Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
29 Şubat 2016 Pazartesi - 10:44

Citroen Standında Tazelik ve Enerji Rüzgarları Esiyor

Otomotiv tarihinde çığır açan pek çok yeniliğe imza atan Citroën, modern ve karakteristik özelliklere sahip yepyeni modelleri ile 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda…

Citroen Standında Tazelik ve Enerji Rüzgarları Esiyor

96 yıldır kendine özgü marka kimliği ile yaratıcı tasarımları akıllı teknolojilerle buluşturan Citroën, “Enerji ve Tazelik” temasıyla yenilikçi ve konsept modellerini gün yüzüne çıkartıyor.
 
Citroën’nin bu yıl fuardaki en önemli kozu; geniş ailelerin ya da müzik gruplarının çok yönlü kullanımına uygun Citroën SpaceTourer modeli olacak. Fuarda sergilenecek diğer önemli modeller arasında ise; eğlenceli ve modern tasarımı ile öne çıkan %100 elektrikli, cabrio E-MEHARI ve özel donanımlı versiyonları ile C4 CACTUS bulunuyor. Citroën standında ayrıca markanın tasarım, konfor ve akılcı teknoloji mottolarının ürünleri olan C1, Yeni Berlingo ve yeni C4 modelleri de sergilenecek.
 
Citroën, DNA’sında bulunan yaratıcı, cüretkar, pozitif özelliklerini simgelediği modern, yenilikçi modelleri ve konsept araçlarıyla 86. Cenevre Otomobil Fuarı’nda… “Enerji ve Tazelik” teması ile kullanıcılarına farklı bir otomotiv deneyimi sunmasının yanı sıra geleneksel yolları da alt üst edecek yeni bir dinamizm ile sahne almaya hazırlanan Citroën’nin bu dinamizmi 2016 yılı boyunca artarak hissedilecek.
 
Citroën, Cenevre’de otomobilseverlere mutluluk hissi sunan ferah ve enerjik modelleri ile yer alıyor.
 
 
 
 
 
 
 
1 – Citroèn’nin fuar yenilikleri
 
“Limitsiz Yaşam” Başlıyor: Citroën SpaceTourer Dünya Prömiyeri
 
Citroën’in modern ve karakteristik özelliklere sahip yeni modeli “SpaceTourer”, günümüz ailelerinin ve ticari şirketlerinin ihtiyaçlarına yeni çözümler sunmak için tasarlanmış özel bir model.
 
3 farklı gövde ve çeşitli iç tasarım seçeneklerine sahip, modern ve karakter dolu Citroën SpaceTourer, aile veya arkadaş gruplarının yanı sıra ticari şirketklerin ihtiyaçlarına da karşılık veriyor. Yeni platformu ile SpaceTourer, dinamik yol tutuşu ve “Sınıfının En Düşük” yakıt tüketimi ile verimlilik sağlıyor. Pratik ve kullanıcı dostu “SpaceTourer” üst düzey güvenlik özellikleri ile hayatı kolaylaştırıyor.
 
Citroën SpaceTourer’in iç mekanında sürücü, yola hakim sürüş pozisyonu ile hem ferah hem de güvenlik hissi yüksek bir pozisyonda yolculuk yapıyor. Cam tavan opsiyonu ve yolda “uçuş keyfi” hissi veren akustik gelişim sayesinde SpaceTourer segmentinde yeni bir dönemi başlatıyor.
 
 “SpaceTourer”ın benzeri olmayan bazı özellikleri şöyle:

  • Akıcı çizgiler ve saf tasarım.
  • Yola hakim ve güvenlik hissi uyandıran sürüş pozisyonu, yeni modele tüm kişiliğini kazandıran enerjik bir stilin ardında gerçekleşiyor.
  • Farklı kullanımlara uygun, beraber yaşaması kolay ve pratiklik anlamında geliştirilmiş iç mekan.
  • Modüler, EMP2 tabanlı üretim platformu daha fazla yaşam alanı, bagaj hacmi ve şehiriçi kullanımlarda kolaylık sağlayan manevra kabiliyeti sağlıyor.
  • Pazarda bir ilk olan; kapasitesi 9 kişiye* (8+1) kadar çıkabilen 4.60 metrelik model.
  • 3 farklı karoser uzunluğu ile şehir hayatında gündelik bir yol arkadaşı.
  • Yalnızca 1.90 metrelik yüksekliğiyle kapalı otoparklarda avantaj sağlıyor.
  • “Eller serbest” sürgülü yan kapılar haricinde yeni modelde açılabilir bagaj camı ve çok sayıda eşya saklama alanı.
  • Head Up Display ve CITROEN Connect Nav ile 3D bağlantılı navigasyon sistemi.
  • Çarpışma Riski Uyarısı ve iki saatlik kesintisiz sürüşten sonra bir mola öneren Yorgunluk Uyarı Sistemi.
  • EuroNCAP testlerinde en yüksek puan olan beş yıldız.
  • Segmentinin en düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu için 180 bhp ve 400 Nm torka kadar çıkabilen BlueHDi ailesinin son nesil dizel aktarım organları (BlueHDi 115 S&S 6 vitesli. düz: 5.1 l/100 km ve 133 g/km CO2)  ve verimli kullanım maliyetleri.
 
Limitsiz Macera: Citroën SpaceTourer HYPHEN  
Citroën SpaceTourer, piyasaya sürülmesiyle birlikte, ferah, renkli ve pratikliği ile eşsiz konsept aracını, 1 Mart saat 9.30’da Citroën standında ünlü pop-rock grubu Hyphen Hyphen ile tanıtacak. Konsept model adının Hyphen olarak tercih edilmesiyle, limitsiz bir maceranın tadını çıkarmak için her kitle ve grup için yeterli alana sahip olduğunun mesajı veriliyor.
 
SpaceTourer adından da anlaşıldığı gibi aileler, müzik grupları, MPV’ler, SUV’ler, şehirler ve geniş açık alanlar arasında bir bağlantı kuruyor. Açık alanda macerayı hatırlatan bu ferah, renkli ve pratik 4x4, seri üretim modelin ferahlık ve rahatlığını bir adım öteye taşıyor.
 
Citroën SpaceTourer HYPHEN’ın öne çıkan özellikleri:
  • Citroën SpaceTourer Hyphen, standart SUV tasarımını Aircross konseptinden esinlenilmiş geniş tamponlar, çamurluk kaplamaları ile birleştiriyor. Aracın tüm parçaları kırmızı-turuncu kaplama detayları ile tamamlanıyor.
  • 19 inçlik mat alüminyum jantlar ile SpaceTourer’dan daha fazla sürüş yüksekliği.
  •  iç mekanda yolcuların rahatlığı ön planda tutuluyor. Yolcular araca bindiklerinde tavan ve kapı panelleri, koltuklar ile orta konsol arasında çapraz bir hat çizen güçlü, grafikli bir temaya sahip rahat ve renkli bir ortama giriyor.
  • Her bir detayın özenle kullanıldığı iç mekanda koltukların alt kısmı, yeşil Napa derisi ile asit kırmızı-turuncusu dikişlere sahipken, üst kısım koltuktan koltuğa farklılık gösteren çeşitli renkte kumaşlarla kaplı.
  • Gösterge paneli, koltukların renk ve tasarımına uygun özel bir kumaşla kaplanmış durumda. Tüm kabin içi, geniş açılır tavan sayesinde doğal bir ışık ile aydınlatılıyor.
  • 6 ileri manuel şanzımanlı BlueHDi 150 S&S motor ile donanmış SpaceTourer Hyphen Concept, Automobiles Dangel tarafından geliştirilmiş 4x4 sisteminin de eklenmesiyle off-road dünyasına özgü kullanım özgürlüğü sunuluyor. 
 
Özgür Ruhlu Yeni Citroën E-MEHARI
 
Modern ve eğlenceli bir tasarıma sahip, %100 elektrikli, 4 koltuklu ve üstü açık bir otomobil olan E-MEHARI’nin yanı sıra Citroën’nin bir Fransız moda evi ile kurduğu ortaklıktan doğan yeni ve eşsiz konsepti E- Mehari Courregès de otomobil severlerin beğenisine sunulacak.
 
Markanın tarihine bağlı kalıp, yüzünü geleceğe dönen Citroën E-Mehari, efsanevi kardeşi 1968 model Mehari’den izler taşırken, ondan daha da fazlasını vaat ediyor. Bollore Grup ile yapılan işbirliği sonrasında Citroën ruhuna tamamen sadık, sempatik ve renkli bir otomobil olan E-Mehari; heyecanlı, özgür ve retro duruşuyla fark yaratıyor.
 
Citroën E-Méhari’nin öne çıkan özellikleri:
 
  • E-Méhari’de 4 farklı gövde rengi, 2 kumaş tavan rengi ve 2 döşeme rengi ile kişiselleştirme seçenekleri.
  • Eğlenceli ve pratik: Orijinal Mehari’nin eğlenceli ruhuna sahip olan Citroën E-Mehari, 3.81 metre uzunluğu, çıkarılabilir kumaş tavanı, yükseltilmiş şasisi ve paslanmaya, günlük darbelere dayanıklı plastikten şekillendirilmiş gövdesi ile öne çıkıyor.
  • Citroën E-Mehari’nin içi ve dışı hortumla kolaylıkla yıkanabiliyor.
  • %100 elektrikli teknolojisi sayesinde özgür bir sürüş deneyimi sunuyor.
  • Fransız Bellore Grubu’nun teknik bilgisi kullanılarak üretilen LMP® (Lityum Metal Polimer) bataryalar güvenli bir şekilde korunur ve iklim değişiklerinden etkilenmez.
  • Citroën E-Mehari, 110 km/s maksimum hıza çıkarken, şehir kullanımında 200 kilometre menzil sunuyor. 16A akımı ile 8 saatte, 10A ev prizleri ile 13 saatte tamamen şarj oluyor.
 
Enerji dolu konsept E- Mehari Courregès
Citroën, Fransız yaratıcılığıyla kendi sektörlerinde devrim yaratarak yeni çığırlar açan iki ikonu, Citroën ve Courreges işbirliğiyle üretilen tasarım otomobili E-MEHARI’yi Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracak.
Courrèges moda evi tarafından tasarlanan Citroën E-MEHARI, özgürlüğü merkeze alan bakış açısıyla fonksiyonel tarzda tasarlanmış kişiye özel bir otomobil. Courrèges moda evi imzası niteliğindeki beyaz renge odaklanarak adeta ışık oyunları yaratmış. Enerji dolu konsept otomobil, yenilikçi bir lityum metal polimer bataryadan sağlanan gücüyle  geleceğin otomobilini yansıtıyor. 
 
Mehari ruhu eşsiz Courrèges stili ile vücut buluyor
 
E- Mehari Courregès neredeyse tamamen beyaz renkte tasarlanmış. Konseptin jantlarında kontrast etki yaratacak turuncu tercih edilmiş. Beyaz deri kapı kaplamaları, kontrol paneli ve havalandırma çıkışları boyunca uzanan turuncu vinil şeritler konseptin göze çarpan detayları arasında yer alıyor. Beyaz/açık turuncu renklerdeki kombinasyon kapı kolunda da görülüyor. Beyaz paspaslar, deri kaplı zemin gibi tek renkli direksiyon simidi de son derece özgün detaylar arasında yer alıyor. Konseptin geniş buzlu pleksiglas camdan tavanının altında konforlu 4 adet koltuk yer alıyor.  
 
 
2 yeni özel donanım ile Citroën C4 Cactus
 
Citroën, Cenevre Otomobil Fuarı’nda C4 Cactus’ün iki özel donanımını da ilk defa sergileyecek. Ünlü sörf markası ile ortaklığın ürünü olan Citroën C4 Cactus Rip Curl, optimum çekiş gücü ve karakteristik tarzı ile Grip Control teknolojisini tanıtıyor. Monokrom beyaz renk rengiyle tanıtılan Citroën C4 Cactus "W" ise zarif duruşuyla şehir hayatında yeni bir ikon olmaya aday.
 
 
 
 
C4 Cactus RIP Curl’ün öne çıkan özellikleri:
  • C4 Cactus serisinin en güçlü motorları ve manuel şanzımanın (PureTech 110 S&S BVM Euro6 versiyonu veya BlueHDi 100 S&S BVM Euro6 versiyonu) birleşimi, off-road etkinlikleri için artırılmış çekiş, Grip Control Teknolojisi bulunuyor.
  • 5 farklı moda sahip Grip Control teknolojisi. STANDART: Güneşli deniz kenarı yollarında, kıvrımlı dağ geçitlerinde, büyük otoyollarda veya şık şehir merkezi caddelerinde gezmek için... KUM: En iyi sörf noktalarına biraz daha yaklaşmanız gerektiğinde... TÜM YOLLAR: Kaygan yollardan geçerken huzurlu olmanız için... KAR: En güzel kış sporları konumlarına erişebilmeniz için... Sürücünün ESP’yi devre dışında bırakmasına imkan tanıyan ESP OFF (50 km/s’e kadar etkilidir).
  • Pratik, maceracı görünüşünü yansıtan alüminyum gri tampon, beyaz dikiz aynası kaplamaları, beyaz tavan çubukları ve ön spoyler ile arka kelebek panelde yer alan Rip Curl logosuyla geometrik motifleri birleştiren parlak beyaz çıkartmalar bulunuyor.
  • Emniyet kemerleri, paspaslar ve hoparlör kaplamaları için “Turuncu” detaylarla bezenmiş yolcu bölümü.
 
Citroën C4 Cactus “W”nun öne çıkan özellikleri:
 
  • Beyaz İnci gövde, 17 inçlik Cross Biton Beyaz/Alüminyum jantlar, Beyaz arka kelebek paneli çıkartması, Beyaz dikiz aynaları ve Beyaz tavan çubuklarına belirgin bir şekilde karışan toprak renginde Airbumps®.
  • 4 farklı renkte (Siyah, Gri, Kum Rengi ve Çikolata) Airbumps® kişiselleştirme seçeneği.
  • Sarı, Derin Mor, Aden Kırmızı, Nil Mavi ve Jelly Kırmızı olmak üzere 5 farklı gövde rengi seçeneği bulunuyor.
  • Citroën C4 Cactus “W”’nin kapı tutacaklarında, gösterge panelinin üstündeki saklama alanında  lüks algısı sunan deri şeritler tercih edilmiş. Kabinde kaliteli kumaşla döşenmiş iç kaplama ile ısıtmalı ön koltuklarda zarif tasarım detayları sunuluyor.  
  • Manuel veya otomatikleştirilmiş şanzıman ile birleştirilebilen (PureTech 82, PureTech110 benzinli ve BlueHDi 100 dizel motorlar ile Stop&Start) Euro6 güç aktarma organlarına sahip.
 
Citroën’in tasarım, konfor ve kullanışlı teknolojileri sunan modelleri Cenevre’de
 
Citroën kompakt boyutları ve geliştirilmiş tasarımıyla Citroën C1, cesur görünüşü ve teknolojik içeriği ile Citroën C4 Cactus, geniş iç hacimli yeni Citroën Berlingo ile sürüş konforu ve kalitenin ölçütü haline gelen Yeni Citroen C4 modellerini standında sergiliyor.
 
Citroën, turbo versiyonu “2015 Yılın Motoru” seçilen 3-silindirli PureTech benzinli motoru ve  BlueHDi dizel motorları ile üstün performans sergileyerek, sürüş konforunu maksimuma taşıyor.
 
 
Çevreye duyarlı verimli motorlar
 
Citroën, müşterilerinin hayatı kolaylaştırmak için yaratıcılık ve teknolojiyi DNA’sında buluşturuyor.  Sürüş sırasında daha fazla keyif almanın yanı sıra sürüş maliyetini düşürme ve çevresel etkilerini azaltmayı amaçlayan teknolojileri seçmeye özen gösteriyor.
 
 
BlueHDi Dizel Motor Ailesi
 
Citroën, BlueHDi motorları oksidasyon katalizatörü, seçiçi katalitik indirgeme (SCR) ve katkı parçacık filtresi içeren BlueHDi egzoz boru hattı ile çevreye saygılı yenilikçi teknolojiden yararlanıyor. Dizel Partikül Filtresi (DPF) SCR sisteminin yukarısında konumlandırıldığında egzoz gazlarını etkileyerek CO2 emisyonlarını azaltıyor. Bu teknolojiyi kullanarak Citroën müşterilerine 82g CO2/km emisyonu ile C4 CACTUS BlueHDi 100 S&S Manuel’i sunuyor.
 
PureTech Benzinli Motorların Yeni Ailesi
 
Bu yeni nesil PureTech benzinli motor ailesi, sürüş keyfinden ödün vermeden %25’e kadar CO2 emisyonlarını azaltıyor. Verimli, ekonomik kompakt 3 silindirli benzinli motorla donatılmış yeni Citroën C4 ailesi, 130 S&S motorla km’de sadece 107g CO2/km emisyonu salıyor.
 
Citroën, düşük yakıt tüketimi ve sürüş zevki sunan yeni EAT6 şanzımanı da sunuyor. Stop&Start teknolojisini bünyesinde barındıran EAT6 şanzıman, Yeni Citroën C4 PureTech 130 S&S EAT6’nın 4.81/100km kombine çevrim rakamlarını 110g/km CO2’ye dönüştürdüğü anlamına geliyor. 

 
18 İlde e-Sınavla Ehliyet Alınabilecek
 
Hatay RORO 2. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
18 İlde e-Sınavla Ehliyet Alınabilecek
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), birçok kolaylığı beraberinde getiren e-sınav ...
TIR Parklarına 1 Mart'a Kadar Süre Verildi
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, oto galerileri ile ...
Dolar ve Euro Ne Kadar?
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?
 
Yurtta Hava Durumu
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun ...
İstanbul’da Haliç Dışında Tüm Seferler İptal
İstanbul'da etkisini gösteren yoğun sis nedeniyle tüm şehir vapur hatları seferi iptal edildi.
Türkiye Petrolleri'nden İlk 'Otoban İstasyonu'
TP Petrol Dağıtım AŞ, Ankara-İstanbul otobanı Cankurtaran mevkisinde ilk ...
 
Ford Otosan 2015: Ticari Araçta Türkiye ve Avrupa Lideri
Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Ford Otosan; pazarın rekor düzeyde ...
Volkswagen Ticari Araç’a Mükemmellik Ödülü!
Volkswagen Ticari Araç, Beacon Projesi ile dünya genelinde iletişim dalında ...
Renault Talisman Türkiye’de!
Renault’nun yepyeni D sedan modeli Talisman göz alıcı tasarımının yanı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
lkw
news
türkiye
şoför
bus
haberler
truck
Kamyon
src