Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
21 Eylül 2017 Perşembe - 16:39

Alkollü Araç Kullanımı Tarihe Karışacak!

Şoförün belirlenen yasal sınırın üzerinde alkollü olması durumunda aracın çalışmasını bloke eden ve alkollü araç kullanımının önüne geçmek için ABD’de geliştirilen Alkol Kilidi cihazı, Universal Araç Teknolojileri ve Danışmanlık firması tarafından Türkiye’ye getirildi.

Alkollü Araç Kullanımı Tarihe Karışacak!

Kullanım alanlarından Türkiye’deki yasal mevzuatlara kadar mercek altına aldığımız cihazın tüm detaylarını Universal Araç Teknolojileri ve Danışmanlık Firması Sahibi Serkan Öztürk’ten dinliyoruz.

Alkol Kilidi cihazının merak edilen özelliklerini ve kullanım alanlarını Kamyonum’la paylaşan Serkan Öztürk, cihazın Türkiye de henüz pek bilinmemesine rağmen Avrupa ve ABD’de yoğun olarak kullanıldığını söylüyor. Avrupa ülkelerinde özellikle toplu taşıma yapan araçlarda kullanılmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Öztürk, Türkiye’de cihazın kullanımına yönelik yasal bir zorunluluğun olmadığını ifade ediyor.

Otomotiv sektöründe ticari araç üretimi yapan firmaların Ar&Ge bölümlerinde uzun yıllar elektrik donanımları kısım şefliği yaptıktan sonra; gerek ana sanayii firmalarına gerekse üst yapı firmalarına hem parça tedariği hem de danışmanlık hizmeti vermek amacıyla şirketimizi faaliyete geçirdik.

Firmanızın ana faaliyet kolları nelerden oluşmaktadır? Ne tür hizmetler veriyorsunuz?

Faaliyet alanımız; tasarım çalışmaları ve parça tedariği olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Üst yapı firmalarına, özel araç üreticilerine ürettikleri araçların elektrik tesisatlarının ve kullandıkları sistemlerin OEM standartlarında olması konusunda yardımcı oluyoruz. Araçtaki tüm elektrik tesisatlarının tasarımını yaparak regülasyonlara uygun elektrikli cihazların temin edilip araçta sorunsuz çalışması için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz.

Otomotiv sektörüne yönelik ne gibi çözümlemeleriniz var? Farklılaşan yönleriniz nelerdir?

Özellikle sürüş güvenliği konusuyla ilgili ürünleri firmalara tedarik etmekteyiz. Bir süredir temin ettiğimiz Mobileye firmasının çarpışma önleyici sistemlerine ek olarak AutoWatch firmasının Alkol Kilidi cihazını da ürün gamımıza ekledik.

Tek Bir Cihazdan Kontrol

Pazara ne tür ürünler sunuyorsunuz?  Ürünlerinizin genel özelliklerinden bahseder misiniz?

Mobileye çarpışma önleyici sistem ile tek bir cihazdan birçok özelliği kullanıcıya sunabiliyoruz. Şerit takibi, yaya tespiti, çarpışma ikazı, hız levhası tespiti tek bir kamera ile ekrana yansıtılarak şoförü uyarmaktadır. Diğer ürünümüz ise Türkiye için yeni diyebileceğimiz Alkol Kilidi cihazıdır.

Avrupa’da Zorunlu

Alkol Kilidi cihazına yönelik bilgi verir misiniz? Ürün Türkiye’de mi üretiliyor? Cihazın çalışma sistematiği ve işlevlerine yönelik neler söylersiniz?

Bu cihaz Türkiye’de henüz pek bilinmiyor olsa da Avrupa ve ABD’de yoğun olarak kullanılmaktadır. Avrupa ülkelerinde özellikle toplu taşıma yapan araçlarda kullanılması zorunludur. Bazı ülkelerde okul servislerinde de kullanılma zorunluluğu bulunmaktadır. Sadece Fransa’da bizim markamız 10 binden fazla araca takılmış durumdadır.

Alkol Kilidi cihazının yerli üretimi bulunmuyor. Üretici firmalara baktığımızda ortak noktalarının tıbbi laboratuvar malzemesi üreticileri olduğunu görüyoruz. Cihaz, verdiğiniz nefes örneği üzerinden çok hassas bir ölçüm yapmaktadır.

Türkiye’de alkol testi yapan bazı cihazlar kullanılıyor? Sizin ürünüz tamamen yeni mi? Türkiye’de daha önce bu tür ürünler kullanıldı mı? Detaylandırır mısınız?

Cihaz iki bölümden oluşmaktadır. Birincisi; alkol seviyesini ölçen bölümdür. Diğeri ise aracın çalışmasını bloke eden bölümdür. Bizim cihazımız daha önce Türkiye’de kullanılmadı. 

Türkiye’de Alkol Kilidi cihazına yönelik ne tür talepler var? Bu cihazın teknik kullanımına yönelik yasal düzenlemeler, mevzuatlar var mı? Cihazın araca monte edilmesinde teknik aşamalar nelerdir?

Türkiye de henüz bu cihazın kullanılmasına yönelik yasal bir zorunluluk bulunmamaktadır. Alkol Kilidi cihazı, araç üreticileri tarafından müşterilere opsiyon özellik olarak sunulabilir.

Cihazın Çalışma Sistematiği

Cihazı aracın marş devresi üzerine monte ediyoruz. Kontak anahtarından marş motoruna giden kablo kesilerek cihazımıza bağlanıyor. Cihaz araca entegre edildiğinde şoför kontak anahtarını çevirse bile sistem aracın çalışmasına izin vermiyor. Aracın çalışabilmesi için şoförün cihaza üflemesi gerekli. Cihaz verilen nefes örneğindeki alkol miktarını ölçüyor. Eğer ölçülen değer cihazın beynine yüklenen sınır değerin üzerindeyse anahtarı çevirdiğinizde aracınızı çalıştıramıyorsunuz. Acil bir durum olduğunda bu cihazın size çok büyük bir sorun teşkil etmemesi için “devre dışı bırakma düğmesi” de bulunmaktadır. Örneğin; alkol aldığınız bir anda eşinizin doğum sancısı başladıysa acilen hastaneye gitmeniz gerektiğinde bu düğmeyi kullanarak cihazı devre dışı bırakıp aracı çalıştırabilirsiniz; ancak cihaz devre dışı bırakıldığı saati hafızasına kayıt etmektedir. Cihaza yapılan her üfleme, işlem numarası, kandaki alkol oranı, tarih ve zaman bilgileri ile kaydedilir. Bu veriler, uçucu olmayan bellek birimlerinde saklanır ve filo yöneticisi tarafından alınabilir veya GSM “opsiyonel modül” vasıtasıyla bir kontrol merkezine anında iletilebilir.

Periyodik Denetim

Bu cihazın kullanıldığı toplu taşıma araçlarında araç içi izleme kameraları da olduğu için yanınızdaki insana üfletip aracı çalıştırmanız durumu alkol kilidi tarafından fark edilmese bile kameralar ile kayıt altına alınmaktadır. Olası bir kaza durumunda yapılan yanlış kameralardan tespit edilmektedir. Şoförün aracı çalıştırdıktan sonra alkol alma ihtimali var ise cihaz sürüş esnasında şoförden nefes örneği talep edecek şekilde ayarlanabilmektedir. Cihaz, Avrupa için CENELEC EN50436-1 standartlarına uygundur.

Alkol Kilidi hangi araçlarda kullanılmaktadır? Özellikle belirlenen bir araç segmenti ya da hedef pazarınız var mı?

Cihaz her türlü araca takılabilmektedir. Avrupa ve ABD’de genel kullanım alanı; otobüsler, okul servisleri ve araç filosu geniş olan taşımacılık firmalarıdır.

Yoğunlukla Kullanılan Ülkeler

Alkol Kilidi cihazının dünyada kullanıldığı bölgeler, ülkeler var mı?

Cihazımız; Almanya, Fransa, Hollanda, Çekya, Norveç, İspanya, İsveç, Bulgaristan, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Slovenya, İngiltere gibi ülkelerde kullanılmaktadır.

 

 

 
Hankook’un 360 Dönebilen "Ball Pin" Lastiği İle Yenilikçi Sürüş
 
Renult Trukck, Hizmet Ağını Geliştirmeye Devam Ediyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali kılıç 26 Mayıs 2020 Salı 12:14

bu sistemin icadı uluslar arası alanda bana ait 1995 yılları başlarında çalışmayı ortaya çıkarmış 2004 yılında projenin araç üzerinde denemesi türkiyede tüm gazeteler tarafından yayınlandı bu proje fikir ve sanet eseri altında eser olarak kayıt altındadır devlet kurumlarının ilgili tüm kurumlarında başvuru dosyaları mevcuttur bu sistemi iziznsiz kullanan ağır yaptırımlara maruz kalır yani tazminata dava olur ben bu sistemi kabul ettirmek için yıllarımı verdim haksız rekebet kanununu incelerseniz yorumlaarınız değişebilir derin saygılarımla

Yorumu oyla      2      1  
ismim cemalettin sönmez 14 Ekim 2018 Pazar 15:08

ben alkol kilidiyle uzun zamandir ugradmakugradmakdayim bu konu hakkinda eski basbakanimiz binali yildirim bey bilgisi var bu konu hakkinda vekillerimizden sayin metin kulunk beyin de bilgisi turkiye temsilcisiyim ve alkol kilidiyle bilgilerimiz var kullanmakdayiz yasayi beklemekdeyiz ve bu konu hakkinda Turkiye otobusler dernegi baskankaniyla görustum turkiye söförler birligi baskaniyla görusmusdum bilgileri vardir insallah bir an önce gundeme gelir mail cemal@styff.org tel nr 0046708663191

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hankook’un 360 Dönebilen "Ball Pin" Lastiği İle Yenilikçi Sürüş
Frankfurt'ta bu yılki IAA fuarında premium lastik üreticisi Hankook, "The ...
Meteoroloji’den İstanbul İçin Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam ve yarın sabah saatlerinde İstanbul’da ...
Hankook Ventus S1 evo Lastiği, Audi RS 5 Couep'nin Orjinal Ekipmanı Seçildi
Hankook’un Ultra Yüksek Performanslı Amiral Gemisi Lastiği Ventus S1 evo² ...
 
Sultan LF Şehir İçi Yolcu Taşımacılığına Yeni Bir Soluk Getirecek
Sahip olduğu Ar-Ge gücüyle 50 yılı aşkın süredir otobüs pazarında birçok ...
KORDSA, ITEC FUARINA KATILDI
Kordsa, lastik güçlendirme sektörünü odağına alan ITEC fuarına katıldı
TÜRKİYE’DE 7 KİŞİYE 1 OTOMOBİL DÜŞÜYOR
Türkiye’de otomobil sayısı 11 milyon 740 bin 823’e ulaştı. Bu rakamla ...
 
GAZ Grup Orta Ağırlıklı İşler İçin GAZon Next'nu Geliştirdi
GAZ Grup orta ağırlıkta işlerde kullanılmak üzere brüt ağırlığı 10 ton ...
GEFCO 2017 İlk Yarı Büyüme Rakamlarını Açıkladı
Endüstriyel lojistikte global bir oyuncu ve otomotiv lojistiğinde Avrupa ...
Tuğrul Denizaşan: 2. El Pazarına Düzen Gelecek
Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
dikkat
truck
kamyoncu
türkiye
bus
haberler
news
fahrer
src