Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Ekim 2015 Salı - 11:59

B20 Türkiye Dijital Ekonomi Formu Gerçekleşti

B20 Türkiye ve Accenture işbirliğinde düzenlenen B20 Türkiye Dijital Ekonomi Forumu, B20 Türkiye ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katılımlarıyla gerçekleşti.

B20 Türkiye Dijital Ekonomi Formu Gerçekleşti

B20 Türkiye ve Accenture işbirliğinde düzenlenen B20 Türkiye Dijital Ekonomi Forumu gerçekleşti. B20 Türkiye Dijital Ekonomi Formu'nda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin şunları söyledi:
'' Elimizin altındaki bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tabletler artık yaşamımızın olmazsa olmazı haline geldi. Artık İnternet olmayan bir iş hayatı düşünemez hale geldik. Önümüzdeki dönemde internet ekonomisinin sadece G20 ülkelerinde yılda yaklaşık yüzde 8 büyümesi bekleniyor. Eğer İnternet ekonomisi bir ülke ekonomisi olsaydı dünyada beşinci sırada olacaktı. Büyüme hızı Çin’den daha yüksek olacaktı. İnternet bir iş sektörü olarak kabul görseydi, küresel gayri safi milli hâsıladaki ağırlığı tarım ve hizmetlerden daha fazla olacaktı.
Bundan 10 sene önce, yani 2005 yılında, küresel nüfusun 6’da biri, yani yaklaşık 1 milyar kişi Internet kullanıcısıydı. Bugün ise bu rakam 3 milyarı aştı. 5 yıldan kısa bir süre içerisinde bu rakam 4 milyara çıkacak. Ancak bir de madalyonun öteki yüzü var. Bize çok normalmiş gibi gelen İnternet’e dünya nüfusunun yarıdan çoğunun hiç erişimi yok. Bu rakam 4.2 milyar insana tekabül ediyor. Afrika’da İnternete erişim oranı %13’e iniyor.
G20 dönem başkanlığı gündeminin ilk sıralarında yer alan en az gelişmiş ülkelerde, bu yılın sonunda internet erişimi oranının ise %10’unun altında kalması bekleniyor. İnternet’e erişimi olan büyük bir çoğunluk da İnternet’i iş yapmak için değil, sohbet etmek için kullanıyor. Çünkü İnternet üzerinden iş yapmak yeni beceriler edinmeyi gerektiriyor.
Yani İnternet bir yandan yeni fırsatlar getirirken, bir yandan da dünyada yeni uçurumlar oluşturuyor. En tehlikeli uçurum da KOBİ’ler için. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, KOBİ’lerin büyümesinin temelinde inovasyona yönelik yatırımlar var. Bunun yolu da dijital teknolojilerin etkin kullanımından geçiyor. Bu teknolojileri etkin kullanamayan KOBİ’ler rekabet yarışında geride kalacak.
Sadece KOBİ’ler de değil, tüm sanayi sektörü bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor. Dünya yeni bir sanayi devrimini yaşıyor. Almanya buna Sanayi 4.0 diyor, ABD’de ise İkinci Makine Çağı ifadesi tercih ediliyor. Yada bizim bugün kullandığımız gibi Üçüncü Dalga, yani Üçüncü Sanayi Devrimi diyenler de var. Adına ne dersek diyelim, bilgi ve iletişim teknolojilerinin sanayiyi yeniden şekillendirdiği bir dönemi yaşıyoruz.
Birinci Sanayi Devrimi, buharın enerji üretiminde kullanılmasıyla başlamıştı, İkinci Sanayi Devrimi Henry Ford’un seri üretimiyle hayatımıza girmiştir. Üçüncü dalgayı ise bilgi ve iletişim teknolojilerindeki ilerlemeler ortaya çıkardı.
Fabrikalarda insanların yerini robotların almaya başlaması, makineler arası iletişimin ucuzlaması, 3 boyutlu yazıcıların yaygın olarak kullanılması ve üretim süreçlerinin büyük veri teknolojileri ile kurgulanmaya başlanması rekabet yarışının kurallarını değiştirdi.
Birinci ve İkinci Sanayi Devrimi’ne geç intibak eden gelişmekte olan ülkelerin zenginleşebilmeleri için, bu yeniçağı yakalamaları gerekiyor. Aksi takdirde, önümüzdeki dönemde zengin ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler arasındaki gelir düzeyi farkı kapanmayacak, açılacaktır.
 Dijital ekonomi yeni bir devrim ortaya çıkardı. Elbette, her zaman olduğu gibi, önce davrananlar da bu sürecin kazananları olacak. Hiçbir devrim sancısız olmaz. Yaşanan bu büyük değişimin sorunsuz olması doğal olarak beklenemez.
Bu dönüşümün en önemli sorunlarının başında, kişisel verilere ilişkin güven ortamı geliyor. Veri dijital ekonomide adeta para kadar kıymetli. “Paran kadar konuş diye bir söz” vardır biliyorsunuz, artık “verin kadar konuş” diyorlar. Nasıl kullandığımız paraya güvenmeden ekonomi işlemezse, veri kullanımına ilişkin güven olmadan da dijital ekonomi işlemez.
Kişisel verilerin korunmasına ilişkin kurallar, kullanıcıların hassasiyetlerini giderirken, inovasyonun da önünü kesmemelidir. Bu alanda iş dünyası ve devletlerin ortak çalışması gerekir. Tabii ki yasal çerçeveyi hazırlamak ve uygulamak devletlerin görevidir. Biz de iş dünyası olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Dünyada dijital ekonominin gelişiminin, kişisel verilen korunmasına ilişkin karşılıklı güven ortamının tesisi ile olacağının bilincindeyiz.
 Bu vesileyle ülkemizde de Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un biran önce yasalaşmasını bekliyoruz. Dünya standartlarında, bir kanunumuz olursa Türk şirketlerinin yurtdışında iş yapma maliyetleri de azalacaktır.
 Biz sene başında, B20 Dönem Başkanlığımızın çerçevesini oluştururken, dijital ekonominin tüm Görev Güçlerimizle dirsek temasında olduğunu gördük. B20 Görev Güçleri yıl boyunca yaptıkları çalışmalarda dijital ekonomiye ilişkin önerilerini 6 başlık altında topladı. Bu önerileri bugün yayınlanan raporumuzda bulabilirsiniz. Daha önce yayınladığımız raporlar gibi Dijital Ekonomi raporunu da web sitemizde yayınlıyoruz, ayrıca kağıt harcamıyoruz. Zaten dijital ekonominin ruhuna da bu uygun olurdu.
Bu rapor, B20 Görev Güçlerinden gelen tavsiyeleri bir araya getiriyor ve gelecekte yapılacak çalışmalar için bir çerçeve oluşturuyor. Çin Dönem başkanlığında B20’nin dijital ekonomi konusuna daha da güçlü bir şekilde eğilmesini bekliyoruz.
Tavsiyelere kısaca göz atacak olursak,
Birinci olarak, küresel ölçekte iş yapmayı kolaylaştırmak için ülkeler arasında kişisel verilere dair mevzuatın uyumlu hale getirilmesini ve bu verilerin aktarımına yönelik kısıtlamalardan kaçınılmasını bekliyoruz. Kısıtlamalarla yeni iş modellerinin ortaya çıkmasının engellenmemesini bekliyoruz. Özellikle KOBİ’lerin önünü açan bulut bilişim gibi uygulamaların önünün kesilmemesini bekliyoruz.
 İkinci tavsiyemiz, dijital ekonomi için küresel ticaret sisteminin iyileştirilmesidir. E-ticaret ve diğer ticaret faaliyetleriyle iştigal eden KOBİ’lerin gümrüklerde yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması gerekiyor.
 Üçüncü olarak, şirketlerin dijital ekonomiye olan erişimlerinin geliştirilmesi bizim için son derece önemli. Bu kapsamda B20 olarak, G20 hükümetlerine G20 Büyüme Planlarına beş yıl içinde herkese geniş bantlı ağ bağlantısı hedefi koymalarını öneriyoruz. 
 Dördüncü önerimiz B20 istihdam görev gücünün alanına giriyor. Hedefimiz insan sermayesinin gelişen dijital ekonomiye uyumlu hale getirilmesi. G20 Liderlerine, genç nesillerin Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (BTMM) becerilerinin dijital ekonomi için geliştirilmesini öneriyoruz.
 Beşinci önerimiz dijital ekonomi için finansmana erişimi kapsıyor. Son yıllarda KOBİ’ler için dijital teknolojilerle yapılan, kitlesel fonlama, kişiden kişiye kredi sağlama gibi yeni tip finansman kaynakları ortaya çıktı. G20 hükümetlerinden beklentimiz, alternatif finansman kaynaklarının ortaya çıkmasına ve büyümesine; düzenlemelerin ve politikaların uyumlaştırılması suretiyle destek vermeleridir.
 Son önerimiz ise herkesin hayatını çok kolaylaştıracak bir öneri; devlet süreçlerinin dijital hale getirilmesi. Kamu alımlarından, gümrük işlemlerinin dijitalleştirilmesine kadar süreçlerin dijital ortama alınabilmesi çok önemli. Biz Türkiye’de bunun güzel örneklerini ortaya koymaya başladık. E-devlet sistemi bu örneklerin başında geliyor. Umuyoruz ki hem ülkemizde hem de tüm dünyada devlet süreçleri daha etkin biçimde dijitalleşir ve vatandaşların hayatı kolaylaşır.
 Son olarak, peki bu tavsiyeler nasıl uygulanacak? G20’den ne bekliyoruz? G20’nin dijital ekonomiye alakası bugüne kadar ne yazık ki çok sınırlı kalmış. Oysa gelişmiş ülkeleri bir araya getiren G7 bu konuda çok aktif. G20’nin de G7’yi yakalaması lazım. Bu nedenle, Antalya zirvesinde G20’den bir alt çalışma grubu kurmasını öneriyoruz. Bunu da katılımcı bir şekilde özel sektörle beraber yapmasını istiyoruz.
 İnternet’in bugüne kadarki hızlı gelişimi açık yapısının bir sonucu oldu. İnternet’in bir sahibi olmadığı için, yeni iş modelleri kısıtlanmadan gelişebildi. İnternet girişimciliğin önünü açtı. İşte bu nedenle İnternet’in yönetişiminde kamu, özel sektör, sivil toplum ve kullanıcılar beraber rol almalıdır. Tabii ki hiçbir mecra kuralsız gelişemez. Bu İnternet için de geçerli.
 İş dünyası olarak İnternet’le ilgili konan kurallarla ilgili beş beklentimiz var: Kurallar İnternet’i kısıtlayan değil, İnternet’in önünü açan bir rol üstlenmelidir. Kurallar hızlı teknolojik gelişime ayak uydurabilecek şekilde sade ve esnek olmalıdır. Kurallar özel sektörün görüşü alınarak konmalıdır. Kurallar girişimcilere işini nasıl yapacağını dayatmamalı, sadece bir genel çerçeve çizmelidir. Kuralların devletler arasında uyumlu olmasına özen gösterilmelidir.
 Gördüğünüz gibi, dijital ekonomi bizlere 15 yıl öncesine kadar hayal dahi edemeyeceğimiz bir dünyanın kapılarını açıyor. Bilgiye erişimin çok daha kolay olduğu, uzakları yakın eden bir dünya. Böyle bir dünya dijital ekonominin dönüştürücü gücü ile mümkün. Bu fırsatı en iyi şekilde kullanmak da bizlerin elinde. Bu duygularla, sizleri saygıyla selamlıyor ve B20 Dijital Ekonomi Forumu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum.''
 

 
Ford Trucks Fotoğraf Yarışması Sergisi Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi’nde Ziyaretçilerle Buluştu
 
Goodyear’ın, OPET’ten yakıt kazandıran kampanyası uzatıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford Trucks Fotoğraf Yarışması Sergisi Eskişehir Taşıyıcılar Kooperatifi’nde Ziyaretçilerle Buluştu
Ford Trucks Sanat Atölyesi çatısı altında gerçekleştirilen"Kamyoncunun ...
Shell’den Scuderia Ferrari ile Yeni İnovasyon İşbirliği
Shell, Scuderia Ferrari ile imzaladığı yeni anlaşma kapsamında markanın ...
Citroën'den Araçların Ömrünü Uzatan Kampanya
5-31 Ekim 2015 tarihleri arasında geçerli olacak kampanya kapsamında Fren ...
 
Trans-Pasifik Ticaret Anlaşması'nda Mutabakat Sağlandı
Dünya ticaretinin yüzde 40'ını etkileyecek Trans-Pasifik ticaret anlaşması ...
İmza Lojistik 400.Tırsan Treylerini Teslim Aldı
Karadeniz Ereğli merkezli, İmza Lojistik 2015 yılına ait 70 adetlik siparişin ...
Lassa V1 Aydın'da Yaz Sıcağı Rekabeti
Türkiye’nin motorsporları organizasyonu Lassa V1’de sezonun 4. yarışı ...
 
Mobil Oil Türk A.Ş. 110’uncu Yılını Bir Sergiyle Kutluyor.
Mobil’in Türkiye’deki 110 Yılı adlı sergi, ziyaretçilerini keyifli bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.
Kuş Serisi Araçlar Yok Satıyor
Adına kulüpler kurulan, "Kuş Serisi" olarak adlandırılan "Şahin, Doğan, ...
İnci Akü, Zirvenin Yeni Sponsoru Oldu!
İnci Akü İş ve İstif Makinaları Kiralama Zirvesi'nin sponsoru oldu
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerlkwfahrertürkiyeKamyonsrcdikkattruckşoför