Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

OTOKAR ADDS NEW ONES TO ITS FOUR-QUARTER VEHICLES!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Şubat 2014 Cuma - 09:50

BİR DÜNYA MARKASI PAKSAN

1982 yılından bu yana Türkiye’nin yüksek çalışma platformları ihtiyacını, ürettiği kaliteli makineler ile karşılayan ve satış sonrası hizmetleri ile müşteri memnuniyetini maksimum düzeyde sağlayan PAKSAN’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaleli, İzmit Gölcük’teki fabrikasında bizi ağırlayarak şirket hakkında öğrenmek istediklerimizi bizlerle paylaştı.

Ürün gamını genişleterek yoluna devam eden PAKSAN 2014 yılı için daha da iddialı!

‘’Türkiye’de bu işi yapmaya başlayan ilk firmayız’’

Paksan kendi içinde stratejik bir firma. Biz 33 yıldır bu sektörün içerisindeyiz; 33 yıl önce Türkiye’de bu işi bizden başka yapan yoktu. Dolayısıyla Türkiye’de bu sektörde kim varsa bizim bünyemizden kopmadır.

“Organize Sanayi Bölgelerinin sağladığı birçok avantaj mevcut!”

Çerkeş Organize Sanayi’de 20 bin m2 kapalı alanda fabrika kuruyoruz. Üretimimizi oraya kaydıracağız. Çünkü şu an bulunduğumuz bölgede yer bulmamız neredeyse imkansız. 40-45 bin m2 yer almaya kalkarsanız 5-10 trilyon para vermek durumundasınız. Aynı zamanda 5. ve 6.  Organize Sanayi Bölgelerinin en güzel tarafı da” teşvik bölgesi” olmalarıdır. Bu bölgelerin getirdiği avantajlar var; 10 yıl vergi muafiyeti var, kullanılan kredilerde indirim var, elektrik bu bölgelerde daha hesaplı… Bu bölgelerin tabi ki eleman bulma gibi dezavantajları da mevcut.

Marmara Bölgesi lojistik açıdan çok önemli.  Bu bölgeden dünyanın her noktasına ulaşım çok rahat.  Ama biz bu işi Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi’nden de rahatlıkla yapacağımıza inanıyoruz.

‘’Taşınacağımız yeni fabrika ile verimlilik yüzde 50 artacak’’

Bir süredir yer sıkıntısı çekiyorduk; bu yer sorunumuzu da yakında yeni fabrikamıza taşınarak çözeceğiz. Yer sorunumuzun çözülmesiyle birlikte daha hesaplı ve seri şekilde üretim yapabileceğiz. Taşınacağımız yeni fabrika ile birlikte verimlilik yüzde 50 artacak ve seri üretim için her şey uygulanabilir olacak. 20 bin m2 alanda çok çeşitli ürünleri üretme imkanımız doğacak. Tabi ki buradaki tesislerimiz de üretime devam edecek.

“Yeni yerimiz Orta Asya’ya ulaşım açısından bize kolaylıklar sağlayacak!”

Burada 3 kulvardan oluşan fabrikada üretim yapıyoruz. Birisi 5 bin m2 ikincisi 4 bin m2 diğeri ise 3 bin m2 alanlardan oluşuyor ama yine de bu alanlar bize yetmiyor. Her şeyi aynı alanda yapamıyorsunuz, bir tesisimizden diğerine takviyeler, transferler bize problem oluşturuyor. Yeni yerimiz bu sebeplerden dolayı bizim önümüzü açacak.  Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmamız Anadolu’ya yaklaşmamızdan dolayı da bize bir avantaj sağlayacak. Aynı zamanda Orta Asya’ya ulaşım açısından da bize kolaylıklar sağlayacak.

‘’Yeni ürünümüzle 30 tonu 6 metreye kadar çıkarabileceğiz!”

Türk Hava Yolları’na ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne makineler veriyoruz. Artık bu alanda daha da yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Şimdi çok özel bir makine yaptık. Motoru sağda, şoför mahalli solda olan bir araç ürettik. Boeing’lerin altındaki tamir, bakım işlerini yapmakla yükümlü, kendinden yürüyüşlü bir makine. THY’de 40-50 tane makinemiz var. THY’ye düne kadar çeşitli yükseltme platformları verirken, ilk defa kendinden yürüyüşlü makineleri vermeye başlayacağız. Bu ay sonunda çıkacak yeni bir makine de yapıyoruz. 30 tonluk bir kamyonu 3. kata çıkaracağız. 6 metreye çıkacak 30 ton kaldırabilecek makaslı bir platformdan bahsediyorum.

‘’Üretimimizin yüzde 80’ini ihraç ediyoruz!”

Ar-Ge şirketimiz ve Almanya’da pazarlama şirketimiz var. Şu anda 53 ülkeye ihracat yapıyoruz. Tayvan’a kadar ürün veriyoruz. Rusya’ya, bütün Ortadoğu Coğrafyası’na, Afrika’ya Ermenistan’a Türk Cumhuriyetleri’ne ihracat yapıyoruz. Hedefimiz ise Güney Amerika pazarı. Üretimimizin yüzde 80’ini dışarıya veriyoruz. Her geçen gün de tempomuz artıyor. Sahra Çölü’nden Sibirya’ya kadar servis sağlıyoruz. Paksan’ın bir dünya markası olduğunu söyleyebilirim.

“Kaliteli üretim yapmak kolay değil!”

Türkiye’de imalatçı olmak, üretim yapmak kolay değil. Örneğin elimizde bir makine var, dışarıda 3-4 milyon lira ama biz bunu 800 bin liraya dahi hiçbir yere veremedik. Nedeni ise; daha iyi motorlu kamyon kullanmışım, 380 beygir yerine 480 ve Euro 4 yerine Euro 5 motor kullanmışım… Biz yine de kaliteli üretimler yaparak bu durumla mücadele edeceğiz ve savaşacağız.

 
“Amacımız Sıfır Kaza”
 
Airbus tazminat ödeyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Amacımız Sıfır Kaza”
Dünyada otomotiv sektörünün lider şirketlerinden biri olan Bosch, ana ...
Tüketicinin tercihi Ford Focus
Dünyanın en çok satan aracı Focus, 2013’ün ilk 9 ayında, bir önceki yıla ...
Eskişehir’de yerli üretim hızlı tren heyecanı
Türkiye’nin 158 yıllık demiryolu tarihinde ilk cer atölyesinin kurulduğu, ...
 
Mercedes-Benz Türk'ten 2013 yılı rekoru
Sektörde 46. yılını dolduran Mercedes-Benz Türk A.Ş., 2013 yılını tarihi bir rekorla kapattı.
Aylar Nakliyat ,DAF ve TIRSAN'la işbirliği
Aylar Uluslararası Nakliyat 11 adet DAF XF105.460 Optimizer’ı ve 16 adet ...
Volvo Kamyon viralde bir ilke imza attı
Volvo Kamyon, en yeni reklam filmi ‘The Epic Split’ ile, B2B pazarlama ...
 
THY bazı seferlerini iptal ettiğini açıkladı
THY, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı iç hat seferlerini iptal ettiğini duyurdu.
LPG’den sonra benzine de zam geldi!
Benzinin litre fiyatına dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 9-10 kuruş zam yapıldı.
Ümit Daibaşoğlu, TLS kadrosunu katıldı
Türk lojistik sektöründe 25 yıllık deneyime sahip olan Ümit Daibaşoğlu, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncutürkiyeşoförKamyonsondakikatreylerdikkattrucklkw