Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
25 Nisan 2014 Cuma - 10:19

Bosch Otobüs Bilgi-Eğlence Sistemleri

Busworld İstanbul 2014’te, Bosch emniyet ve bağlanabilirliği ile ön plana çıkan yeni bir Multimedya Otobüs Sistemi sunuyor.

Bosch Otobüs Bilgi-Eğlence Sistemleri

Busworld İstanbul 2014’te, Bosch emniyet ve bağlanabilirliği ile ön plana çıkan yeni bir Multimedya Otobüs Sistemi sunuyor.
Otobüs ve minibüslerdeki çağdaş bilgi-eğlence sistemleri, taşıt filo operatörlerinin faaliyetlerinde giderek daha da önemli bir rol oynuyor. Dolayısıyla, bilgi ve eğlence için kullanılan sistem ve bileşenler otobüs sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak tasarlanıyor. Günümüzde bunlar arasında bağlanabilirlik ve veri alışverişine yönelik ara yüzlerin yanı sıra, ayrı ayrı geliştirilen ses, görüntü ve seyir sistemleri ile özel olarak otobüsler için üretilen araca yerleşik monitörler de bulunuyor. Bu ise, hem eğlence hem de daha fazla rahatlık sağlayarak rakipsiz bir multimedya deneyimi ve birinci sınıf seyahat keyfi sunuyor.
Bosch,  Busworld 2014 Fuarı’nda minibüsler, şehirlerarası ve lüks otobüsler için en iyi iletişimi sağlamak adına mükemmel ses, görüntü ve navigasyon cihazları yelpazesi sunuyor. Bunlar arasında, kapsamlı multimedya çözümlerinin yanı sıra, şehirlerarası otobüslerde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanan ve sürücü ve yolcular için ayrı ses bölgelerine sahip bileşen ve sistemler de bulunuyor.
Otobüsler İçin Birinci Sınıf Multimedya ve Navigasyon Sistemi
Bosch, dokunmatik ekran üzerinden kolaylıkla çalıştırılabilen lüks yolcu otobüsleri için bilgi-eğlence hizmetlerine yönelik bir multimedya ve navigasyon sistemi olan Multimedya Otobüs Sistemi’nin bir örneğini ilk defa Busworld 2014 fuarında sergiledi.
Yeni tasarlanan sistemde, güvenli telefon kullanımı ve ses aktarımı için Bluetooth üzerinden bağlanma özelliğinin yanı sıra, çift radyo alıcı, entegre MP3, WMA uyumlu CD sürücüsü ve mevcut ses kaynakları yelpazesini tamamlayan AUX ve USB yuvaları da bulunuyor.  Ayrıca, otomotiv sektörü için özel olarak geliştirilmiş DVD sürücüsü ve kendi radyo alıcısı bulunan CAD 12 CAV kabin kontrol ünitesi, ön panel bağlantılarında bulunan USB ve AUX girişleri ile yolculara mükemmel bir eğlence sunuyor.
 
Artık Otobüslerde de Güzergah Takip Edilebilecek
Multimedia Otobüs Sistemi’nin seyir haritası ise, yolcuların güzergahı takip edebilmesi ve yol boyunca ek bilgileri görebilmesi için kabin monitörlerinde gösteriliyor. Sistemde, farklı kamera açılarını göstermek de mümkün olabiliyor. Sürücü kendi ekranı üzerinden geri vites kamerasını veya kapı monitörünü görebilirken, yolcular da seyir haritasına alternatif olarak video veya doğa manzaralarını izleyebiliyorlar.
Eller serbest telefon kullanımı için bir mikrofona ek olarak, aralarında yeni Bosch kablosuz mikrofonun da bulunduğu üç mikrofon daha bağlanabiliyor. Yeni sistem ağındaki bir diğer bileşen olan CPA amplifikatör de yolcu kabininde zengin ses deneyimi sağlıyor. Son olarak, bir DVB-T alıcı, DVD değiştirici veya dijital radyo alımı için bir DAB+ kutusu da opsiyonel olarak sisteme eklenebiliyor.
EvoBus Grubu için Otobüs İletişim Merkezi
Bosch, EvoBus Grubu otobüslerini donatmak için çok kanallı ses/video dağıtım sistemli ve 24 voltluk radyo-navigasyon üniteli bir multimedya ünitesi geliştirdi. Ünitede, AM/FM radyo yayını en net şekilde almak için dijital çift alıcıya sahip olan sistemin harici video kamera bağlantısı sağlamak için, arkasında bir USB yuvası ve ek video girişi de bulunuyor.
Karmaşık U Dönüşlere Son
Otobüs İletişim Merkezi’nin ticari araçlara özgü navigasyon sistemi, güzergahı seçerken yasal ve fiziki kısıtlamaları da hesaba katıyor. Bunu yapmak için, örneğin otobüsün yüksekliği ve genişliği gibi farklı özellikleri harita verileri arasında saklanan üst geçitlerin yüksekliği veya yan yolların genişliği gibi bilgiler ile karşılaştırılıyor. Bu ise, otobüslerin sokakların çok dar olduğu küçük köylere yönlendirilmemesini sağlayarak sürücüleri karmaşık U dönüşler yapmaktan kurtarıyor.
Minibüs ve Otobüsler için Yeni Classic Line Bileşenler
Bosch, minibüs, şehir içi otobüs ve şehirlerarası otobüslerin farklı bilgi-eğlence sistemi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, ünlü Classic Line yelpazesinden farklı bir dizi bileşen sunuyor. Dört farklı ünite, ticari taşıtlarda profesyonel kullanımın kısıtları ve zorlu koşullarına dayanabilecek şekilde özel olarak tasarlandı.
Minibüslerde kullanım için özel olarak tasarlanan MR12 radyosu ise, entegre radyo ile CE bileşenlerinin ön paneldeki USB ve AUX girişleri sayesinde kolaylıkla takılabilmesini sağlayan ve diğer tüm popüler opsiyonlara sahip olan 12 Voltluk bir cihazdan oluşuyor. Daha sofistike olan CAD12 ise en yüksek düzeyde CE bağlanabilirliği sağlaması ile, halen pazarda mevcut olan en geniş özellik yelpazesini sunuyor. Minibüsler için son teknoloji ses sistemi olarak geliştirilen CAD12, ticari taşıtlarda kullanımın daha katı şartlarına karşı dayanmak üzere, otomotiv sektörü için özel olarak geliştirilen bir DVD sürücü ile donatılmış durumda. 

 
Avusturya Kamyon Sürüş Yasağını Genişletiyor
 
Busworld Fuarında Isuzu'dan Show
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOSFED Ralli Kupası Kocaeli’de Devam Ediyor
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından amatör sporcuları teşvik ...
Atlasjet Minikleri Sevindirdi
Atlasjet, 23 Nisan Ulusal Egemelik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, ...
Misafirlerimize Bu Sene Yaz Mevsimini Pegasus’la Daha Çok Yaşayın Diyoruz
Pegasus Hava Yolları, yazı müjdeleyen Daha Çok Yaz Kampanyası ile hayatı ...
 
Otokar Busworld Türkiye’de Yeni Aracı Engelsiz Sultan Maxi’yi Tanıttı
Dört yıl üst üste Türkiye’nin otobüs pazarı lideri olan Otokar, Busworld ...
Yeni Ford Cargo 3236M Hafif Mikser Hazırbeton Sektörüne Verimlilik Getiriyor
Ford Otosan Ürün Geliştirme Merkezi’nde tasarlanan ve geliştirilen, Ford ...
Pegasus Kargo Uluslararası Hava Lojistik Konderansında Sektörün Temsilcilerini Ağırladı
Pegasus Kargo, Yeditepe Üniversitesi ile birlikte tüm sektör ve öğrencilere ...
 
OMSAN, Üniversite Öğrencilerini Lojistik Yolculuğuna Çıkardı
Türkiye’nin öncü lojistik Şirketi OMSAN, lojistiğe ilgi duyan üniversite ...
Pirelli tedarikçilerini Ödüllendirdi
Pirelli’nin dünya çapında tedarikçilerini sürdürülebilirlik, kalite, hizmet ...
Düzce Offroad Sınavına Hazır
2014 Türkiye Offroad Şampiyonası 26-27 Nisan tarihlerinde Düzce’de düzenlenecek ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
haberler
bus
şoför
news
fahrer
kamyoncu
dikkat
treyler
kamyonum