Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
22 Temmuz 2013 Pazartesi - 14:17

Araçların 3/2'si Sınıfı Geçti

TÜVTÜRK verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında muayeneye giren araçların %64,9’u “hafif kusurlu”, %2,2’si ise “kusursuz” bulunarak geçti

 TÜVTÜRK verilerine göre,  bu yılın ilk 6 ayında muayeneye giren araçların %32,8’i ilk muayenesinden “ağır kusurlu” ve “emniyetsiz” sayılarak geçemezken, % 64,9’u “hafif kusurlu”, %2,2’si ise “kusursuz” bulunarak muayeneyi geçti.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın denetiminde hizmet veren TÜVTÜRK verilerinden derlenen bilgiye göre, kuruluş, bu yılın ilk 6 ayında 3,4 milyon araca muayene, 1,1 milyon araca da egzoz gazı emisyon ölçüm hizmeti verdi. Ücretsiz muayene tekrarları ve tespitle birlikte toplam muayene sayısı 5,8 milyona yükseldi.

Araçlar önceki senelerde olduğu gibi bu yıl da en çok fren sistemleri nedeniyle muayeneden geçemedi. İlk muayenede geçemeyen 1 milyondan çok araç kusurlarını giderdi ve muayeneden geçti.

 İlk 6 ayda araçların % 32,8’i ilk muayenelerinden “emniyetsiz” ve “ağır kusurlu” olmaları nedeniyle geçemezken, % 64,9’u “hafif kusurlu”, % 2,2’si ise “kusursuz” olarak muayeneden geçebildi.

 Araçların muayeneyi geçememe nedenlerinin başında fren sistemine bağlı kusurlar yer aldı. Her 5 araçtan birinde fren kusuru tespit edildi. Diğer muayeneden geçememe nedenleri, sırasıyla aydınlatma ve hareketli aksamlardaki sorunlar olarak belirlenirken, muayeneden geçemeyen araçların % 98’i ikinci haklarında kusurlarını gidererek muayeneden geçebildi. Dolayısıyla trafikte ağır kusurları nedeniyle tehlike yaratan, aslında trafikte olmaması gereken 1 milyondan fazla aracın muayene sonrasında durumlarını iyileştirdikleri görüldü.

 Öte yandan muayeneye gelmeme oranları bu yılın ilk 6 ayında yüksek seyretti. Yasal olarak zorunlu olmalarına rağmen binek araçların % 20’si süresi içinde muayeneye gelmedi. Ağır vasıtalarda bu oran % 34 oldu. TÜVTÜRK'ün geçen yıl İstanbul’da iki, bu yıl Antalya’da bir motosiklet muayene istasyonu açmasına rağmen muayeneye gelme oranının en düşük olduğu araçlar motosikletler oldu. Motosikletleri traktörler izledi. Buna göre, muayene kaçağı oranı, motosikletlerde % 82, traktörlerde ise %78 olarak gerçekleşti. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs’ta “muayenesiz araçlara” gönderilen mektuplar sayesinde traktörlerin muayeneye gelme oranı arttı.

 Bu arada egzoz gazı ölçümlerinin % 80’i diğer yetkili kuruluşlarca yapılırken, TÜVTÜRK 1,1 milyon araca egzoz gazı ölçüm hizmeti verdi.

 Muayeneye zamanında gelen araç oranı, 2011’de % 40, 2012’de % 43 iken, 2013 yılının ilk yarısında % 48’e çıktı. Bu gelişmeye karşın araçların hala % 52’lik kısmı muayenelerine gecikmeli geliyor. Örneğin muayenesi 6 ay kadar geciken binek araç yaklaşık 50 lira, ağır vasıta ise yaklaşık 65 lira fazladan gecikme bedeli ödüyor. TÜVTÜRK, bu duruma engel olmak için her ayın son haftası, bir sonraki ay muayeneye gelmesi gereken araçları arayarak muayene hatırlatması yapıyor.

TÜVTÜRK randevulu muayene hizmetini internet sitesi üzerinden ücretsiz sunuyor. Şu anda 81 ilde randevuyla araç muayene hizmeti alınabiliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde araç muayenelerinin %85’i randevuyla yapılıyor. Günlük ortalama 18 bin randevu alınıyor ve vatandaşların yaklaşık % 90’ı randevu saatine riayet ediyor. Randevuların % 68’i TÜVTÜRK’ün internet sitesinden, %24’ü çağrı merkezinden, %8’i de istasyonlarda bulunan kiosklar üzerinden alınıyor. 

Türkiye’de hususi veya resmi binek otomobillerin ilk 3 yaş sonrasında 2 yılda bir, ticari araçların ise ilk yaş sonrası her yıl periyodik araç muayenesine gelmesi gerekiyor. Motosikletler ilk üç yaş sonrasında her iki yılda bir, traktörler ise ilk üç yaş sonrasında her üç yılda bir muayene ediliyor.

 
Fransa DKV Box’ı onadı
 
Treyler Sektörünü TIRSAN Temsil Etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa DKV Box’ı onadı
Fransa’da 1 Ekim 2013′te yürürlüğe girmesi beklenen 3,5 ton ve üzerinde ...
Fırat Plastik Volvo'yla Yola Devam Ediyor
Sektörün liderlerinden Fırat Plastik filosunu tekrar Volvo ile yeniledi. ...
Goodyear Avrupa Kamyon Yarışlarında !
Avrupa FIA 2013 Kamyon Yarışında kamyonlar Goodyear lastikleriyle piste çıkıyor.
 
Pegasus'tan Kış Sezonu Fırsatı
22 Temmuz–28 Temmuz 2013 tarihleri arasında biletlerini alan Pegasus misafirleri ...
Akaryakıtta Bildirim Zorunluluğu !
Hava taşıtları için ÖTV tutarı sıfıra indirilmiş hava yakıtlarının kara ...
Yenilenen Jeep Grand Cherokee Türkiye’de!
Jeep Grand Cherokee'nin yenilenen versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu.
 
60 Bin Aracını Geri Çağırıyor!
Chrysler, Çin'deki 60 bin 720 aracını hava yastıklarında tespit edilen ...
Volvo Car Türkiye Yönetiminde Görev Değişikliği
Volvo Car Türkiye Genel Müdürlüğü görevine Greg Maruszewski getirildi.
Bakan Şimşek, Akaryakıt Fiyatlarındaki Artışı Değerlendirdi
Maliye Bakanı Şimşek, Batman'daki esnaf ziyaretlerinde vatandaşları akaryakıt ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
trucklkwtürkiyesondakikafahrer haberler kamyoncuşoförKamyon