Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
5 Aralık 2008 Cuma - 00:00

Bakan Yıldırım Projelerle İlgili Bilgi Verdi

Bakan Yıldırım Projelerle İlgili Bilgi Verdi

Bakan Yıldırım Projelerle ݝlgili Bilgi Verdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Doğu ile Batı arasında ticaret ve ulaşım taleplerinin giderek artan bir seyir izlediğini belirterek, ''Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve kesintisiz ulaşım ağının sağlanmasında ön koşulun, karşılaşılan engellerin aşılmasıdır'' dedi.

ݝpek Yolu'nun canlandırılması olarak da adlandırılan ve Asya ile Avrupa arasında çoklu formda ulaştırma hatlarının geliştirilmesi, güçlendirilmesini amacıyla faaliyet gösteren TRACECA'nın 10'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle Bakü'de yapılan uluslararası toplantıda konuşan Yıldırım, tarih boyunca ticaret yolları ve ve bu yolları kontrol etmenin büyük önem taşıdığını, bunun kültür ve uygarlıkların yayılmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Asya ve Avrupa arasındaki ilk doğrudan ulaşım güzergahı olan tarihi ݝpek Yolu'nun da bu çerçevede Doğu ve Batı ülkeleri arasında önemli bir köprü görevi gördüğüne işaret eden Yıldırım, ''TRACECA koridoru da Doğu ile Batı arasında çoklu formda, en kısa ve güvenilir ulaşım yolu olarak, tarihi ݝpek Yolu'nun önemli bir parçası olarak, Avrupa ve Asya arasında ticaret ve ulaşımı sağlayacaktır'' dedi.

Altyapının etkin kullanılmamasının önemini vurgulayan Yıldırım, TRACECA'nın da bugün var olan bir güzergah olmasına rağmen beklendiği kadar etkin kullanılamadığını, bunun sebepleri arasında bazı idari sorunlar ile altyapı sistemindeki eksiklikler bulunduğunu söyledi.

Yıldırım, TRACECA olarak karşılaşılan sorunların giderilmesi ve görülen eksiklerin tamamlanmasının öncelikli olarak ele alınması gerektiğini ifade etti.

Yapılan çalışmaların TRACECA için de önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, bunların arasında Marmaray, Kars-Tiflis-Bakü demiryolu, Ankara merkezli hızlı trenler gibi projelerin ön sırada yer aldığını anlatarak, söz konusu projeler hakkında sinevizyon gösterisi eşliğinde detaylı bilgi verdi.

Bakan Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, Türkiye'deki ulaştırma kapasitesinin güçlendirilmesi çalışmalarının ön sırasında yer alan projelerden ilki Marmaray Projesi. Dünyadaki en büyük ulaştırma projeleri arasında yer alan Marmaray, Avrupa ile Asya arasında kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak. ݝnşaat çalışmaları hızla sürerken, hattın 2012 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Ankara merkezli hızlı tren projeleri de TRACECA koridorundaki ulaşım kolaylığı sağlamasının yanı sıra ve Güneydoğu Avrupa demiryolu hattını destekleyen bir yapı olacak. Bu çerçevede Ankara-ݝstanbul hızlı tren projesinin Ankara-Eskişehir hattını içeren ilk bölümde deneme çalışmaları tamamlanmış durumda.

Ankara-Konya hattında da yapılacak olan hızlı tren hattı uygulamasının, ayrıca Ankara-Sivas, Ankara-ݝzmir ve ݝstanbul-Kapıkule hatlarında da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bölünmüş (duble) yol çalışmalarında ise, bugüne kadar 15 bin 328 kilometrelik bölüm tamamlanırken, 2011 yılına kadar bu yolların 22 bin 500 kilometreye ulaştırılası amaçlanıyor.

Karayolu ulaşımında ݝstanbul'da ikinci bir tüp geçit yapılmasıyla ilgili ön çalışmalar devam ederken, ulaşım altyapısının etkili ve verimli kullanılmasında yararlanılacak 12 yerde lojistik merkez kurulması yönündeki çalışmalar da sürüyor.

Yıldırım, bu nedenle TRACECA'da eksik bağlantıların bir an önce tamamlanması, Hazar ve Karadeniz'de ulaşım altyapısının daha etkin hale getirilmesi gibi konuların öncelikli olduğunu kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: “Traceca ݝçinde Çok Taraflı ݝşbirliği Anlamında BTK, En Somut Projelerden Bir Tanesidir”

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'yi Gürcistan üzerinden Azerbaycan'a bağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demir yolu hattı projesinin Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın ortak çalışması olduğunu ifade ederek, ''TRACECA içinde çok taraflı işbirliği anlamında BTK, en somut projelerden bir tanesidir'' dedi.

Yıldırım, TRACECA içinde Türkiye ve Avrupa ülkeleri dışında Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, Kazakistan, Kirgizistan, Moldova, Romanya, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna'nın yer aldığını anımsattı.

Tutarsız politika izleyen Türkmenistan'ın durumuna da açıklık getiren Yıldırım, bu ülkenin konuya ilişkin çok taraflı anlaşmayı imzalamadığını, ancak gözlemci olarak katıldığını kaydetti.

Yıldırım, Bakü'deki toplantının amacını da, ''TRACECA'nın geçen 10 yıllık faaliyetinin değerlendirilmesi ve gelecek 5 yıl içinde yapılması gereken öncelikli çalışmaların müzakere edilmesi'' olarak ifade etti.

   

    

    

 
Akaryakıt Ürünlerinde İndirim
 
Isuzu'dan Dev Teslimat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyoncu
dikkat
türkiye
şoför
bus
truck
haberler
treyler
fahrer