Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
19 Nisan 2016 Salı - 12:41

Brisa’dan Global Ölçekli Atılım

Brisa son dönemde aldığı aksiyonlarla uluslararası ölçekte büyük bir atılım içinde. Yıllık değerlendirme toplantısı kapsamında Brisa'nın 2015 yılı sonuçları ve yeni dönem hedefleri açıklandı.

Brisa’dan Global Ölçekli Atılım

Yıllık değerlendirme toplantısı kapsamında 2015 yılı sonuçları ve yeni dönem hedeflerini açıklayan Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay “İstikrarlı büyümemizi ülkemize yaptığımız yatırımlar ve uluslararası pazarlarda derinleşen gücümüzle sürdüreceğiz. 2016 yılında 170-190 milyon ABD Doları yatırım hedefimiz bulunuyor. Bunun 120-140 milyon ABD Doları’nı Aksaray’daki ikinci fabrikamıza ayırdık. Bir yandan bu bölgedeki istihdam çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Lassa markamızın başta Avrupa olmak üzere dünya pazarlarındaki gücü her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl,Avrupa’da her ay bir mağaza açmış olduk. Lassa tabelalı mağaza sayımız 130’un üzerine çıktı. Lassa markamızla FC Barcelona ve Arda Turan sponsorluğumuzlauluslararası marka bilinirliğimize ve imajına katkı sağlarken, yurtiçinde otomobilden tarım lastikleri kullanıcılarına kadar geniş bir yelpazede sunduğumuz hizmet ve faaliyetlerimizle ve Brisa kurumsal markamız çerçevesinde Solar Impulse ile güçlendirdiğimiz sürdürülebilirlik alanındaki farkındalık çalışmalarımızla,Brisa bugün ülkesine, ekonomiye ve çevreye değer sağlayan öncü bir kurum konumundadır” dedi.
 
Türkiye’nin uluslararası arenadaki gururu, Lassa
Ülkemizde lastik sektörü lideri olan Brisa alternatif pazarlar oluşturarakuluslararası alanda derinleşmeyi hedefliyor.Şu an 70 ülkede faaliyet gösteren Lassa, geçtiğimiz yıl dünyanın en itibarlı spor takımlarından FC Barcelona ile gerçekleştirdiği 4 sezonluksponsorluk anlaşmasıyla bilinirliğini ve rekabet gücünü hızla artırıyor.
 
Uluslararası pazarlarda sadece satış ağına değil, markanın güven duyulan kalitesinin tanınmasına daodaklandıklarına değinen Gürçay, “Bir yandan satış ağımızı çok hızlı bir şekilde geliştiriyoruz. Aktif olmadığımız coğrafyalara açılıyoruz. Bugün Lassa 70 ülkede 80 distribütöre sahip, ayrıca 23 ülkede 130’un üzerinde Lassa tabelası altında lastik satış ve hizmet mağazası bulunuyor. Bir yandan da uluslararası standartlardaki üretimiyle devler liginde oynayan markamızın dünyada araç sahipleri tarafından bilinmesi ve tercih edilmesi için çalışıyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz 21,6 milyon Euro değerindeki FC Barcelona anlaşmamızla 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.Arda Turan Lassa markamızın elçisi. Kendisi,global olarak gittikçe daha fazla ilgi görüyor ve Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük futbol yeteneklerinden biri olarak ülkemiz için gurur duyulan önemli bir değer. Bu anlamda kendisiyleyapmış olduğumuz işbirliği de,attığımız stratejik adımlardan biri. Tüm bu atılımlarlaLassa’yı Türkiye’nin global ölçekli bir markasına dönüştürme yolunda ilerliyoruz” dedi.
 
Lassa 2015 yılında Hong Kong ve Gürcistan’da belediye ihalelerine katılarak başarılı oldu. Avusturya Posta Servisi Yellow Post, Lassa lastiklerini tercih ediyor. Mısır, İran ve Libya’da ise yeni orijinal ekipman anlaşmaları gerçekleştirildi. Markanın odaklandığı ve fırsat gördüğü pazarlar ise İspanya, Fransa, Yunanistan, Balkanlar, Çin, Güney Kore, Kuzey Afrika ve İran gibi geniş bir coğrafyayı kapsıyor.
 
Brisa’nın istikrarlı büyümesi yatırımlarla sürüyor
Brisa, 2015 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre satış gelirini yüzde 6,4 artışla 1 milyar 802 milyon TL’ye çıkardı. Şirketin aynı dönemde esas faaliyet kârı yüzde 10 artarak 291 milyona yükselirken, net dönem kârı yüzde 3 artışla 192 milyon TL olarak gerçekleşti.
 
Geçtiğimiz yıl toplam 108 milyon ABD Doları yatırım yapan Brisa, 2016 için hedef büyüttü. Bu yıl 120-140 milyon ABD Doları Aksaray fabrikasına ayrılmak üzere toplamda 170-190 milyon ABD Doları yatırım yapmayı planlıyor. Şirketin kurulduğu 1988 yılından bu yana ülkemize yaptığı toplam yatırım tutarı 1 milyar ABD Doları’nı geçti.
 
2600 çalışanı bulunan şirket, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılında faaliyete girecek ikinci fabrikasıyla istihdam ve üretim kapasitesini de artıracak. 300 milyon ABD Doları tutarında bir başlangıç yatırımıyla hayata geçirilen Aksaray fabrikası, İzmit’teki kapasiteye ek olarak, binek ve hafif ticari segmentinde yıllık 4.2 milyon adet üretim kapasitesi sağlayacak. Toplam üretimi kapasite ise %30 oranında artmış olacak.
 
Brisa, değer sağlayan yeni nesil bir şirket
Tüm yatırım ve faaliyetlerini dünyanın geleceğine dair aldıkları sorumlulukla yürüttüklerini belirten Gürçay, “Brisa bugün SolarImpulse sponsorluğuyla kaynakların sürdürülebilirliği ve daha yaşanabilir bir dünya için özel bir farkındalık projesinin ülkemizden tek destekçisi. Rotasına geçen sene ara veren SolarImpulse’tan güzel haberler de aldık, başarılı test uçuşları sonrasıgüneş enerjisi kullanarak yaptığı dünya turunu tamamlamak üzere Nisan ayında yeniden yola çıkıyor. Solar Impulse ekibi ve biz destekçileri böylece tüm dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarının ve temiz teknolojinin gücünü keşfetmesine olanak sağlayabileceğiz” dedi.
 
Sürdürülebilir büyümeyi 360 derece bakış açısıyla ele aldıklarını ileten Gürçay, “Dijitalleşme, sürdürülebilirmobilite ve perakende trendlerini yakından takip ediyor, bu alanda gelişim sağlamaya odaklanıyoruz. Bir yandan geliştirdiğimiz teknolojiler, yeni nesil hizmet ve ürünlerle müşteri deneyimini zenginleştirirken bir yandan da kolay erişilebilirlik ve sürdürülebilirlik alanında çalışmalara imza atıyoruz. Danışmanlık rolümüzü de zenginleştirmeye devam ediyoruz. Bireysel, ticari ve tarım alanında lastik kullanıcılarına ürün sunmanın ötesinde sürdürülebilirlik ve verimlilik anlamında değer sağlayıcı konumundayız” dedi.
 
Bu kapsamda Bridgestone‘Emniyetimiz için 2dk’projesi iledoğru hava basınç uygulaması ve emniyetli sürüş için lastik konusunda bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Lassa “Yola Sağlam Çık”projesi kapsamında uzun yol şoförlerine sağlıklı beslenme ve egzersiz konusunda danışmanlık sağlıyor. ‘Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam’ projesi kapsamında ise köylerde, traktör römorklarına ücretsiz reflektör montajı yapıyorve sürdürülebilir iyi tarım uygulamaları ile ilgili danışmanlık vererek bilgilendirme yapıyor.
 
Brisa; Lassa, Bridgestone, Energizer, Bandag, Dayton, Kinesis ürünlerinin yanı sıra, OtoPratik, ProPratik, Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box,Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçisatış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.
 

 
Otomobil Üretiminde Rekor
 
Yiğit Akü Automechanica Dubai'ye Hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil Üretiminde Rekor
Geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından ...
Bosch Teknolojisiyle SUV’larda Yüksek Performans
Almanya'daki en popüler 10 SUV, Bosch dizel enjeksiyon teknolojisi kullanıyor. ...
Tiner Yüklü Tır Şarampole Yuvarlandı: 1 Ölü
Malatya'nın Hekimhan ilçesinde tiner yüklü TIR'ın şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü.
 
Bugün hava nasıl olacak ?
Hava sıcaklığının ülke genelinde artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
'Tek Rakibimiz Türk Hava Yolları'
Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) 2015 yılı İhracat Başarı Ödülleri töreninde ...
Ulusoy Logistics'in Filo Yatırımında Tercihi Krone Oldu
Karayolu, deniz yolu ve tren taşımacılığına uygun, ortak kullanıma sahip ...
 
Maysan Mando: 'Bu Gurur Hepimizin!'
Türkiye’nin ilk amortisör üreticisi olan Maysan Mando emin adımlarla büyümeye ...
Bridgestone, Emniyetli Sürüş İçin İki Dakikanızı İstiyor
Bridgestone, #emniyetimiziçin2dk kampanyası kapsamında yeniden yollarda. ...
Otomobil Alımında Kredi Kullanımı Arttı
OYDER “Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması Raporu” açıklandı; Otomobil ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyoncu
bus
fahrer
lkw
src
dikkat
kamyonum
şoför
Kamyon