Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Ağustos 2012 Cuma - 16:22

CASTROL ve FORD’DAN ORTAK MÜHENDİSLİK BAŞARISI

Ford’un yağ sektöründeki stratejik iş ortağı Castrol ile ortak mühendislik çalışmasının eseri olarak hayata geçirdiği çevre dostu EcoBoost motoru için Castrol tarafından özel bir motor yağı üretildi. Ford, artık Avrupa'daki tüm benzinli otomobilleri için Castrol Magnatec Professional E’yi tavsiye ediyor.

CASTROL ve FORD’DAN ORTAK MÜHENDİSLİK BAŞARISI

“Büyük İmkanlar Getiriyor”

Castrol Pazarlama Müdürü Aslı Yetkin Karagül, Ford’un yakıt ekonomisi konusundaki çalışmalarının sonucu olan EcoBoost motorunun ve bu motorun ihtiyaçlarına birebir karşılık vermek üzere üretilen Castrol Magnatec Professional E’nin otomotiv sektörü için önemli bir adım olduğunu ve katı karbondioksit sınırlamalarını karşılayabilmek açısından büyük imkânlar getirdiğini belirtti.

 

Karagül, yakıt tasarrufu sağlayan benzersiz teknolojisiyle hem EcoBoost’un, hem de Castrol Magnatec Professional E’nin dört silindirli, 1.6 ve 2.0 litrelik modeller içeren turbo şarjlı motor serisinde ulaşılan son nokta olduğunu vurguladı.

 

Castrol’ün yağ geliştirme konusunda Ford’un en uzun süreli geçmişe sahip ortağı ve Avrupa’da önerilen tedarikçisi olduğunu belirten Aslı Yetkin Karagül, “Ford ile dünyada her alanda ortak çalışmalara imza atıyoruz. EcoBoost üzerinde çalışırken, bizim açımızdan en önemlisi, hayata geçirdiğimiz motor yağının, motorun dayanıklılığı ve korunması konusunda hiç ödün vermemesiydi” dedi.

 

Yerçekimine Meydan Okuyan Akıllı Molekül Teknolojisi

Çevre dostu yeni EcoBoost motorun tasarımına start verildiğinde, motor hakkında bilinen tüm verimlilik, performans ve yakıt ekonomisi kurallarının adeta yeniden yazılması hedefleniyordu. Ford’un böylesine endüstri lideri bir motoru hayata geçirirken, hedefine ancak madeni yağ sektöründe lider olan bir yağ markası ile ulaşabileceğinin bilinciyle tercihini Castrol’den yana kullandığını söyleyen Karagül, ortak mühendislik süreci hakkında şu bilgileri verdi:

“Ford, daha endüstriyel tasarım geliştirme aşamasında, yağ konusunda dünyadaki stratejik ortağı Castrol’e başvurdu. İki yıldan fazla bir süre bu konu üzerinde çalışan Castrol mühendisleri, Ford EcoBoost motor prototipleri üzerinde testler yaparak, bu motora özel, mükemmel bir performansa sahip, yepyeni Castrol Magnatec Professional E motor yağını geliştirdiler.  Castrol’un bu çalışmadaki hedefi, hem motoru koruyacak, hem performans standartlarını yukarı taşıyacak, hem de anahtarın çevrildiği andan başlayarak metal metal teması ile oluşacak motor aşınmalarını gözle görülür bir şekilde azaltacak bir yağ geliştirmekti.”

 

Sıcak Egsoz Gazı Kartere Aktarılıyor

Sıkı bir işbirliği ile çalışan Castrol ve Ford mühendisleri, motorun daha hızlı ısınmasının yakıt ekonomisi sağlayacağı konusunda hemfikirdiler. Castrol, bunu sağlayabilmek için, motor yağının moleküler yapısını daha yüksek sıcaklıklara dayanabilecek şekilde yeniden tasarladı.  Bu da Ford’un, sıcak egzost gazının ısısını kartere aktararak, yeni EcoBoost motorunu, diğer motorlara kıyasla, en uygun çalışma sıcaklığına daha çabuk ulaşacak şekilde geliştirmelerini sağladı.

 

Yakıt Tasarrufu Ve Yüksek Koruma

Castrol Magnatec Professional E, hem araç sürücüleri, hem de bayi ve yetkili servisler için birçok önemli avantajlar sağlıyor. Castrol Magnatec Professional E sayesinde yağ değişim aralığı 20 bin kilometre veya bir yıla, ticari araçlarda ise 30 bin kilometreye kadar uzuyor.


Motor temizliği, iki bakım arasında geçen sürede, mükemmel yakıt tasarruf seviyesinin korunması için kritik bir etken. Castrol Magnatec Professional E’nin moleküler tasarımı, tortuları önlüyor, aşınmaya karşı motoru ve metal parçaları en üst seviyede koruyor. Yakıt tasarrufu sağlamasının yanında, motorun tüm hareketli parçalarının sürtünmesini önleyerek kolayca hareket etmelerine imkan veriyor. 

 

Castrol Magnatec Professional E, 1.0 litrelik Ford EcoBoost motorlarının bakımında ve servisinde kullanılacak tek motor yağıdır; bütün yeni Ford EcoBoost motorları, fabrikadan Castrol Magnetec Professional E ile ilk dolum yapılmış olarak ayrılmaktadır. Castrol Magnatec Professional E, iki servis/bakım zamanı arasındaki sürede motora en üstün performans ve yakıt tasarrufu sağladığı için Ford tarafından tavsiye edilmektedir.

 
Trafik Ceza Sorgulama
 
Eze İnşaat, Zorlu Koşulların Üstesinden Volvo FMX İle Gelecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafik Ceza Sorgulama
Artan trafik yoğunluğu ve hatalı kullanımlar nedeniyle kazalar artmış, ...
Üçüncü Havaalanı Çalışmaları Başladı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "“Havalimanının ...
Allison şanzımanlı Renault kamyonlar, BP’nin LPG teslimatlarındaki yükünü hafifletiyor
Allison şanzıman donanımlı Renault Midlum kamyonlar, uzak mesafelerdeki ...
 
Hareket, Enerji Taşımacılığı Alanındaki Projelerine Hız Kesmeden Devam Ediyor
Taşımacılık sektörünün lider markalarından Hareket, enerji taşımacılığı ...
TOTAL VE TEB’DEN TEB TOTAL CARD SAHİPLERİNE AKARYAKIT HEDİYE
Akaryakıt sektörünün öncü markalarından Total, TEB Total Card’ın 2. yaşına ...
Mercedes-Benz Teslimatlarına Temmuz’da da Devam Etti
Mercedes Benz Temmuz ayında da farklı sektörlerin tercihi oldu. Gürbay ...
 
İtalyan'da Çektirme İşlemlerinde Kontroller
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin resmi internet sitesinden yaptığı ...
Baykara Hazır Beton, Araç Parkını Ford Cargo’yla Güçlendiriyor
Baykara Hazır Beton, araç parkını Ford Cargo ile yeniledi. Ford Otosan ...
ContiGuard® “Çarpma Sonrası Frenleme Teknolojisi” ile Yollar Artık Daha Güvenli!
Alman Otomobil Kulübü ADAC’ın araştırma sonuçlarına göre; binek araç kazalarının ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
error code: 524
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwKamyontreylerdikkatkamyonum haberler şoförsrcbus