Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Nisan 2024 Pazartesi - 13:56

Bayram Tatilinde Güvenli Trafik İçin Lastiklere Dikkat!

Trafikteyken aracımızı yola bizi hayata bağlayan tek noktanın lastikler olduğuna vurgu yapan LASİD, bayram seyahatine çıkmadan önce dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt; ‘’Kış lastiklerinin çıkarılma zamanı geldi. Isınan havada kış lastikleri kullanılırsa yakıt tüketimi artar. Uzun yol öncesi kış lastikleri çıkarılarak yerine mevsime uygun lastik takılmalı. Araç altına takılan lastikler hava basıncı, diş topuk ve sırt olmak üzere mutlaka bir uzmanın bakım ve kon

Bayram Tatilinde Güvenli Trafik İçin Lastiklere Dikkat!

Okulların ara tatili ve Ramazan Bayramı’nı kapsayan 9 günlük tatilde seyahat planları yapanların öncelikle ve önemle dikkat etmesi gereken bir konu var; o da lastikler… Pek çoğumuz belki farkında değiliz ama aslında araç lastikleri hayatımızın her alanında ve her anında önemli bir yer kaplıyor. Güvenli bir trafik için doğru lastik kullanımına işaret eden Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, ‘’Lastiğin, bir araçta bizi yola bağlayan tek bağlantı noktası olduğunu bazen unutuyoruz. Avuç içi kadar yola temas ederek bizi hayata bağlayan lastiklere gözümüz gibi bakmalıyız. Bu yüzden uzun yola çıkacak sürücülerin mutlaka ve ısrarla lastik bakım ve kontrollerini yaptırmalarını öneriyoruz’’ dedi.

Erdal Kurt lastiklerin bakım ve kontrolünün bir uzman tarafından yapılması gerektiğini de ekledi: ‘’Uygun janta monte edilmesi, doğru havanın basılması, balans ayarlarının yapılması güvenli bir sürüş için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardır. Bir uzman tarafından araç üreticisinin önerdiği kriterlere göre hava basıncı kontrolü yapılmalı. Lastiklerinizin diş derinliğini ölçtürün. Yedek lastiğinizin de aynı kontrollerle sağlam olduğundan emin olun. Diş, topuk, sırt kontrollerini mutlaka yaptırın, düzensiz aşınma, delinme, yıpranma varsa önlemini alın. Bu bakım ve kontroller yakıt tasarrufu da sağlayarak uzun yolda aracınıza ve size daha güvenli daha ekonomik ve daha konforlu bir sürüş sunacaktır. Ayrıca bu bakım ve kontroller düzensiz aşınmayı da önleyerek lastiğinizin ömrünü uzatır’’ dedi.

Isınan havada kış lastiği olmaz!

Kış lastiği uygulamasının 1 Nisan itibarıyla bittiğine de dikkat çeken LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, kış lastiklerinin çıkarılarak yerine mevsime uygun lastik takılması gerektiğini de kaydetti: ‘’Isınan havada kış lastiği kullanılması yakıt tüketimini artırır. CO salınımını artırır. Sıcak havada kış lastiği kullanılmaya devam edilirse; lastikler çıkarılmalı ve yerine mevsime uygun lastik takılmalı.’’

Ortak trafikte sorumluluk hepimizin!

Bayram tatillerinde karayollarında artan trafik yoğunluğu ve yaşanabilen kazalara dikkat çeken LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt; ‘’Hepimiz ortak bir trafiğin içindeyiz. Hiçbir araca özel bir yol yok, hepimiz aynı yolları kullanıyoruz. Dolayısıyla kurallara uymak hepimizin sorumluluğu. Araç ve düzenli lastik bakım kontrolü trafikte güvenliğe katkı sağlar. Lastik sizi ve sevdiklerinizi hem yola hem hayata bağlar’’ dedi.

Lastik bakım ve kontrolü nasıl yapılır?

  • Lastiğinizin diş derinliğini mutlaka kontrol etmelisiniz. Diş derinliğinin yasal sınır olan 1.6 mm’den daha düşük olmaması gerekir.
  • Lastiklerinizin diş, topuk, yanak ve sırt kontrollerini yetkili servislere yaptırmanızı öneririz. Düzensiz aşınma, delinme, yıpranma ve yırtılma benzeri özürler mutlaka uzmanları tarafından incelenmelidir.
  • Lastiklerinizin doğru ve teknik olarak uygun janta monte edilmesini sağlamalısınız. Doğru jant ölçüsü lastik üreticisinin belirttiği ebatlarda olmalıdır.
  • Lastiklerinizin uygun basınç değerlerinde şişirilip şişirilmediğini kontrol etmeli ve lastiğinize aracınızın kullanma kılavuzunda önerilen doğru ve uygun havayı basmalı / bastırmalısınız.
  • Lastiklerinizin balans ayarlarını yetkili servislerde yaptırmalısınız.
  • Lastiklerinizi aracınıza monte ettirirken, hep karşılıklı gelen bijonları sıkarak tam ve sağlıklı bir şekilde taktırmalı ve sıkılığı kontrol ettirmelisiniz.
  • Aracınız için en uygun lastik ebadı, tip, model, özellik ve uygun lastik basıncı araç üreticiniz tarafından belirlenmiştir. Bu bilgiler, aracınızın kullanım kılavuzunda mevcuttur.

 

 
Profesyonel Türkmenistan Nakliye Hizmetleri
 
Stellantis Pro One, Avrupa Lideri Hysetco’ya Hidrojenli Araçların Teslimatına Başladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Castrol İle Bosch Car Service Anlaşmasını 2027 Yılına Kadar Yeniledi
• Madeni yağ pazarının lider markalarından Castrol ile Bosch Car Service, ...
Prometeon Ve Tırsan Sponsorluğunda Nakliyeciler Und İftarında Buluştu
Mardin ve bölge nakliyecileri UND Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Aydoğan ev ...
Çip Üreticisi Ara Verdiği Üretime Döndü
Tayvan'ın Hualien kentinde dün meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ...
 
Hozon Neta ve Eşarj’dan Önemli İş Birliği!
Kısa bir süre önce ülkemiz yollarıyla buluşan elektrikli araç devlerinden ...
Otomotivde Mart Rekoru
Otomobil ve hafif ticari araç satışları Mart ayında 109 bin 828 olarak kaydedildi.
UND Bulgaristan'ın Schengen Bölgesine Katılımı Hakkında Duyuru Yayımladı
UND Sofya Büyükelçiliği tarafından Bulgaristan’ın Schengen Bölgesine katılımı ...
 
Yunanistan Kipi Sınır Kapısında Grev
Grev, 02.04.2024 tarihi gece saat 00:00'dan itibaren 48 saat süre ile gerçekleşecek.
Elektrikli Araçların En Büyük Avantajı Evde Şarj Kolaylığı!
Türkiye’de trafikteki elektrikli otomobil sayısı son 5 yılda 60 kat arttı. ...
Belarus-Litvanya: Sınır Geçişleri Hakkında Karar
UND Minsk Ticaret Müşavirliği’nin 22/03/2024 tarihli yazısından özetle ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkattruckfahrertreylertürkiyeKamyonbuskamyonumşoför