Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
9 Ağustos 2014 Cumartesi - 11:49

Bozankaya 42 Milyon Euro’luk Protokol İmzaladı!

Bozankaya A.Ş. ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında 42 milyon Euro değerinde 30 yeni raylı sistem aracı alım sözleşmesi imzalandı. Türkiye’de bugüne kadar yapılan en uygun maliyetli tramvay ihalesi olarak ön plana çıkan araçlar, yüksek yolcu kapasitesi ile de önem taşıyor.

Bozankaya 42 Milyon Euro’luk Protokol İmzaladı!

Türkiye’de toplu taşımacılık alanında raylı sistem toplu taşıma sistemlerine ve araçlarına olan ihtiyaç giderek artıyor. Halen büyük şehirlerin binlerce kilometre raylı ulaşım ağına ve yüzlerce raylı sistem aracına ihtiyacı bulunuyor. Bir saatte tek yönde 15.000 – 20.000 yolcu kapasitesi olan illerin tercihi ise raylı sistemler oluyor. Bu yönde toplu taşımacılık çözümleri için son teknolojiyle yeni araç projeleri geliştiren Bozankaya A.Ş., Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile 30 yeni tramvay için anlaşma yaptı. Kayseri’de raylı sisteminde kullanılmak üzere 30 yeni araç alımını içeren sözleşme, düzenlenen törenle Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasaki ile Bozankaya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bozankaya tarafından imzalandı.
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında İtalya’da üretilen 22 adet ve 2010 yılında üretilen 16 adet raylı sistem araçları ile hizmet sunuyordu. Toplu taşıma hizmetlerinde duyulan ihtiyaç doğrultusunda 17.5 km’lik hattını 35 km olarak geliştiren Kayseri, yeni araç alımı için Bozankaya A.Ş.’nin yerli üretimi olan yüzde yüz alçak tabanlı tramvaylarını tercih etti. Türkiye’deki tramvay segmentinde en yüksek yolcu kapasitesine sahip olan bu araçlar, aynı zamanda Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilen satın alma maliyeti en uygun tramvay projesi olmasıyla da önem taşıyor.
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasaki imza töreninde yaptığı açıklamada 30 araç için yaklaşık 42 milyon Euro yatırımlarının söz konusu olduğunu belirterek; “Bizim gibi nüfusu 1 milyon civarında olan şehirlerde, hatta bizden büyük 2-3 milyonluk şehirlerde ulaşımda tramvaylar kullanılıyor. Nüfusun daha yoğun olduğu ve tek yönde giden yolcu sayısının arttığı illerde ise yerin altındaki metro sistemine geçmek gerekiyor. Kayseri’de 30 yıldır raylı sistemler konuşuluyor. Eskiden raylı sistemler için yabancı firmalardan alım yapmak durumundaydık. Şimdi Türk mühendislerle çalışıp, yerli üretim araçlar temin edebiliyoruz. Bozankaya A.Ş. gibi bir Türk firmasının ihaleyi kazanması bizi gururlandırıyor” dedi.
 
Yolcular için güvenli ve konforlu ulaşımın altını çizen Başkan Mehmet Özhasaki, tramvay ve raylı sistemlerin emniyet katsayısının çok yüksek olduğunu belirtti. Özhasaki; “Bozankaya’dan teslim alacağımız yeni araçlarımız ile günlük tramvay kullanan yolcu sayımızı 105.000’den, 150.000 kişiye çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bozankaya imza töreninde raylı sistemlerde son teknolojileri kullanarak dünya kalite standartlarında üretim yaptıklarının altını çizerek; “Türkiye’de raylı sistem üretiminde bu noktaya gelebilmek ve yerli üretim ile yerel yönetimlere hizmet sunabilmek bizim için gurur kaynağı. Yerel yönetimler tarafından raylı sistem araçlarımızın gördüğü ilginin ise yatırımlarımızın ve emeğimizin karşılığı olduğuna inanıyoruz” dedi. Üretimin Ankara’da planlandığını belirten Murat Bozankaya, Kayseri’nin de üretim yeri olabileceğini vurguladı.
 
Yeni tramvay projeleri hakkında bilgi veren Bozankaya A.Ş. Genel Müdürü Aytunç Günay: “Tamamıyla Türk mühendislerden oluşan bir ekip ile yüzde yüz alçak tabanlı tramvay tasarımı hazırladık. Yürütülen Ar-Ge çalışmaları sayesinde, 33 metre uzunluğunda ve 5 modülden oluşan şehir içi alçak tabanlı tramvay aracını üretime hazır hale getirdik. Uluslararası standartlara uygun bu tramvaylarımız, şehirlerimizin ulaşım problemlerine çözüm oluyor. Avrupa’dan ithal edilen ulaşım araçlarına kıyasla da kalite seviyesi yüksek ve maliyet açısından daha avantajlı bir yerli üretim ulaşım aracı olarak ön plana çıkıyor" dedi.
 
Bozankaya’nın yerli üretimi olan tramvay projeleri pek çok avantajı bir arada sunuyor...
Bozankaya’nın geliştirdiği tramvay, geniş ve ferah iç mekan ile oturan 66 kişi olmak üzere, toplam 392 kişilik yüksek yolcu kapasitesi sunuyor. Her iki tarafta altışar kapı ile toplam 12 kapıya sahip olan araçlarda bu kapılar sayesinde daha hızlı yolcu iniş-biniş sirkülasyonu yapılabiliyor. Bojilerde gerçek aks kullanımı ile düşük bakım maliyetleri ve bakım kolaylığı sağlanıyor. Ayrıca her motor için bir inverter kullanarak yüksek verimlilik ve süreklilik sunuluyor. Satın alma maliyetlerinin uygun olmasının yanı sıra yerli üretim ile daha düşük maliyette ve daha kısa zamanda yedek parça ve servis sunulması gibi avantajları da sağlanıyor.
 

 
Lastik Kaplama Bir Kültür Olarak Kabul Edilmeli
 
Azerbaycan Belge Sayısı 30 Bin’e Çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avıa D120 Yüksek Performans Düşük Yakıt Tüketimi
Avia D120 yüzde 1'in altında yakıt sarfiyatı ile kendi sınıfında rakiplerine ...
Soma’nın çocuklarına Anadolu Isuzu Moral Verdi
Galatasaray ve Atletico Madrid, maden kazasında yaşamlarını yitiren Somalı ...
Mesafeler Cebinize Geldi
Mobil uygulama sektörünün Türkiye’deki öncülerinden olan Arox Bilişim ...
 
Türktraktör’den 60. Yılında Rekor Ciro
2014 yılı ilk 6 aylık dönemde 14.545 adedi iç pazar ve 7.712 adedi ihracat ...
Ford Servislerinde Usta İşi Fiks Menüler
Satış sonrası servis hizmetlerinde iddiasını sürdüren Ford, müşterilerine ...
Michelin Ltx, Force Başarısını Kanıtladı
Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) sezonun 8’inci ayağı olan Neste Oil ...
 
Amerikan Ordusu, Allison Şanzımanlar’ı Tercih Ediyor
Almanya’da Amerikan Ordusu, Allison Şanzımanlar ile donatılmış itfaiye ...
Pegasus 9,2 Milyon Misafir Taşıdı
Pegasus Hava Yolları, 2014 yılı Ocak-Haziran dönemi trafik sonuçlarını ...
Trial Kupası Düzce’de Nefes Kesti
Düzce Offroad Kulübü tarafından Kocayayla’da düzenlenen, 2 araç ve 4 sporcudan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
kamyoncu
fahrer
türkiye
Kamyon
bus
şoför
dikkat
kamyonum