Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Mart 2024 Pazartesi - 10:39

BMC, DIMDEX 2024’te Dünyanın Dört Bir Yanından Ziyaretçilerini Bekliyor

Türkiye’nin lider askeri araç üreticilerinden BMC, Katar’ın başkenti Doha’da bu yıl 8’inci kez düzenlenecek DIMDEX 2024’te (Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı) KİRPİ II, ALTUĞ 8x8, AMAZON 4x4 zırhlı araçları ile BMC POWER tarafından geliştirilen yerli ve milli güç gruplarını sergileyecek.

BMC, DIMDEX 2024’te Dünyanın Dört Bir Yanından Ziyaretçilerini Bekliyor

2023 yılında askeri kara araçlarında Türkiye’deki toplam ihracatın yüzde 52’sini tek başına gerçekleştirerek aynı alanda iki yıl üst üste ihracat lideri olan BMC, uluslararası arenada Türkiye’nin savunma sanayiindeki gücünü başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

BMC, savunma sanayindeki en son teknolojik ürünlerin ve yeniliklerin sergileneceği DIMDEX 2024’te; mayına karşı korumalı araç sınıfında sağladığı üstün koruma düzeyi ile efsane haline gelen KİRPİ’nin geliştirilmiş versiyonu KİRPİ II, modüler tavan konsepti ile tek bir platformda çoklu görev kabiliyetine sahip ALTUĞ 8x8 ve yenilenen ergonomik tasarımıyla AMAZON 4x4 ile ziyaretçilerini bekliyor.

BMC POWER tarafından geliştirilen yerli ve milli güç grupları DIMDEX 2024’te ziyaretçilerle buluşacak.

BMC POWER tarafından geliştirilen 400 beygir gücünde TUNA, 1500 beygir gücünde BATU motoru ile mavi vatanın ihtiyaçlarına yönelik özel olarak geliştirilen 600 beygir gücündeki marin motor LEVEND’de DIMDEX 2024’te ziyaretçilerle buluşacak.

DIMDEX 2024’TE SERGİLENECEKLER HAKKINDA

KİRPİ II 4x4 – MAYINA KARŞI KORUMALI ARAÇ 

Mayına karşı korumalı araç sınıfında sağladığı üstün koruma düzeyi ile efsane haline gelen KİRPİ’nin geliştirilmiş versiyonunda bağımsız süspansiyon sistemi bulunuyor. Yüksek koruma özelliklerine ek olarak geliştirilen KİRPİ II 4x4, hem yol tutuşunda hem de yolcu konforunda sınıfının öncüsü olmaya devam ediyor. Bağımsız süspansiyonlu KİRPİ II 4x4, monokok tip zırhlı kabin ve özel zırhlı camlar, şok edici koltuklar, silah istasyonu ve acil çıkış kapağı özelliklerinin yanı sıra, göreve yönelik birçok donanımı (KBRN koruma sistemi, atış yeri hedef tespit sistemi, otomatik yangın söndürme sistemi, iç konuşma sistemi, karıştırma güçlendirme sistemi vb.) ve özel tasarlanmış patlayıcı madde keşif ve imha robot kollu versiyonu ile öne çıkıyor.

ALTUĞ 8x8 – ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICI

Yüksek seviyede ve artırılabilir modüler balistik mayın, EYP koruması ve KBRN koruma sistemine sahip ALTUĞ 8x8, muharebe sahasının kalesi iken atış yeri tespit sistemi ile avantaj sağlıyor. 7,62 milimetreden 120 milimetreye kadar her türlü silahı taşıma kabiliyetine sahip ALTUĞ 8x8, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı üstün koruma sağlıyor. ALTUĞ, 8 tona kadar faydalı yük taşıyabiliyor. Sökülebilir ve değiştirilebilir araç tavanı konseptiyle ‘’tek platformda çoklu görev kabiliyeti" barındıran ALTUĞ 8x8, 4 akstan dümenleme sayesinde gelişmiş manevra yeteneğiyle görev yapıyor.

AMAZON 4x4 - ÇOK AMAÇLI ZIRHLI ARAÇ

AMAZON 4x4, 800 kilometre menzile ulaşıp, saatte 110 kilometre hıza çıkabiliyor. Azami yüklü ağırlığı 16 ton olan araç, 7 personelle görev yapıyor. Balistik, mayın ve el yapımı patlayıcı korumasına sahip AMAZON 4x4, uzaktan komutalı silah istasyonuyla caydırıcılık sağlıyor. Araçta, yangın söndürme ve iklimlendirme sistemleri, soğuk iklim paketi, patlak gider, merkezi lastik şişirme sistemi gibi standart donanımlar bulunuyor. Araçta, kendini kurtarma vinci, siren anons sistemi, sis havanı, iç konuşma sistemi gibi görev donanımları da yer alıyor.

TUNA 400 BG MOTOR

TUNA dizel motor, 4 silindirli yapısıyla 400 beygir güce sahip. 2 Şubat 2023 tarihinde BMC Arifiye Tesisleri’nde düzenlenen tören ile BMC Power tarafından ilk sevkiyatları gerçekleştirilen TUNA motoru, BMC’nin Çok Amaçlı Zırhlı Aracı VURAN 4x4’e entegre edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki kara araçlarının ilk seri üretim yerli ve milli motoru olma özelliğini taşıyor. 

  • 400BG Motor Gücü, I Tipi 4 Silindirli, 8.4 L Motor Hacmi
  • Test odalarında tüm testleri tamamlanmıştır.
  • NATO AEP-5 dayanım testi tamamlanmıştır.
  • VURAN araçları üzerinde testleri tamamlanmıştır.
  • Seri üretim ilk sevkiyatı gerçekleştirilmiştir.

BATU 1500 BG GÜÇ GRUBU

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve geliştirilen ilk 12.8 silindirli motor olma özelliğine sahip olan V12 motorun 2021 yılında ilk ateşlemesi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Test ve kalifikasyon çalışmaları BMC POWER test merkezinde devam etmektedir.1500 Beygir gücünde motorla uyumlu olarak, dümenleme ve frenleme kabiliyetine sahip ve yüksek tork aktarımlı transmisyon, yüksek verimli soğutma grubu ve çok fonksiyonlu kontrol ünitesi geliştirme projeleri de BMC POWER bünyesinde eş zamanlı olarak yürütülmektedir.

  • 12 silindir – V Tip Motor
  • 27.3 L Motor Hacmi
  • 1500 Beygir Güç
  • 6x2 Çapraz Tahrikli Transmisyon

LEVEND MARİN MOTOR

Sıralı tip 6 silindirli ve 4 zamanlı dizel motor teknolojisiyle LEVEND marin motor, 12 litre hacmiyle turbo şarj ve hava soğutma aspirasyon sistemine sahip. Common rail enjeksiyon tipi ve su soğutmalı yapısıyla LEVEND marin motor, mavi vatanın emrinde sektördeki önemli bir açığı kapatacak.

 
Karsan Rotterdam Havalimanı’na Otonom e-ATAK ile Yolcu Taşıyacak!
 
Operasyonel Araç Kiralama Sektörü 2023 Yılında 78 Milyar 200 Milyon TL’lik Yatırım Yaparak 73 Bin Adet Aracı Filosuna Kattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PACCAR Parts, DAF Bayisine İlk Güç Kaynağı Sistemini Kuruyor
PACCAR Parts Europe; Hollanda'nın Barendrecht şehrindeki DAF Elektrikli ...
Yol Ekipmanları Markası Bomag, Deneyimli Operatörlere En Yeni Modellerini Gösterdi!
Türkiye temsilciliği Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. tarafından yürütülen ...
Mercedes-Benz Türk, Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın Başarısı için Yol Alacak
Mercedes-Benz Türk, resmi ulaşım sponsorluğunu yürüttüğü Türkiye A Milli ...
 
Mercedes-Benz Türk Outdoor AGV’ler ile Yeni Bir İlke Daha İmza Attı
Teknolojik çözümlerde sektörüne öncülük eden Mercedes-Benz Türk, Aksaray ...
Schmitz Cargobull ‘’Treder - 6. Ağır Vasıta Treyler’’ Zirvesinde
Schmitz Cargobull Türkiye sektör paydaşlarının ‘’Treyler üretiminin geleceği ...
MAN Avrupa'da Elektrikli Otobüs Pazarının Lideri Oldu
Sürdürülebilir mobiliteye yönelik yatırımlarına devam eden MAN Truck & ...
 
Scania ve Hödlmayr Eğitim İş birliği Gerçekleştirdi
Doğuş Otomotiv Distribütörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Scania markası, ...
Mercedes-Benz Türk, Deprem Bölgesine Destek Çalışmalarını Sürdürüyor
Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından ...
BMC, Savunma Sanayi Kara Araçları İhracatında Yine Zirvede!
BMC savunma sanayi kara araçlarında toplam ihracatın yüzde 52’sini tek ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumKamyonbusdikkattreylerlkwtürkiyesondakikakamyoncu