Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
17 Nisan 2019 Çarşamba - 09:20

DAF, GÖZÜNÜ İNŞAATA DİKTİ

Çekici segmentinde Avrupa pazar lideri olan DAF, gözünü inşaat sektörüne dikti. Firmanın inşaat işleri için geliştirdiği yeni modeller, yüksek tonlu şasi, dayanıklılık ve tasarımlarıyla dikkat çekiyor. DAF’ın dönüş çapı arttırılmış araçlarının özellikle madencilik alanında büyük kolaylık sağlayacağı öngörülüyor.

DAF, GÖZÜNÜ İNŞAATA DİKTİ

DAF, inşaat serisi araçlarını İspanya’nın Malaga şehrinde düzenlenen organizasyonda tanıttı. Tanıtım etkinliğinde DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark ve DAF Trucks Türkiye Bölge Satış Müdürü Ali Güler de hazır bulundu.

İki gün olarak planlanan organizasyonun ilk gününde firmanın pazar konumu, DAF kamyonlarının avantajları ile inşaat segmentine yönelik geliştirilen yenilikler tanıtılırken, ikinci günde ise DAF’ın en yeni araçları ile ilgili test sürüşleri gerçekleştirildi.

“Çekicideki Gücümüzü İnşaatta da Göstermek İstiyoruz”

DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor Van Der Mark, Avrupa’da çekici pazarında lider oldukları ağır kamyon pazarında ise yüzde 16.6’lık pazar payı ile ikinci sırada yer aldıklarını belirtti. Geride bıraktığımız 2018’de 67 bin adet kamyon üreterek bir rekora imza attıklarını ifade eden Gregor Van Der Mark, çekicideki güçlerini inşaat segmentinde de göstermek istediklerini vurguladı. Van Der Mark, 10 tonluk bir ön dingili ve tamamen yeni 7.5 tonluk arka dingili de kullanıma sunduklarını söyleyerek, yeni ürünlerin özellikle inşaat araçlarının düşünülerek genişletildiğini dile getirdi.

“Sağlam ve Dayanıklı Araçlara İhtiyaç Duyulacak”

Gregor Van Der Mark, Türkiye’de hayata geçirilecek önemli altyapı projelerinde sağlam ve dayanıklı araçlara ihtiyaç duyulacağını ifade etti. Türkiye’de çok ciddi altyapı yatırımları gerçekleştirildiğini ve gelecekte de önemli altyapı projelerinin hayata geçirileceğini söyleyen Gregor Van Der Mark, DAF olarak yeni araçları ile pazarda yerlerini alacaklarının aktardı.

“Geniş Ürün Yelpazesi ile Müşterilerinin Tüm İhtiyaçlarına Cevap Verecek”

DAF olarak müşterilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek çok geniş ürün yelpazesi ile pazarda yer alacaklarını ifade eden Gregor Van Der Mark, DAF LF ürünlerinin özellikle şehir içinde Türkiye pazarı için önemli bir çözüm olacağını söyledi. XF ve CF’in de tüm segmentlerin ihtiyaçlarına cevap verdiğinin altını çizen Gregor Van Der Mark, tüm araçların müşteri ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığını kaydetti. Fabrika çıkışlı üstyapı modülü ile üstyapıcıların hızlı ve en uygun üstyapıyı DAF araçlarına uygulayabildiğini açıkladı.

“İnşaat Pazarında Önemli Bir Pazar Payına Sahip Olacağımıza İnanıyoruz”

Gregor Van Der Mark, çekici pazarında Avrupa lideri olan DAF’ın, inşaat segmentinde de güçlü ve dayanıklılık özelliği ile öne çıkacağını söyledi. İnşaat modellerinin müşterilere toplam maliyette büyük avantajlar sunacağına dikkat çeken Van Der Mark, Türkiye’de inşaat pazarında da önemli bir pazar payına sahip olacaklarına inandıklarını kaydetti.

DAF Trucks Türkiye Bölge Satış Müdürü Ali Güler ise araçlar hakkında teknik bilgileri paylaşırken, DAF araçlarının en önemli kazanımının toptan satın alma maliyeti olduğunu vurguladı.  Güler, DAF araçların; motor, şanzıman ve arka akslar, yazılım, aerodinamik özelliklerinin etkisiyle yüzde 8’e varan yakıt tasarrufu sağladığını belirtti.

Maksimum Nakliye Verimliliği

Çift tahrikli bağlantı dingili ve yönlendirilen arkadan itişli dingille donatılan CF 10x4 kamyon, ağır kullanım için damperli şasi, 49 ton GVW, yaklaşık 30 ton net yük kapasitesi sunuyor. İki yönlendirilen ön dingil ve yönlendirilen arka dingille donatılan 8x2 kamyon, artık XF modeli olarak piyasada 37 ton GVW, özel nakliye işleri için XF 8x4 FTM çekici, 120 tona varan kombinasyon ağırlıkları, 41 ton teknik yük kapasitesi DAF servisleri, inşaat sektöründeki işletmecilere maksimum nakliye verimliliği sunuyor. 

Öte yandan çift tahrikli bağlantı dingili ve yönlendirilen arkadan itişli dingille donatılan CF 10x4 kamyon; ağır kullanım için damperli şasi, Estepe ile yapılan dönüşüm, 49 ton GVW, yaklaşık 30 ton net yük kapasitesi sunuyor. İki yönlendirilen ön dingil ve yönlendirilen arka dingille donatılan 8x2 kamyon, artık XF modeli olarak piyasada 37 ton GVW, özel nakliye işleri için XF 8x4 FTM çekici, 120 tona varan kombinasyon ağırlıkları, 41 ton teknik yük kapasitesi DAF servisleri, inşaat sektöründeki işletmecilere maksimum nakliye verimliliği sunuyor.

“İnşaat Segmentinde Daha Ön Plana Çıkma Niyetindeyiz”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan DAF Trucks Pazarlama Satış Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Richard Zink şöyle konuştu: "Kamyon ve inşaat araçları segmentinde çok daha ön planda olma niyetindeyiz. Bu segment, DAF açısından önemli bir büyüme potansiyeline sahip. Dayanıklı şasi ve dingillerden, etkin tahrik hatlarından ve konforlu kabinlerden oluşan güçlü bir ürün serişimiz var. DAF, her uygulama için en iyi kamyonu sunuyor."

Yeni 10 Tonluk Ön Dingil

DAF, 7.5, 8 ve 9 tonluk ön dingillere ek olarak bu yılın ikinci yarısından itibaren CF ve XF'te 10 tonluk bir versiyonu da kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu modelin özellikle, kamyonun önüne çok yük binen inşaat segmentindeki uygulamalar açısından cazip bir seçenek olacağı düşünülüyor. Üç yaprak yaylı parabolik süspansiyonla donatılan yeni 10 tonluk ön dingil, azaltılmış yükü ile aşırı yükleme riskini ortadan kaldırıyor. Yeni 10 tonluk ön dingil, tek ön dingille ve PACCAR MX-11 veya MX-13 motorla donatılmış olan CF ve XF versiyonlarında kullanılacak.

Yeni Tek Tekerli 7.5 Tonluk Arka Dingil

DAF ayrıca tek tekerlekli tamamen yeni 7.5 tonluk arka dingili de kullanıma sunuyor. Yeni tasarlanan dökme demir dingil muhafazası çok daha sağlam ve dayanıklı olmasını sağlarken, aynı zamanda ağırlığın 10 kilogram azaltılmasını sağlıyor. Statik yük kapasitesi yüzde 25 artırılarak 26 ton üzerine çıkarıldı. Bu, yükleme ve boşaltma sırasında yükün kısa süreliğine en arka dingilin üzerine bindiği durumlar açısından önemli bir nokta.

İnşaat Nakliye İşlerinde Yeni 7.5 Tonluk Arka Dingil

İnşaat nakliye işlerinde yeni 7.5 tonluk arka dingil, kamyonun arkasına vinç takılan konteynır sistemleri ve inşaat malzemesi taşımacılığı gibi daha az ağır işlerde kullanılan ve yüke duyarlı kamyonlar için ideal. Almanya'da bu tür bir arka dingil çoğunlukla ülkede yaygın olarak bulunan BDF sökülebilir konteynır sistemli kamyonlara takılmaktadır. Yeni arka dingil ayrıca CF ve XF'in çekici modellerinde de kullanılmaktadır. Mesela 44 tonun üzerindeki alçak dorse işleri için bu konfigürasyon gayet uygun.

CF ve XF İçin Çift Tahrikli Bağlantı Dingili

DAF, 6x4 ve 8x4 CF ve XF kamyonlar için az bakım gerektiren çift tahrikli bağlantı dingili seçenekleri sunuyor. Bunlardan ilki olan SR1132T, tek hız düşürmeli, yaprak yaylı, diskli veya kampanalı frenli 19 tonluk bağlantı dingili. Diğeri ise disk frenler ve hava süspansiyonu ile donatılmış olup üç veya dört dingilli çekicilerde ve kamyonlarda kullanılan SR1360T.

LF ve CF İnşaat Kamyonu

DAF’ın LF ve CF modellerinin İnşaat versiyonlarını sunmaya devam edeceği öngörülüyor. Modellerin,  özel tasarlanmış bir tampon ve ızgara, 25 derece yaklaşma açısı ve 32 cm (LF), 40 cm (CF) gibi yüksek bir alt açıklık sayesinde her türlü arazide kullanılabilmesi hedefleniyor. DAF’ın inşaat modellerindeki radyatörü korunmak için 3 milimetre kalınlığında bir çelik plaka geliştirilmiş bulunuyor. Yük kontrolünü hızlı ve kolay bir hale getirebilmek için CF İnşaat modelinde ayrıca, kapının arkasında özel basamak ve tavanda da raylar bulunuyor.

 
Automechanika'da Maxima ve Maximus'a Yoğun İlgi
 
ZF'nin Otonom ve Elektrikli Yenilikleri Bauma'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UND, Yılın Sürücülerini Arıyor
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), yılın sürülerini ödüllendirecek. ...
Ataşehir'de Trafik Kısmi Olarak Kapatılacak
THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Beko ile Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımları ...
DAF Trucks, Türkiye’nin En İyi Kamyon Sürücüsünü Arıyor
Türkiye’nin en iyi kamyon sürücüsü kim? Peki Avrupanın en iyi sürücüsü ...
 
Havaş İki Kat Büyüdü
Türkiye’de havacılık sektörünün önemli markalarından Havaş, açık ve kapalı ...
Candan Çilingiroğlu TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi
Aile İşletmeleri Derneği’nin 7. Genel Kurul toplantısı 14 Nisan 2019 tarihinde ...
Volkswagen Ticari Araç’ın ‘4 Mevsim Amarok’ Fotoğraf YarışmasıSonuçlandı
Volkswagen Ticari Araç’ın, Ara Güler Müzesi’nin de katkılarıyla Instagram ...
 
''Kazalarda Ölüm Azaldı''
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Trafikteki yüksek artışa rağmen ...
Mercedes-Benz Türk, Sponsorluk Sözleşmesini 2022 Yılına Kadar Uzattı
Türk Milli Basketbol Takımları resmi sponsorluğunu 2001 yılından bu yana ...
NISSAN Türkiye’ye Uluslararası Sorumluluk
NISSAN Türkiye, 8 ülkenin yönetim merkezi oldu. Sinan ÖZKÖK, Kuzey Afrika ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyoncu
türkiye
truck
kamyonum
src
treyler
sondakika
Kamyon
haberler