Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
13 Ekim 2022 Perşembe - 17:43

Ayşem Ulusoy, 'İhracatçımızın TIR Kuyrukları Nedeniyle Taleplere Zamanında Cevap Verememesi Kabul Edilemez Bir Durumdur'

Kapıkule Sınır Kapısı’nda son günlerde yaşanan TIR kuyruklarını değerlendiren UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, küresel ekonomideki resesyon sinyallerine değinerek ihracatta ve lojistik alanda yakaladığımız fırsatların daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ayşem Ulusoy,  İhracatçımızın TIR Kuyrukları Nedeniyle Taleplere Zamanında Cevap Verememesi Kabul Edilemez Bir Durumdur

"TIR KUYRUĞU ÜLKEMİZİN LOJİSTİKTE YAKALADIĞI FIRSATLARI VE TEDARİKTE İMZAMIZ HALİNE GELEBİLECEK İDDİAMIZI ZAYIFLATIYOR"

"Sınır kapılarındaki uzun bekleme süreleri Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle Türkiye’den yapılan transit ve ihracat operasyonlarındaki artışı sekteye uğratıyor ve ülkemizin lojistikte yakaladığı ivmelenmeyi engelliyor. Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarında bekleme süreleri 100 saati bulurken, oluşan 25 km’lik TIR kuyruğu ülkemizin lojistikte yakaladığı fırsatları ve tedarikte imzamız haline gelebilecek iddiamızı zayıflatıyor."

Başkan Ayşem Ulusoy, “Küresel ekonomilerin 2023 yılında büyüme tahminlerini negatif yönde açıkladığı ve özellikle büyük ekonomilerin yüksek enflasyon nedeniyle satın alma gücü üzerinde giderek artan bir baskıyla karşı karşıya kaldığı bir dönemde ihracatçımızın sınır kapılarında yaşadığı TIR kuyrukları nedeniyle taleplere zamanında cevap verememesi kabul edilemez bir durumdur” diye konuştu.

Başkan Ulusoy, Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya açılan en önemli sınır kapımız Kapıkule’de ise durumun daha da vahim olduğunu, burada oluşan TIR kuyruğunun bu sabah itibarıyla ithalat yönünde 20 km’yi bulduğunu belirtti. UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy, “AFAD geçtiğimiz günlerde TIR şoförlerinin yaşadığı zorlu koşullar nedeniyle erzak yardımı yaptı. Bu tablo gayriinsani bir hale dönüştü. Ayrıca sınır kapılarında bekleme süreleri yaklaşık 90-100 saat, araç sayısı ise 1500 civarında. Giderek zorlaşan koşullar nedeniyle şoförlerin iş bırakmalarından da endişe duyuyoruz” dedi.

Ayşem Ulusoy, Rusya-Ukrayna savaşının artış eğiliminde olan yakıt fiyatları üzerinde olumsuz etki oluşturduğunu, lojistik sektörünün artan yakıt maliyetlerinden en çok etkilenen sektörlerin başında geldiği tespitini yaparak açıklamasına şöyle devam etti; “Artan yakıt fiyatları ulaştırmanın en önemli maliyet kalemi. Sınır kapılarında yaşanan bekleme süreleri halihazırda yükselen maliyetleri daha da yukarı çekmektedir. Avrupa’ya gerçekleştirilen her lojistik faaliyet ülkemiz açısından son derece önemli. Avrupa artan enerji maliyetleri ile mücadele yolları arıyor ve üretimlerinde daralma söz konusu. Biz Avrupa’nın en önemli tedarikçilerinden biriyiz. Ülkemiz pandemi ile tedarikte gösterdiği çeviklikle ön plana çıktı. Hızlı ve zamanında tedarik sektörümüz açısından olmazsa olmazımız ancak sınır kapılarında yaşanan bu tablo tedarikte imzamız haline gelebilecek iddiamızı zayıflatıyor.

 
Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, ''AR-GE Merkezlerimiz Sürekli Yeni Projeler Geliştiriyor"
 
IVECO BUS, Yılın Sürdürülebilir Otobüsü Ödülünü Kazandı ve Yenilikçi İsteğe Bağlı Mobilite Teknolojisini Hayata Geçirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürcistan Polisi, Türk Şoförleri Aktaş Sınır Kapısında Bekletiyor!
Azerbaycan ile Ermenistan arasında meydana gelen güncel çatışmalar sonrası ...
Türkiye-Macaristan KUKK Toplantısında Geçiş Belgesi Kotası Artırıldı!
Türkiye-Macaristan KUKK toplantısı 7-8 Eylül 2022 tarihlerinde İstanbul’da ...
UND, AB Komisyonu Göç ve İçişleri Genel Müdürlüğü Vize Politikaları Daire Başkanlığı ile Schengen Vize Temininde Yaşanan Sorunları Görüştü
7 Eylül 2022 tarihinde AB Komisyonu Göç ve İçişleri Genel Müdürlüğü Vize ...
 
İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlu Olsun!
Millî Mücadelemizin Başkomutanı Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ...
Bakan Nebati: "Türkiye Bugün Akaryakıtta Ab Ülkelerinin Tamamından Daha Düşük Vergi Alan Ülkedir"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kamuoyunda devletin akaryakıtta ...
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Dünyadaki Çip Krizine İlişkin, ''Türkiye Olarak Bizim de Bazı Hazırlıklarımız Var, Hatta Ankara'da Belli Bir Yer de Bunun İçin Ayrılmış Durumda"
Ticaret Bakanı Muş, Kayseri'de "Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi"nde ...
 
Kapıkule’de Meyve Sebze Yüklü Tır'ların Geçişi Başladı
Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen ürünlerin analiz edildiği Bulgaristan’daki ...
Meyve ve Sebze Yüklü Türk Tırları Günlerdir Kapıkule'de Bekliyor!
Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen ürünlerin analiz edildiği Bulgaristan’daki ...
Sektör Yetkilileri Transit Ticaretin Geliştirilmesine Yönelik Girişimleri Konuştu
UND, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünün uhdesinde gerçekleştiren ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyondikkatbus haberler sondakikalkwtürkiyetreylerşoför