Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Şubat 2012 Salı - 11:42

Ankara’nın filosu doğalgazlı MAN otobüslerle güçleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla filosunu çevre dostu MAN doğalgazlı otobüslerle genişletiyor. Avrupa'nın en çevreci araç filosuna sahip Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki 1090 doğalgazlı araca; engelli asansörlü, klimalı ve kameralı 250 MAN Lion’s City CNG doğalgazlı körüklü otobüs daha ekliyor.

Ankara’nın filosu doğalgazlı MAN otobüslerle güçleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Başkan Melih Gökçek'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu ve MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı K.Tuncay Bekiroğlu katıldı. Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gelişen teknoloji ve Başkentlilerin ihtiyaçları doğrultusunda otobüs filosunu sürekli yenilediklerini belirtti.
 
Dünya fiyatlarının altında doğalgazlı ve çevreci otobüsler
 
Konuşmasında toplu taşımanın önemine vurgu yapan Başkan Gökçek, “İnsanları toplu taşımaya yönlendirmemiz çok önemli. Dünyanın en yeşil, temiz filosu Ankara’da bulunuyor. 1090 adet MAN doğalgazlı otobüsümüz vardı. Attığımız imza ile bu rakama 250 adet daha eklenecek ve toplam 1340 adet olacak. Ayrıca otobüsün markasının MAN olması beni şu açıdan mutlu ediyor. Biz sanayinin Ankara'da gelişmesini istiyoruz. MAN fabrikası da Ankara'da. Dolayısıyla bunlar Ankara'da imal ediliyor. Vermiş olduğumuz paranın ciddi bir kısmı da netice itibariyle Ankara'da kalıyor ve bu da bizi memnun ediyor” şeklinde konuştu.
Araçların iki yıl boyunca bakımlarının MAN tarafından gerçekleştirilecek olmasının belediye açısından büyük kazanç olduğunu belirten Başkan Gökçek, “Bu giderler için ayrı bir ücret ödemeyeceğiz. Bu da belediye için ciddi bir avantaj olarak ortaya çıkacak” dedi.
 
Doğalgazlı MAN otobüsler büyük katkı sağlayacak
 
İmza töreninde konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı K.Tuncay Bekiroğlu ise bir Ankaralı olarak Başkent’in son 15 yıldaki büyük gelişimine şahitlik ettiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'e Ankara’mızı dünyanın en güzel başkentlerinden biri haline getirdiği için en derin şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Dünyanın en büyük ağır araç üreticilerinden biri olan MAN Otobüs üretim üssü olarak Türkiye’yi ama daha özelde Ankara’mızı seçti. Bugün Ankara’daki tesislerimizde ürettiğimiz otobüsler dünyanın dört bir yanında Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Aynı zamanda yan sanayisi ile birlikte yaklaşık 10 bin aileye de ekmek kapısı oluşturuyor” dedi.
MAN‘ın Ankara tesislerinde daha önce üretilen Türkiye’nin ilk doğalgazlı otobüslerinin başkentlilerin hizmetinde olduğunu hatırlatan Bekiroğlu, “Bu ürettiğimiz otobüslerin tamamı en son doğalgaz teknolojisine sahip. Dolayısıyla Ankara’nın hava kirliliği sorununa bir çözüm oluşturmuş aynı zamanda işletme ekonomisi ile de Ankara Belediyesi’ne ciddi bir katkı sağlamıştır. Ankaralılar için körüklü, doğalgazlı, klimalı, engelli platformu, alçak tabanlı 250 adet otobüsü yine Ankara tesislerimizde Ankaralıların hizmetine sunacağız” dedi.
 

 
TNT Ekspres Türkiye, Brüksel’de ‘En İyi Performans’ ödülü aldı
 
Engel tanımayan araç yaptı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TNT Ekspres Türkiye, Brüksel’de ‘En İyi Performans’ ödülü aldı
TNT Ekspres’in Brüksel’de gerçekleştirilen toplantısında TNT Ekspres ...
İhracatçılara kredi müjdesi
Türk Eximbank, ihracat sektörüne kullandırdığı kredi miktarını bu yıl yüzde 50 artırmayı hedefliyor.
PETKİM LİMANI'NDA YATIRIMIN İLK İMZALARI ATILDI
SOCAR’ın Petkim Yarımadası için belirlediği “Value-Site” vizyonunun en ...
 
Otokar’dan rekor büyüme!
Türkiye’nin en çok tercih edilen ticari ve askeri araç markası Otokar, ...
THY Arjantin'e sefer başlatacak
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Haziran ayı itibarıyla Sao ...
Köprü ve otoyolların bilançosu!
Yılın ilk ayında köprü ve otoyollardan 26 milyon 378 bin 150 araç geçerken ...
 
Aşkını caddeye yaz Renault’dan Sevgililer Günü yemeği kazan
Renault, Twitter üzerinden başlattığı “Aşkını Caddeye Yaz” kampanyasına ...
FIRSAT KRİZLE GELDİ
Artan küresel ticarete rağmen dökme kuru yük piyasasında oluşan gemi arzı, ...
BANDIRMA LİMANI YATIRIMA DOYACAK
18 Mayıs 2010 tarihinde Bandırma Limanı'nın üst kullanım hakkını 36 yıllığına ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatkamyoncuşoförlkw haberler srctürkiyekamyonumtreyler