Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Mart 2020 Perşembe - 11:23

Araçlarımızı Yenilemenin Planlarını Yapıyoruz

Kamyonum Dergisi belediye araçlarını daha yakından tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Polatlı Belediyesi’nin misafiri olduk. Yaptığımız röportajlarda ilerleyen dönemlerde araç alımının yapılacağı bilgisine ulaşırken, belediyenin üretici firmalardan istediği nitelikleri de öğrenmiş olduk.

Araçlarımızı Yenilemenin Planlarını Yapıyoruz

ARAÇLARIMIZI YENİLEMENİN PLANLARINI YAPIYORUZ

Kamyonum Dergisi belediye araçlarını daha yakından tanıtmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Polatlı Belediyesi’nin misafiri olduk. Yaptığımız röportajlarda ilerleyen dönemlerde araç alımının yapılacağı bilgisine ulaşırken, belediyenin üretici firmalardan istediği nitelikleri de öğrenmiş olduk.

“Yaz Döneminde Yaklaşık 200 Bin Vatandaşa Hizmet Veriyoruz”

İlk röportajımızı Polatlı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sabri Erdem ile gerçekleştirdik. Kendisini ve Polatlıyı kısaca anlatan Erdem “2019’daki seçimlerden itibaren Başkanımız Sayın Mürsel Yıldızkaya’nın takdirleriyle fen işleri müdürlüğü görevine geldik. Görevimizi yaklaşık 9-10 aydır sürdürüyoruz. Polatlımız 3 bin 600 kilometre yüzölçümüyle Türkiye’nin en büyük 3. ilçesidir. Nüfus olarak bakınca kayıtlı 123 bin, kayıtsızlarla birlikte 150 bin ve yaz döneminde yaklaşık 200 bine yakın vatandaşa hizmet veriyoruz.” dedi.

“Yeni Araçlar Geçtiğimiz Dönem Bünyemize Katıldı”

Polatlı Belediyesi bünyesinde yer alan araçlar hakkında bilgiler veren Erdem “Polatlı özelinde 10 tane binek aracımız, 8 otobüsümüz, 31 kamyonetimiz, 32 kamyonumuz, 10 traktörümüz ve 25 iş makinesiyle hizmet veriyoruz. Araçlarımızın yeterli olmadığı dönemlerde kısa süreli olarak dışarıdan kiralama yöntemine gidebiliyoruz. Ayrıca geçtiğimiz dönemde Başkanımız Sayın Mürsel Yıldızkaya araç filomuzu genişletti. Yeni araçlar, kamyonlar, iş makineleri bünyemize katıldı. Bundan dolayı işlerimizi daha rahat yürütebiliyoruz.” diye konuştu.

“Araç Alımını Ekip Olarak Yapıyoruz”

Araç alırken belediyenin ortaya koyduğu kriterleri bizlerle paylaşan Erdem “Araç alımında kriterlerimiz var. Öncelikle dikkat ettiğimiz, bizim ihtiyacımızı karşılıyor olmasıdır. Bunun için sahadaki personellerimizle görüşüyoruz. Bunun haricinde bizim İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüz var. Müdürlüğümüz bizim araçlarımızın bakım ve onarımını yapıyor. Bu yüzden onlarla bir görüşme yapıyoruz. Kısacası araç alımını ekip olarak yapıyoruz. Hangi araca ihtiyacımız var, hangi araçlar daha ekonomik olacak? Bunların araştırmasını yapıyoruz. Aracın hem alımında hem de kullanımında uzun ömürlü olması bizim için önemlidir.” şeklinde konuştu.

“Araçlarımızı Yenilemenin Planlarını Yapıyoruz”

Mevcuttaki araçları yenilemek için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Erdem “Daha önceki dönemlerde hibe olarak Belediyeler Birliği’nden 1 kepçe ve 1 TIR geldi. Önceki dönemlerden kalma araçlarımız da var. Bu araçların haricindeki araçlarımızı belediye başkanımızın çalışmaları sonucu edindik. Yenilediğimiz araçlarımız oldu. Önümüzdeki dönemde diğer araçlarımızı da yenilemenin planını yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Hizmet Veren Kurumlara Kampanyalar Düzenlenebilir”

Belediyelere özel kampanyaların firmalar tarafından sunulmasını isteyen Erdem “Firmalara iletmek istediğimiz geri bildirimlerimiz elbette var. Özellikle bizlere, yani vatandaşlara ücretsiz hizmet veren kurumlara kampanyalar düzenlemelerini talep edebiliriz. Bizler için ekonomik ve uzun ömürlü araç üretmelerini de söyleyebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Polatlı Belediyesi Hangi Araçları Almayı Planlıyor?

Araç alımında önceliği iş makinelerine verdiklerini, sonrasında çöp kamyonu ve damperli kamyon almayı hedeflediklerini dile getiren Erdem “Araştırmaya giriştiğimiz araçlar var. Şu anda araştırma içerisindeyiz. Fakat kamyon sınıfından ziyade kepçe ve greyder planlamamız önceliklidir. Kamyon olarak; çöp kamyonu almak ve eskiyen damperli kamyonlarımızı yenilemek gibi hedeflerimiz var. Kullanım ömrünü tamamlayan araçlar her zaman için daha fazla masraf getiriyor. Tabii bunlar bir süreç alacak ve ekonomik durumlar göz önüne alınıp gerçekleştirilecek.” dedi.

Kamyonum Dergisi’ne Teşekkür

Son olarak Kamyonum Dergisi’ne teşekkür eden Erdem, sözlerini şu şekilde tamamladı;

“Sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizleri Anadolu bozkırımızın parlayan yıldızı Polatlımızda ağırlamaktan onur duyduk.”

Polatlı Belediyesi ziyaretimizde bir diğer röportajı Araç Sevk İdaresi Şefi Mustafa Demir ile yaptık. 24 yıldır belediye bünyesinde hizmet veren Demir, araçlarda yaşanan sıkıntıları kendi bünyelerinde hallettiklerini söyledi.

“MAN’ın Performansı Yüksek”

Polatlı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Araç Sevk İdaresi Şefi Mustafa Demir, araçların büyük sıkıntılar çıkarmadığını anlattı. Kullandıkları araçların markalarını da bizlerle paylaşan Demir “Araçların sevk ve idaresinden sorumlu olarak çalışıyorum. 24 yıldır çalışıyorum belediye bünyesinde hizmet veriyorum. Arkadaşların yaşadığı sorun ve sıkıntılar olduğunda çözüm noktası olarak bizler varız. 14 kamyonumuz var. 3 tanesi MAN markadır. Diğerleri Fatih ve Kargo modellerinden oluşuyor. 4 tane kepçemiz ve 2 tane yükleyicimiz var. Ayrıca 2 greyderimiz var. Araçlarla ilgili çok büyük sıkıntılar yaşamıyor. Olduğunda da bizler çözüme ulaştırıyoruz. Burada Makine İkmal Müdürlüğümüz var. Büyük küçük bütün sorunları giderecek kadar donanımlı bir bünyemiz var. Çözemediğimiz araç arızası az oluyor, olduğunda dışarıya gönderiyoruz. Şu anda kullandığımız markalar arasında MAN yakıt olarak Fatih’e göre fazla. Fakat performansı yüksek.” dedi.

Belediyedeki son röportajı şoförlük görevinde bulunan Ertuğrul Yücetürk ile yaptık. Hafriyat kamyonu kullanan Yücetürk, araç firmalarına çağrıda bulundu.

“Hizmet Alanına Yetişmek Gerekiyor”

Polatlı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kamyon şoförlüğü yapan Ertuğrul Yücetürk, köylerin bünyelerine katılmasıyla sorumluluk alanlarının genişlediği belirtti. Geçmiş ile günümüzü kıyaslayan Yücetürk “24 yıldır Polatlı Belediyesi’nde çalışıyorum. Şoförlük ve idarecilik görevlerinde bulundum. Şu anda hafriyat kamyonu kullanıyorum. Fatih model kamyonu kullanıyorum. Zaman içerisinde Polatlı Belediyesi güç olarak ilerledi. Eskiden bütün işler beden gücüne bağlıydı. Şimdilerde teknoloji ile bu zorlu durum aşıldı. Köyler de bünyemize katılınca hizmet alanımız da genişledi. Bu hizmet alanına yetişmek gerekiyor. Bu da araç ve makine gücüyle oluyor. İnşallah gücümüz oldukça filomuz da genişlemeye devam eder.” diye konuştu.

“Günümüzde Her Şey Ekonomiye Bağlı”

Araç alımlarında kendilerine danışıldığından söz eden Yücetürk “Yeni araç alınacağı zaman bize mutlaka danışılıyor. Uygulamalı olarak biz sürekli araçların üzerinde olduğumuz için, tecrübelerimiz doğrultusunda istişarelerimiz oluyor. Günümüzde her şey ekonomiye dayalı. Yakıt ve diğer ekonomik koşullar neticesinde alımlar yapılıyor. Araçlarla ilgili sorunları kendi bünyemizde çözüyoruz. Arkadaşlarımızın çoğu Fatih araçlarını kullanıyor. Biraz eski olduğu için kontrollerimizi sık yapıyoruz. Çok ciddi sorunlar yaşamadık.” açıklamasında bulundu.

“Belediyelere Özel Kampanyalar Yapılmalı”

Son olarak üretici firmalara seslenen Yücetürk, konuşmasını şu şekilde tamamladı;

“Araç üreticilerinden biraz fiyatların düşürülmesini bekliyoruz. Belediyeler sonuçta hizmet üretiyor ve karşılık beklemiyor. Belediyelere ve diğer hizmet veren kurumlara özel kampanyalar yapmaları gerekir. Biz bunu istiyor ve bekliyoruz.”

 
"Tedbir Paketinde Yer Alan Hususlar Türk Ekonomisine Önemli Katkı Sağlayacaktır"
 
Cumhurbaşkanımızın Sorunları Çözeceğine İnanıyorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford Trucks Metinler; "F-MAX Bizim Gururumuz"
Merkezi Kayseri’de bulunan ve toplamda 6 ilde faaliyet gösteren Ford Trucks ...
Schmitz Cargobull İki Yeni Ürünle Türkiye'de İddiasını Sürdürüyor!
2016’da Türkiye’deki yapılanmasını tamamlayarak Adapazarı’nda fabrikasını ...
Birollar Otomotiv 2020'ye Yeni Projeler ile Hazırlanıyor
Servis denilince ilk akla gelen firmaların arasında yer alan Mercedes-Benz ...
 
"Köprü Fiyatı Çok Yüksek, Avrupa Yakasına Çalışamıyoruz"
Kooperatif Dosyamızın bir diğer durağı da Denizli’nin Çivril ilçesi oldu. ...
''Araca Lastik Alamazken Aracı Nasıl Yenileyeceksin?''
S.S. Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ...
'Aracımıza Lastik Dahi Alamıyoruz'
Kooperatif Dosyamız kapsamında Çorum’a da yolumuz düştü. S.S. Çorum 32 ...
 
''Devletin Ton/Kilometreyi Mutlaka Uygulaması Gerekiyor''
Samsun ziyaretimizde Samsun S.S. 30 No’lu Kutlukent Taşıyıcılar Kooperatifi ...
''Kamyoncu Denilince Sorun Başlıyor''
Kooperatif Dosyamızın bir diğer durağı Samsun iline bağlı Havza ilçesi ...
''Kooperatifleri Lojistik Firmalarına Boğduruyorlar''
Samsun’daki ziyaretlerimizde bir diğer konuğumuz S.S. 18 No’lu Samsun ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerfahrerKamyonbuskamyonculkwsondakikaşoförkamyonum