 yılında Bulgaristan'da tamamlanacağını hatırlattı.

TCDD 10 YILDA 45 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da günümüzde üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kamu gibi birçok platformda artık raylı sistemlerin çok konuşulduğunu, son yıllarda demiryolların büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini, özel sektörün demiryolu endüstrisi ve işletmeciliğine katkı yolunda önemli projeleri hayata geçirdiğini kaydetti. 2003 yılından sonra demiryollarının atağa kalktığını vurgulayan Karaman, bu yıl demiryollarına 4 milyar lira ödenek ayrıldığını açıkladı. Karaman, TCDD'nin önümüzdeki 10 yılda 45 milyar dolarlık yatırım yapacağını söyledi. YHT hatları, konvansiyonel hatlar, yol yapım ve yenileme çalışmaları, garlar hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Karaman, demiryollarının yeniden yapılandırılmasını bu yıl tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

YERLİ TRAMVAY İPEKBÖCEĞİ TANITILDI

Türkiye'nin sertifikasyonu tamamlanmış yerli tramvayı olan 'İpekböceği' 2'nci Avrasya Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nda görücüye çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Durmazlar ve Siemens işbirliğiyle üretilen İpekböceği tramvayında raylı sistemlere yönelik elektrik motoru ve teknolojik aksamları kullanılıyor. İpekböceği hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Durmazlar Proje Direktörü olan Taha Aydın çalışmalarına 2.5 yıl önce başladıklarını söyledi. Bursa'nın İpekyolu üzerinde yer alması dolayısıyla araca 'İpekböceği' ismi verdiklerini aktaran Aydın, "Aracın ön yüzünü ipekböceğini andıran tarzıyla belirledik. Türkiye'de ilk üretilen ve Bursa'nın da karakterini yansıtan bu projeyi uluslararası fuarda görücüye çıkarttık. Uluslararası hedefler gözetilerek ona göre standartlarda tasarlandı. Yürür aksamı uluslararası testlerden geçerek onay aldı. Gövdesi yani aracın komplesini yürüterek fonksiyon testlerinin ardından uluslararası onay belgesini alacağız. Yüzde 100 Türk mühendisliği tasarımıdır. Şu an işin başındayız ve rakiplerimize göre yüzde 30 daha ucuz üretiyoruz. Kaliteyi daha ucuza sunuyoruz. Bu aracın istikbali parlak olacak" diye konuştu.

SERBESTLEŞTİRME YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI

Fuar boyunca sektörle ilgili yerli ve yabancı konuşmacıların yer alacağı seminer programları da düzenlendi. Demiryolu Sektörünün Serbestleşmesi/ Yeniden Yapılanması konulu seminerde UTİKAD'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kosta Sandalcı, '2023 Perspektifinde Demiryollarının Serbestleştirilmesi' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Özel sektör temsilcilerinin demiryollarını doğru ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak şekilde, tam rekabet koşullarına uygun serbestleştirilmesini bir zorunluluk olarak gördüğünü söyleyen Sandalcı, serbestleştirme yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini vurguladı. Serbestleştirme yasası ve mevzuatının öngörülebilirlik unsuru çerçevesinde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Sandalcı, TCDD'nin ya da yerine kurulacak kurumun, serbest rekabet ortamına uygun yapıda olmasının sağlanması gerektiğini belirtti. Yasa ve mevzuatın demiryolunda tekelleşmenin önüne geçecek şekilde oluşturulması gerektiğini ifade eden Sandalcı, "Serbestleşme sürecindeki tüm sertifikasyon ve lisanslama işlemleri, yetkin ve bağımsız kuruluşlarca yapılmalı. OSB'ler limanlar ve serbest bölge planlamaları ile demiryolu yatırımları birbirine paralel yürütülmeli. UTİKAD olarak serbestleşme sürecinin başarıyla ilerleyebilmesi ve demiryolunun gelişimini sürdürebilmesi için bazı yasal ve idari engellerin de bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

Kaynak:Transport

 
‘’ Türkiye artık biliyor ki Ömrünü Tamamlamış Lastikler, değerli bir atık’’
 
KARGO UÇAKLARI ARTIK VNUKOVA'YA UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘’ Türkiye artık biliyor ki Ömrünü Tamamlamış Lastikler, değerli bir atık’’
LASDER Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayman; "5 yılda toplayıp ekonomiye ...
Gölcüklü Tourneo’ya Gül testi
Gül, Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nı ziyaret ederek yılın son çeyreğinde ...
Belarus Türkler'i bekliyor
İşbirliğinden, yatırıma kadar destek verecekler.
 
Volkan Işık’ın Dönüşü Muhteşem Oldu!
2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7-8 Nisan tarihlerine düzenlenen ilk ...
Volkswagen up! 2012’nin en iyi otomobili seçildi!
Volkswagen up!, 25 ülkeden 66 gazeteci tarafından 2012’nin dünyada en ...
PIRELLI OTOMOBİL DERGİLERİNİN TESTLERİNDEN ZAFER KAZANMAYA DEVAM EDİYOR
Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Pirelli, ürünleriyle testlerden ...
 
PIRELLI FLEET CHECK İLE FİLOLAR KONTROL ALTINDA
Dünya lastik devi Pirelli sunduğu hizmetlerle ağır vasıta filolarının ...
4 işlemle Ford sahibi olmak çok kolay
Ford Nisan kampanyasıyla Ford Fiesta, Yeni Focus, Yeni C-MAX ve Mondeo ...
TLS LOJİSTİK’TEN ÇAĞDAŞ VE ÇEVRECİ UYGULAMALAR
Kurulduğu günden bu yana iş ortaklarının rekabetçiliğine katma değer sağlayan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
lkw
türkiye
truck
şoför
Kamyon
haberler
fahrer
treyler