Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
27 Aralık 2022 Salı - 13:17

Anadolu Isuzu, CDP Değerlendirmesinde Ticari Araçlar Sektöründe İlk Sırada Yer Aldı

Anadolu Isuzu, Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) 2022 İklim Değişikliği Programı kapsamında hazırladığı sürdürülebilirlik raporu ile ticari araçlar sektöründe ilk sırada yer aldı.

Anadolu Isuzu, CDP Değerlendirmesinde Ticari Araçlar Sektöründe İlk Sırada Yer Aldı

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik alanındaki başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Anadolu Isuzu bu alanda en prestijli ve etkili küresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye’nin ticari araçlar sektöründe ilk sırada yer aldı. Anadolu Isuzu’nun CDP tarafından belirlenen titiz standartlara uygun biçimde ilk kez 2022 yılında hazırlayarak kamuoyu ile paylaştığı CDP raporu, şirketin iklim krizindeki mücadelede sergilediği performans detaylarını içeriyor. Anadolu Isuzu raporla düşük karbon ekonomisi odaklı çalışmalarının yanı sıra sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik çevresel sürdürülebilirlik stratejileri ile bu alandaki taahhütleri doğrultusunda hayata geçirdiği uygulamaları aktarıyor. 

Anadolu Isuzu, CDP tarafından yapılan değerlendirme sonucunda aldığı B puanı ile Türkiye’de ticari araç üretimi alanında faaliyet gösteren kuruluşlar arasında ilk sırayı aldı. Ağırlıklı olarak kurumların çevresel yönetimdeki performansına odaklanan B puanı, işletmelerinin çevreye yönelik etkilerini ele alarak iyi bir çevre yönetimi sağlamayı başaran şirketlere veriliyor. 

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konu ile ilgili açıklamasında şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Sürdürülebilirlik bugün tüm dünyada otomotiv endüstrisini dönüştüren en önemli gündem maddelerinden biri. Kurumlar ve tüketiciler satın alma tercihlerinde markaların iklim krizi ile mücadele ve sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarını ve bu konuya gösterdikleri titizliği giderek daha fazla dikkate alıyor. Anadolu Isuzu olarak, sürdürülebilirliği teknoloji ile birleştirerek sektörümüzdeki bu büyük değişimin öncüleri arasında yer alıyoruz. Tasarımdan üretime ve satış sonrası hizmetlere varana kadar sürdürülebilirlik bizim tüm faaliyetlerimizde en temel önceliklerimiz arasında. Bu alanda birbiri ardına attığımız güçlü adımlarla ürünlerimizin ve faaliyet süreçlerimizin çevreye olan etkilerini en aza indirme yolunda çok önemli bir mesafe kat ettik. Bu alandaki hedeflerimiz ve taahhütlerimiz doğrultusunda titizlikle geliştirip uygulamakta olduğumuz çevre politikalarımız ile çevresel performansımızı her geçen gün geliştiriyoruz. Bu çalışmalarımızı ilk kez raporladığımız Karbon Saydamlık Projesi CDP kapsamında Anadolu Isuzu olarak otomotiv şirketleri arasında kendi segmentimizde en yüksek puanı almış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Sürdürülebilirlik konusunda hedeflerimizi daha da yükselterek   iklim değişikliği ile mücadele stratejimizi, risklerimizi ve performansımızı önümüzdeki senelerde de CDP’ye raporlamaya devam edeceğiz.

Anadolu Isuzu’nun sürdürülebilirlik odaklı adımları

Sürdürülebilirlik alanında birçok projeyi hayata geçiren Anadolu Isuzu üretimde yeşil enerjiyi en üst odanda kullanma hedefi ile Çayırova’daki tesislerinin çatısına yüksek kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kurdu. 5.500 MWp kurulu kapasiteye sahip olan santral, Anadolu Isuzu üretim tesislerinin ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 55’ini üretiyor. Anadolu Isuzu projenin ikinci fazında bu oranı yüzde 70 seviyesine çıkartmayı hedefliyor. Anadolu Isuzu sürdürülebilirliğe verdiği önemi üretimini yaptığı çevre dostu ve yenilikçi araçlarına de yansıtıyor.  Anadolu Isuzu, yüzde 100 biogas uyumlu CNG motora sahip olan çevreci modeli Isuzu Kendo/Interliner 13 CNG modeli ile Avrupa’da “Yılın Sürdürülebilir Otobüsü 2022” ödülünün sahibi oldu. Ayrıca, Anadolu Isuzu piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni segmentteki ürünü Big·e’nin yüzde yüz elektrikli, yerli ve çevreci modeli öne çıkıyor.

İklim değişikliği ile mücadele ve doğanın korunması hedefleri doğrultusunda kararlı adımlar atan Anadolu Isuzu, , faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak için Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi (SBTi) tahhüdünde bulunmanın yanı sıra UN (Birleşmiş Milletler) Global Compact gibi sürdürülebilirlik alanında öncü uluslararası platformun üyesi olurken İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü’nün destekçileri arasında da  yer almıştır.

 

 
Caterpıllar Otonom Kamyonları 200 Milyon Kilometre Yol Katetti
 
DAF, Yeni Nesil 6x2 Çekici Ve Kamyonlarda Elektro Hidrolik Direksiyon Sistemi Sunuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Caterpıllar Otonom Kamyonları 200 Milyon Kilometre Yol Katetti
Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat’in temsil ettiği Caterpillar, ...
KCS Dış Ticaret Satış Direktörü Sinan Akyıldız, Pazar Payımızı Artıracağız
Ağır vasıta, treyler, otobüs, minibüs, hafif ticari ve binek araçlara ...
HİB Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Yapılacak
HİB Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 28.12.2022 tarihinde Dış Ticaret ...
 
Anadolu Isuzu’nun Dünyaya İhraç Ettiği Araç Sayısı 20 Bine Ulaştı
Anadolu Isuzu, dünya pazarlarına bugüne kadar ihraç ettiği araç sayısını ...
Akbulutlar Otomotiv’in En Güncel İlanları Kamyonumpazar.com’da!
Akbulutlar Otomotiv'in en güncel ilanlarına ulaşmak için kamyonumpazar.com'a ...
MTV Zam Oranları Belli Oldu... Hangi Araç Ne Kadar Vergi Ödeyecek?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına göre motorlu taşıtlar vergisinde yüzde ...
 
İki Tır Çarpıştı.. Devrilen Tırın İçinde Kalan Şoför Yaşamını Yitirdi
Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde kar tuzu yüklü tır aynı yönde seyreden ...
Serkan Sara, 'Lojistikte En Çok Tercih Edilen Markalardan Biri Olduk'
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. geleneksel yıllık değerlendirme toplantısı, ...
Anadolu Isuzu, Kocaeli Sanayi Odası Tarafından ‘Sektörel Performans’ Ödülüne Layık Görüldü
Anadolu Isuzu Kocaeli Sanayi Odası’nın düzenlediği “15. Sektörel Performans ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkattürkiyebuskamyonum haberler treylerlkwşoförnews