Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
28 Nisan 2016 Perşembe - 12:01

Boeing'in İlk Çeyrek Rakamları Açıklandı

Boeing, ilk çeyrek rakamlarını açıkladı. Gelir 22.6 milyar dolara yükselirken; hisse başı esas faaliyet kazancı (GAAP dışı), 0.24 dolarlık KC-46 kesintisine rağmen güçlü bir şekilde 1,74 dolar oldu; GAAP hisse başı kazanç ise 1,83 dolar olarak gerçekleşti.

Boeing in İlk Çeyrek Rakamları Açıklandı

Güçlü faaliyet nakit akışı 1.2 milyar dolar oldu, 3.5 milyar dolar karşılığında 28.6 milyon hissenin geri alımı yapıldı

5.700’ün üzerinde ticari uçak siparişini de içeren bekleyen iş tutarı 480 milyar dolar düzeyinde gücünü koruyor

Gelir, marjlar, hisse başı kazanç ve faaliyet nakit akışı beklentileri teyit edildi
 

                       
Tablo 1. Özet Mali Sonuçlar   İlk Çeyrek    
(Milyon dolar, hisse başı veri hariç)   2016   2015   Değişim
             
Gelirler     $22,632     $22,149   2%
             
GAAP (Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri) Dışı            
Esas Faaliyet Gelirleri     $1,694     $2,132   (21)%
Esas Faaliyet Karı   7.5%   9.6%   (2.1) Pts
Hisse Başı Esas Faaliyet Karı     $1.74     $1.97   (12)%
GAAP            
Faaliyetlerden Elde Edilen Kazanç     $1,788     $2,019   (11)%
Faaliyet Karı   7.9%   9.1%   (1.2) Pts
Net Kazanç     $1,219     $1,336   (9)%
Hisse Başı Kazanç     $1.83     $1.87   (2)%
Faaliyet Nakit Akışı     $1,231     $88   1,299%

Boeing, %2 artış gösteren ilk çeyrek gelirini 22,6 milyar dolar olarak açıkladı (Tablo 1). Hisse başı esas faaliyet kazancı (GAAP dışı), güçlü esas faaliyet performansı sayesinde, KC-46 Tanker programında geç dönem geliştirme testleri ve ilk üretime geçiş arasındaki tutarlılık programına uyum amacıyla gerçekleşen 156 milyon dolar tutarındaki vergi sonrası kesintiye rağmen 1,74 dolar olarak gerçekleşti. Hisse başı GAAP kazançları 1,83 dolar oldu.

Şirketin yıllık bazdaki beklentileri, özellikle gelişen performans sayesinde, teyit edildi.
Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Dennis Muilenburg, “Yıllara sâri olarak artan askeri hava taşıtı teslimatları ve ana üretim programlarında süregelen güçlü faaliyet performansı, ilk çeyrekte Boeing’in gelir artışına ve güçlü nakit akışına ulaşmasını sağlamıştır,” şeklinde konuştu.   “Bu performans sayesinde, yeni ürün gelişimine ve insan kaynağımıza yaptığımız yatırımlar devam etti ve hisse geri alımları ve kâr payı ödemeleriyle hissedarlarımıza önemli nakit girdisi sağlandı.”

Muilenburg, “Genel olarak performans trendlerimizden memnunuz ve bu yıl için öngörümüz pozitif olmaya devam ediyor. Tanker programımızda, müşterimize olan taahhütlerimizi yerine getirmek, ilk üretim uçağını zamanında teslim etmek ve programın tam üretime dönüşümünü sağlamak için gerekli yatırımları yapmaktayız” dedi.

“Ekiplerimiz, geniş ve çeşitli rezervlerimizden kaynaklanan üretim artışı, şirket genelindeki kalite, güvenlik ve üretkenlik iyileştirmeleri ne yönelik hızlanan gelişim, kârlı büyüme sayesinde hissedarlarımıza daha büyük kazanım sağlanması ve ikinci yüzyılımıza girerken geleceğe yatırım yapılması gibi yükümlülüklerimizi yerine getirmeye yoğun bir şekilde odaklanmış durumdalar.”

Bu çeyrekte faaliyet nakit akışı; ticari uçak üretim oranları, güçlü faaliyet performansı ve gelir ve masrafların iyi zamanlamasını yansıtacak şekilde 1.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek boyunca şirket, 28.6 milyon hissenin geri alımını 3,5 milyar dolar karşılığında gerçekleştirmiş olup, mevcut geri alım yetkilendirmesi kapsamında kalan 10.5 milyar dolarlık bölümün de önümüzdeki yaklaşık iki yıl içinde tamamlanması beklenmektedir. Şirket, bu çeyrekte aynı zamanda 0.7 milyar dolar değerinde kar payı ödemesi yaptı. Bu rakam, hisse başı kar payında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık %20’lik bir artışı yansıtıyor.

Menkul kıymetlerdeki nakit ve yatırımların toplamı, çeyreğin başında 12.1 milyar dolar değerindeyken, hisse geri alımları ve nakit akışlarının zamanlamasından dolayı çeyrek sonunda 8.4 milyar dolar oldu. Borç rakamı ise, çeyrek başındaki seviyede kalarak 10 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Çeyrek başında 489 milyar dolar olan şirketin bekleyen işlerinin toplam değeri, çeyrek sonunda 480 milyar dolara indi. Bu rakam, çeyrek boyunca alınan 13 milyar dolarlık net siparişi de kapsıyor.

Alt Birim Sonuçları

Ticari Uçaklar

Ticari Uçakların ilk çeyrekteki geliri, düşük teslimat hacmi nedeniyle 14.4 milyar dolara geriledi. İlk çeyrek faaliyet karı, KC–46 Tanker programındaki 162 milyon dolarlık vergi öncesi kesinti, artan Ar-Ge giderleri ve 747 programındaki 70 milyon dolarlık vergi öncesi kesinti etkisini yansıtacak şekilde % 7.2 olarak gerçekleşti.

Bu çeyrekte şirket 737 MAX’ın ilk uçuşunu tamamladı. 737 programı, 737 MAX’ın lansmanından bu yana yaklaşık 3,100 sipariş aldı.  Çeyrek boyunca şirket ayrıca, 787-10’un ana montajına planlanandan erken bir şekilde başladı ve Yeni Nesil 737 kargo dönüştürme programını başlattı.

Ticari Uçaklar, çeyrek boyunca 121 adet net sipariş aldı. 424 milyar dolar değerindeki 5.700’ün üzerinde uçaktan oluşan bekleyen işler gücünü koruyor.

Savunma, Uzay ve Güvenlik

Savunma, Uzay ve Güvenlik’in ilk çeyrek geliri 8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet karı ise, üretim programlarındaki güçlü performansın kısmen dengelediği KC-46 Tanker programında Boeing Askeri Uçaklar(BMA)’a kaydedilen 81 milyon dolarlık vergi öncesi kesintiyi yansıtacak şekilde %10.3 oldu.

BMA’nın ilk çeyrek geliri, daha yüksek F-15 ve C-17 teslimatını yansıtacak şekilde 3.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet karı ise, teslimat çeşitliliğinin kısmen dengelediği KC-46 Tanker programındaki kesintiyi yansıtarak %9,1 düzeyinde gerçekleşti. Planlanan her dört KC-46 test uçağı da halen uçmakta olup, ilk çeyrekte KC-46, muhtelif diğer hava taşıtlarıyla yakıt ikmali kabiliyetini kanıtladı. BMA, çeyrek boyunca ayrıca, ABD Deniz Kuvvetleriyle 20 adet P-8A Poseidon uçağı ve Amerikan Kara Kuvvetleriyle 117 adet Apache helikopteri için sözleşme imzaladı.

Network ve Uzay Sistemleri (N&SS)’nin ilk çeyrek geliri 1,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet karı, United Launch Alliance fırlatmalarının zamanlamasını yansıtacak şekilde %8.5 oldu. Çeyrek boyunca N&SS, Boeing tarafından üretilen Intelsat Epic uydularından ilk altısını başarıyla fırlattı.

Küresel Hizmet ve Destekler’in (GS&S) ilk çeyrek geliri, Hava Taşıtı Modernizasyon & İdame ve Eğitim Sistemlerindeki artan hacmi yansıtacak şekilde 2,6 milyar dolara yükseldi. Faaliyet karı, program çeşitliliğini yansıtacak şekilde %13.3 olarak gerçekleşti. Çeyrek boyunca GS&S, NATO’dan C-17 eğitim ihalesi kazandı.

Savunma, Uzay ve Güvenlik’in bekleyen işlerinin değeri 56 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamın %37’si uluslararası müşterilerden alınan siparişlerden oluşuyor.

Görünüm

Şirketin 2016 mali veriler ve teslimatlara ilişkin beklentileri (Tablo 7) teyit edilmiş oldu. Tablo, şirketin süregelen güçlü performansını yansıtıyor.
 
   
Tablo 7. 2016 Mali Görünüm Mevcut
(Milyar dolar, hisse başı veri hariç) Beklenti
   
The Boeing Company  
Gelir $93.0 – 95.0
Hisse Başı Esas Faaliyet Kazancı $8.15 - 8.35
GAAP Hisse Başı Kazancı $8.45 - 8.65
Faaliyet Nakit Akışı ~ $10.0
   
Ticari Uçaklar  
Teslimatlar 740 - 745
Gelir $64.0 - 65.0
Faaliyet Karı  ~9.0%
   
   
Savunma, Uzay ve Güvenlik     
Gelir  
Boeing Askeri Uçaklar ~$12.3
Network ve Uzay Sistemleri ~$7.3
Küresel Hizmetler ve Destek ~$9.4
   
Toplam BDS Geliri $28.5 - 29.5
   
Faaliyet Karı  
Boeing Askeri Uçaklar ~10.0%
Network ve Uzay Sistemleri ~9.0%
Küresel Hizmetler ve Destek ~11.5%
   
Toplam BDS Faaliyet Karı >10.0%
   
Boeing Capital  
Portföy Büyüklüğü Sabit
Gelir ~$0.3
Vergi Öncesi Kazanç ~$0.05
   
Ar-Ge ~ $3.6
Anapara Harcamaları ~ $2.8
Emekli Maaşı Harcamaları ~ $2.1
Geçerli Vergi Oranı ~ 30.0%

 
SASAD’dan Ermaksan'a ’Girişimcilik’ Ödülü
 
Sabancı'nın Oscarları Sahiplerini Buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SASAD’dan Ermaksan'a ’Girişimcilik’ Ödülü
Türkiye’nin ilk özel sektör yarı iletken tesisini kurarak dikkatleri üzerine ...
Yurtiçi Kargo'dan Anneler Günü İndirimi
Yurtiçi Kargo, 800’den fazla şubesi,13.500’den fazla çalışanı ve 3910 ...
Aytemiz, Hızlı Büyümesine Devam Ediyor
2010 ve 2015 yıllarında bayi transfer rekoru kırarak Türkiye’nin en hızlı ...
 
Manisa'nın Ulaşımı Karsan'a Emanet
Bugüne kadar Manisa’ya 200 adetin üzerinde ATAK otobüsü teslim eden Karsan’ın, ...
İETT’den Şoförlere TEOG Uyarısı
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavları bugün ...
BP Türkiye Akaryakıt Pazarlama Müdürlüğü'ne Atama
Dilek Ergenekon, 11 Nisan 2016 tarihinden itibaren BP Türkiye Akaryakıt ...
 
Opet Fuchs Satış Gücü Antalya’da Buluştu
Madeni yağ sektörünün lider firmalarından Opet Fuchs, "Birlikte çok daha ...
Motul İle Motogp’ye Gitme Şansı Devam Ediyor
Motul, 15-17 Temmuz tarihlerinde Almanya Sachsenring'de gerçekleşecek ...
İtalyan Bakan, Trieste Limanı’nı Ziyaret Etti
İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Graziano Delrio, üst düzey bir heyetle ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
lkw
truck
src
şoför
haberler
kamyoncu
türkiye
Kamyon