Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
9 Nisan 2020 Perşembe - 17:30

ASKİ Başkent’in Su Master Planı İçin İlk Adımı Attı

Aski Genel Müdürlüğü, Başkent’in 30 yıllık (2024-2054) su yönetiminde yol haritası olacak “içme suyu, atık su ve yağmur suyu master planı”nı hayata geçiriyor.

ASKİ Başkent’in Su Master Planı İçin İlk Adımı Attı

ASKİ’nin Başkent’in 2024-2054 yıllarını kapsayan içme suyu, atık su ve yağmur suyu yönetimi master planı için protokol imzalandı. Sosyal mesafenin korunduğu protokol imza törenine katılan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Master planı projesiyle Ankara’mızın 30 yıl içinde yapacağı çalışmalara ışık tutulacak” dedi.

Başkent’in içme ve kullanma su ihtiyacını karşılayan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ),  Ankara’nın 2024 ile 2054 yılları arasında su yönetimini sağlayacak “İçme suyu, Atık su ve Yağmur suyu Yönetimi Master Planı”nı hayata geçirecek.

       Ankara’nın gelecekteki 30 yıllık su temini ve atık su yönetimini karşılayacak Master Planı için protokol imzalandı. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, ASKİ Plan, Proje ve Kamulaştırma Dairesi Başkanı Muhammed Ercan, TEMELSU Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Göktuğ Sirel ile SU-YAPI Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özgür Özatay tarafından imzalanan protokol töreninde sosyal mesafe korundu.

 

ANKARA’NIN GELECEK SU İHTİYACI İÇİN PLANLAMA      

       ASKİ Genel Müdür Yardımcıları Murat Tütüncübaşı, Cüneyt Öztürk, Mahir Özcan ve Atıksu Daire Başkanı Ayşegül Topaloğlunun da katıldığı imza töreninde, 42 ay içinde bitirilmesi planlanan projeye ilişkin konuşan ASKİ Genel Müdürü Öztürk, “Su Kanal İdaremizin önümüzdeki 30 yıl içinde yapacağı çalışmalara ışık tutacak olan Master Plan Sözleşmemize ait ilk imzaları attık. Tüm Ankara’mıza hayırlı olsun” dedi.

       Başkent’in gelecekteki 30 yıllık su yönetiminin planlanarak koruma altına alınmasının öngörüldüğü protokolde olası iklim değişikleriyle yaşanacak kuraklıkların su kaynaklarına etkileri başta olmak üzere tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi ve su yönetiminde yenilikçi çözümlerin üretilmesine kadar birçok hedefin altı çiziliyor.  

 

İÇME SUYU, ATIK SU VE YAĞMUR SUYU SİSTEMLERİ İYİLEŞTİRİLECEK

       ASKİ Genel Müdürlüğü’nün, hedef yılı 2054 olmak üzere hazırladığı Master Plan; yeni gelişme planları, iklim değişikliklerinin su kaynaklarına etkisi, sanayi ve kentsel dönüşümdeki değişimler dikkate alınarak Ankara nüfusunun mevcut ve gelecekteki su ihtiyaçlarının karşılanmasını da amaçlıyor.

      Ankara’nın sürdürülebilir gelişmesinin temin edilebilmesi için mevcut içme suyu, atık su ve yağmur suyu sistemlerinin iyileştirilmesi amacıyla çevre ve insan sağlığını esas alan, etkin, verimli ve kaliteli su, atık su ve yağmur suyu hizmetlerinin yürütülmesi planlanıyor.

 

YATIRIM PROGRAMI

     Başkent’e özgü değerlendirmelerin yapıldığı plan 5 ana başlık altında toplanıyor.

     Master Planda; “Su Talebi ve Su Kaynakları Yönetimi”, “Su, Atık Su ve Yağmur Suyu Altyapısı”, “İçme Suyu Arıtma ve Atık Su Arıtma”, “Kurumsal Yapı”, “Finansal Analiz ve Yatırım Programları” yer alıyor.  

      Teknik, ekonomik ve çevresel açıdan en uygun seçeneklerin analizi sonucunda seçilen projelerin yatırım programına alınması, finansal analiz ile finansman temininin yer aldığı planda ayrıca tesislerin yeniden değerlendirilerek gelecek için alternatif önerilerin geliştirilmesi sağlanacak. Su kaynakları, su kullanımı ve ortaya çıkacak atık suların bertaraf edilmesini içeren planda tüm ana sektörlerin su ihtiyacı da tek tek ortaya konuluyor.

 
Karsan’da Üst Düzey Atamalar
 
ZF 2019 Finansal Sonuçları: Yeni Siparişler ve Yüksek Yatırımlar ZF'yi Zorlu Piyasa Koşullarına Hazırlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karsan’da Üst Düzey Atamalar
Kuruluşunun 54. yılını kutlayan ve küresel bir marka olma yolunda emin ...
Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’den Kamyon Modellerine Nisan Ayına Özel Fırsatlar
Mercedes-Benz Finansal Hizmetler, 2018 model kargo ve hafif inşaat kamyonlarında ...
Bulgaristan’da Engelsiz Ürün Nakliyatının Gerçekleştirileceği Sınır Kapıları Belirlendi
Ticaret Bakanlığı, Bulgaristan’da engelsiz ürün nakliyatının gerçekleştirileceği ...
 
Lassa’dan, Bizi Hayata Bağlayan Şoförlerimize Teşekkür Filmi
Lassa, yayınladığı filmle, içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde, her gün ...
Toyota ve BYD, Elektrikli Araç Geliştirmek İçin Yeni Şirket Kurdu
Toyota ve Çinli otomobil üreticisi BYD, yüzde 100 elektrikli araçlar sunmak ...
Koronavirüse Karşı Yaya Dezenfekte Tüneli
Geçtiğimiz günlerde Samsun Yolu’ndan, Ankara’ya giriş yönüne araç dezenfeksiyon ...
 
Türkiye-Romanya Ro-Ro İkinci Seferi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Türkiye-Romanya hattını ikinci ...
Moldova'da Faaliyet Gösteren Sınır Kapıları
Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU), 7 Nisan 2020'den itibaren ...
Milli Sporcular Evlere Konuk Oluyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hafta içi her gün canlı yayınlanan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
error code: 524
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkat haberler fahrerşoförsrctürkiyelkwsondakikatruck