Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Haziran 2014 Salı - 15:12

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Mali Affı Geliyor

Maliye Bakanlığı'nca takip edilen kesinleşmiş vergi alacakları ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nca takip edilen prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Düzenleme ile 15 ayrı vergi ve idari para cezasına af geliyor.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Mali Affı Geliyor

Motorlu taşıtlar vergisi, kurumlar vergisi, gerçek kişilerin gelir vergileri ile sigara cezaları, karayolu taşıma kanununa muhalefete ilişkin cezaları olanların da düzenlemeden yararlanabileceği kanun teklifi cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yeniden yapılandırma düzenlemesi olma özelliğini taşıyor.

Düzenleme bu haliyle yasalaşırsa, 30 Nisan 2014'e kadar kesilen cezaların olan borçlarının cezaya giren tutarları, enflasyona endekslenerek yapılandırılacak.
Borca ilişkin bütün gecikme faizi ve zamları silinecek, ceza ve vergilerin ana paraları da 18 taksitte ödenebilecek.

Yapılan düzenleme meclisten geçtiği takdirde 30 Nisan 2014 tarihinden önce Karayolları Trafik Kanunu, Karayolu Taşıma Kanunu, Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, mülga Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun başta olmak üzere toplam 15 ayrı vergi ve idari para cezasına af getirilmiş olacak.

En Çok 18 Eşit Taksitte Ödenecek
Bu düzenlemeden yararlanmak isteyenler kanunun yayımlanmasının ardından ilk üç ay içinde başvuruda bulunacak ve söz konusu ödemeyi en fazla 18 eşit taksitte tamamlayacak.
Borcun tamamının ilk taksitte ödenmesi halinde herhangi bir faiz uygulanmayacak. Borcun taksitle ödenmek istenmesi halinde borçlular, taksit ödemelerinde 6, 9, 12 ya da 18 eşit taksidi tercih edebilecek.

Kamu borçlarının yapılandırılmasından esnaf, sanatkar, çiftçi ve diğer bağımsız çalışanlar da faydalanacak. Söz konusu çalışanlarda prim borçlan nedeniyle sigortalılık süreleri durdurulmuş olanlardan, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra ilk 4 ay içinde başvuruda bulunarak, primlerini ödemeleri halinde sigortalılık süreleri durdurulmamış gibi değerlendirilecek.
Hesaplanan borç aslının tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmemesi halinde durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilecek.
 
120 TL’ye Kadar İdari Cezaya Af
Düzenleme uyarınca devlet 120 TL’ye kadarki idari para cezalarını da affedecek. Buna göre Kabahatler Kanunu ve Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunu kapsamında verilen idari para cezaları hariç olmak üzere, 1 Ocak 2014 tarihinden önce idari yaptırım kararı verilmesine karşın, yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar tebliğ edilmemiş olan ve genel bütçeye gelir kaydı gereken 120 TL’nin altındaki idari para cezaları tebliğ edilmeyecek.

Tebliğ edilmiş olanların ve bunlara bağlı feri alacakların tahsilinden vazgeçilecek. Ayrıca Maliye Bakanlığı’nca 1 Ocak 2008 tarihinden önce takibe alınmış ve yeni yasa yürürlüğe girene kadar ödenmemiş olan Amme Alacakları Kanunu kapsamındaki 50 TL’yi aşmayan alacaklar ile bunlara bağlı feri alacaklar ile, aslı ödenmiş feri alacaklardan tutarı 100 TL’yi aşmayanların tahsilinden de vazgeçilecek. Çıkartılacak kanun kapsamına giren alacaklara ilişkin kanunun yayımlandığı tarihten önce tahsil edilmiş tutarlar ile ödenen faizler için bu kanun hükümlerine dayanılarak red ve iade talepleri kabul edilmeyecek.

Teminatlar İade Edilecek
Bu kanun çerçevesinde ödenecek alacaklarla ilgili olarak tatbik edilen hacizler yapılan ödemeler nispetinde kaldırılacak ve ödenen tutarlara isabet eden teminatlar da iade edilecek. Benzer sistem SGK’ya olan sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, genel sağlık sigortası primi borçları için de uygulanacak.
 

 
Euromaster’dan Michelin Lastiklerinde İndirim
 
BMC'ye Yeni Ortak Geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulgaristan Sınır Kapısı’ndaki Çile Bitiyor!
UND üyeleri 2014 yılı sektör yemeğinde İstanbul Wow Hotel’de düzenlenen ...
U-Net Otomasyon Sisteminde Düzenleme
UND’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Kazakistan plakalı ...
UND, Bakan Lütfi Elvan'ı Standında Ağırladı
Türk taşımacılarının ayrımcı transit kısıtlamalarıyla maruz kaldıkları ...
 
Koç Topluluğu ve Ford'dan Türkiye'ye yine büyük yatırım.
Yarım milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nın ...
Karting’de 3 Yarış Bir Arada…
2014 Türkiye Karting Şampiyonası ilk ayağı, Rotax Max Challenge ve Prokart ...
Şanlıurfa, toplu taşımacılıkta yine modern çözümlerden yana!
Ulaşım konusunda gerçekleştirdiği yenilikçi projeler ile ön plana çıkan ...
 
Trial Kupasında Ekip Ruhu Kazandı.
Beykoz Offroad Kulübü tarafından Riva’da düzenlenen, yardımlaşmayı ve ...
EPDK akaryakıt satış fiyatlarına tavan uygulaması çerçevesinde zam uygulayacak;
21 Mayıs tarihinde uygulanacak son rakamlar belirledi; Buna göre, litre ...
Tırmanma Şampiyonası’nın 2. Ayağı olan İSOK Tırmanma Yarışı, 17-18 Mayıs tarihlerinde
2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası, Şile-Bıçkıdere’deki yeni parkurda 18 ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckdikkat haberler srcfahrerkamyoncubusşoförtreyler