Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
31 Temmuz 2019 Çarşamba - 21:31

Avrupa’nın En Büyük Ve En Teknolojik Low-Bed Fabrikasını Faaliyete Geçirdi

Adapazarı kampüsünde Avrupa’nın en büyük ve en teknolojik Low-Bed fabrikasını faaliyete geçiren Tırsan, aralıksız sürdürdüğü teknolojik üretim yatırımlarıyla Avrupa’nın en geniş ürün gamını tek kampüste üretiyor.

Avrupa’nın En Büyük Ve En Teknolojik Low-Bed Fabrikasını Faaliyete Geçirdi

Üretim tesisi ve Ar-Ge yatırımlarını aralıksız sürdüren Türkiye’nin güvenilir liderinden olan Tırsan, 2018 yılında temellerini attığı, Avrupa’nın en büyük Low-Bed ve özel araçlar fabrikasını faaliyete geçirdi. Tırsan Adapazarı üretim kampüsü; 365.000 metrekarelik bir alanda, yıllık toplam 20.000 araçlık kapasiteyle üretim yapıyor. Tırsan, Avrupa’da eşi benzeri olmayan bu dev tesisinde; 1.000’in üzerinde tekil ürün ile en geniş ürün gamını aynı çatı altında mükemmel bir verimlilik ve üstün kalitede üreterek, sektörde liderliğini devam ettiriyor. Tırsan ayrıca, yalın üretim felsefesini içselleştirerek, IT sistemlerini buna göre konfigüre edebilen dünyadaki tek üretici konumunda bulunmaktadır.

Ödüllü Ar-Ge merkezi ve aldığı inovasyon ödülleriyle başarılarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam eden Tırsan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Mayıs ayında açıklanan 2018 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde 121. sıraya yerleşti. Öte yandan Tırsan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), 2018 yılı İlk 1000 İhracatçı Listesi’nde 45. sıraya yükseldi. Otomotiv sektöründe ise 10. sıraya yükselen Tırsan, treyler sektöründe liderliğini devam ettirdi. Ayrıca, en büyük 4'üncü treyler üreticisi konumunda olduğu Avrupa’da da liderlik hedefine doğru emin adımlarla koşuyor.

1993’ten bu yana her yıl üretim süreçlerini geliştirerek, yeni teknolojilere yatırım yapmayı sürdüren Tırsan, Adapazarı fabrikasında 365.000 metrekarelik bir alana ve 20.000 araçlık yıllık üretim kapasitesiyle üretim kapasitesini altı katına çıkardı. Sahip olduğu ileri teknolojisiyle, Türkiye'nin en büyük treyler fabrikası ve Avrupa’nın da en modern tesisi olan Tırsan’ın Adapazarı tesisi, her 8 dakikada 1 treyler üretiyor. Tırsan, Avrupa’da genel kargo, soğuk zincir, intermodal, inşaat ve sıvı ürün taşımacılık sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılayan en geniş ürün gamı ile 55'ten fazla ülkedeki müşterisinin çok yönlü ihtiyaçlarına çözümler sunuyor.

Robotik ve Otomasyon Sistemlerine Yatırım Yapıyor

Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda, 2011-2017 yılları arasında robotik ve otomasyon sistemlerine yönelik 54 milyon Euro yatırım yapan Tırsan, kullandığı bu teknolojilerle üretimde verimlilik ve kapasite artışı yakalayarak, bugün toplamda 65 farklı üretim teknolojisini Adapazarı kampüsünde en verimli şekilde kullanıyor. 18 milyon Euro’luk yatırımla, bir yıldan kısa bir sürede tamamlanan yeni Low-Bed fabrikasında da tek vardiyada 1.250, çift vardiyada ise yıllık

2.500 adet Low-Bed üretiliyor. Toplamda 60.000 metrekare alan üzerine kurulu fabrikada, tüm üretim işlemleri tek bir alanda yapılıyor. Endüstri 4.0 prensiplerine göre yapılan fabrikada tam otonom konveyör hattında; RFID ve barkod teknolojileri kullanarak, robotlu kaynak, otomatik kumlama ve robotlu boyama ile en verimli şekilde en kaliteli ve dayanaklı Low-Bed'ler üretiliyor.

Tesis, tam otomasyonlu kataforez (KTL) ve metalizasyon tekniklerini de tek bir çatı altında bulundurarak Avrupa’da eşsiz bir konuma sahiptir.

Tırsan, Ar-Ge Şampiyonu

2009 yılında Türkiye’nin ilk treyler Ar-Ge merkezini kuran Tırsan, sunduğu ürün ve hizmetlerle Türk treyler sektörüne 42 yıldır liderlik ediyor. 2017 yılında, “En İyi Ar-Ge Merkezleri”nin değerlendirildiği 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nde birincilik ödülü alan Tırsan; Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) 2018 Patent 1’incisi seçildi. 2018 yılında 32 adet patenti tescillenen Tırsan, 53’ü uluslararası olmak üzere 2018 Aralık ayı itibari ile 281 tescilli patent ile çalışmalarını sürdürüyor. Tırsan, Treyler İnovasyon ödül tarihinde de bir ilki başardı. Dünyanın en prestijli inovasyon ödülünü ikinci kez kazanan Tırsan, bünyesindeki Kässbohrer markalı Sekizgen Orta Kirişli Multifonksiyonel Konteyner Şasi K.SHG AVMH aracı ile 68 başvuru arasından Treyler İnovasyon 2019 Ödülü “Şasi” kategorisinin şampiyonu oldu. Bünyesindeki Talson markası ile ürettiği Güvenli Kutu aracıyla ‘Konsept’ kategorisinde 3. olan Tırsan, geçen sene 4 aracıyla aday olan ve 2 kategoride derece yapan uluslararası tek üretici ve aynı zamanda ödülü arka arkaya kazanan dünyanın ilk 3 treyler üreticisinden biri oldu.

Tırsan’ın stres ve spot testleri gerçekleştiren ve sıcaklık kontrollü kabin de içeren Ar-Ge merkezi, aynı zamanda uluslararası projelerle de treyler sektörünün geleceğine yön veriyor. Tırsan, düşük emisyonlu çevreci araçlar üretmek için Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Aeroflex Projesi gibi uluslararası projelerde daha etkin rol oynuyor. Ar-Ge Merkezi ayrıca, malzeme, dijital ve aerodinamik alanlarındaki gelişmiş araştırmalarının yanı sıra ürün iyileştirme faaliyetlerine de sürekli olarak devam ediyor.

Tırsan, toplam 16.600 m2 kapalı alandan oluşacak olan dünyanın en yüksek test kapasitesi ve teknoloji donanımına sahip 2. Ar-Ge merkezi yatırımını da gerçekleştiriyor. Tırsan, Gebze’deki yeni Ar-Ge merkezinde, global trendlere göre şekillenen sektör için son teknoloji ve hizmetleri, istihdam edeceği 150 yeni mühendisiyle geliştirmeye devam edecek ve dünyanın 55’den fazla ülkesindeki farklı ihtiyaçlarına uygun çözümler sunacak.

Tırsan, Müşterilerini Operasyonlarının Merkezine Koyuyor

Tırsan, her biri yüksek teknoloji ile üretilmiş, tasarlanmış ve test edilmiş en geniş ürün gamı ile müşterilerine ve sektöre yön veriyor. 55’ten fazla ülkedeki müşterilerinden aldığı geri bildirimlerin yanı sıra, her ülkenin coğrafi koşulları, teknik ve yasal gereksinimlerini de göz önünde bulunduran Tırsan, bugün 1.000'in üzerinde özgün ürün içeren bir ürün gamını yönetiyor. Bu ürünlerin ve opsiyonların güvenliği, kalitesi ve müşteri faydaları merkezde tamamen 3D olarak tasarlanıyor ve sanal güvenlik ve kalite testleri gerçekleştiriliyor.

Tırsan’ın Her Çalışmasında Teknoloji Ön Planda Tutuluyor

Tırsan, sadece bir üretim şirketi olarak değil, aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak da faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda şirket bünyesinde bir proje yönetim ofisi bulunuyor. Bu birim, en verimli merkezi bilgi yönetimne olanak tanıyan fiziksel ve sanal altyapyı sağlıyor. Bu sayede Tırsan, Sistem Analiz ve Program Geliştirme (SAP) ve Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) gibi sistemleri kendi süreçlerine uygulayarak üretimdeki toplam verimliliği artırıyor. Tırsan’ın SAP kullanımı, çeşitlilik yönetimi açısından da dünyadaki en iyi örnek olarak öne çıkıyor.

 
Yeni Mercedes-Benz Sprinter, Müşterileri ile Buluştu!
 
Üstün Yakıt Tasarrufu Ve Uzun Kilometre Ömrünü Bir Arada Sunuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Mercedes-Benz Sprinter, Müşterileri ile Buluştu!
Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar, Mayıs-Temmuz ayları arasında ...
Türktraktör Yurt Dışı Satış Cirosunu %45 Artırdı
TürkTraktör, 2019’un ilk yarısında yurt dışı satış adedini geçtiğimiz ...
Yenilemek İçin Zaman Kaybetmeyin!
Çekya otoyollarında işletmeci firma değişikliği nedeniyle 1 Aralık’tan ...
 
O Parçalar Nasıl Üretiliyor?
ROTA, kalite odaklı üretim anlayışını v çeki kolu ürünü üzerinden hazırladığı ...
Doğan Holding CFO’luğuna Bora Yalınay Atandı
Enerji, akaryakıt perakendesi, finans, internet-eğlence, sanayi, otomotiv, ...
Türk Otomotiv Tarihinin En Büyük İhracatı Gerçekleşmek Üzere!
Anadolu Isuzu, Türkiye’de kısa sürede büyük başarılara imza atan midibüsü ...
 
Fiat'ın 6 Milyonuncu Aracı Banttan İndi!
Türkiye otomotiv sanayisinin öncü kuruluşu Tofaş, 6 milyonuncu aracını ...
Ford Otosan Mühendislerinden Bir İlk!
Güçlü Ar-Ge geleneğiyle motor ve arka akstan sonra araçtaki en önemli ...
Anadolu Isuzu'nun Madeni Yağ Tercihi Castrol
Ticari araç sektörünün önde gelen markalarından Anadolu Isuzu, Türkiye’nin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyonum
bus
lkw
Kamyon
news
dikkat
kamyoncu
fahrer
şoför