Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
22 Haziran 2010 Salı - 00:00

ADR Eğitim Yönergesi Açıklandı

Ulaştırma Bakanlığı’nın “ADR eğitimleri ve sertifikasyon otoritesi” olarak belirlenmesi sonucunda tehlikeli madde taşımacılığı yapan şirketleri şoförsüz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan tehdit ortadan kalktı.

ADR Eğitim Yönergesi Açıklandı

Ulaştırma Bakanlığı’nın “ADR eğitimleri ve sertifikasyon otoritesi” olarak belirlenmesi sonucunda tehlikeli madde taşımacılığı yapan şirketleri şoförsüz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan tehdit ortadan kalktı.

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, “Karayoluyla Tehlikeli Madde Taşıyan Araç Şoförlerine Yönelik Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönergesi”ni yayınladı. Yönergede eğitim müfredatı ve ADR Sertifikası yerine geçecek SRC-5 belgesi alma şartları belirlenirken, eğitimleri verme ve sertifikasyon konusunda Ulaştırma Bakanlığı ulusal otorite olarak belirlendi.

Yönergeye göre SRC 5 belgesini sadece tehlikeli madde taşıyan ve SRC 3 ve SRC 4 belgelerinden birine sahip olan şoförler alabilecek. ADR Üyesi ülkelerden alınmış SRC 5 belgesine eşdeğer düzeyde ADR sertifikası sahipleri yıl sonuna kadar sahip oldukları belgenin geçerlilik tarihini geçmemek kaydı ile Bakanlığa başvurarak 12 Lira karşılığında belgelerini SRC 5 ile değiştirebilecek. Bu şekilde değiştirilmeyen belgeler geçersiz sayılacak.

Tehlikeli madde temel eğitimi süresi en az 19 ders saati, ADR tank eğitimi temel eğitimi almış olanların katılabileceği en az 13 ders saati, yenileme eğitimi ise temel eğitim ders saatinin en az yarısı kadar ders saati ve 2 günden az olamayacak. ADR Üyesi ülkelerden alınmış SRC 5 belgesine eşdeğer düzeyde ADR sertifikası sahipleri sertifikalarının geçerlilik süresi geçmiş ise 31.12.2010 tarihine kadar yenileme eğitimine başvurabilecek.

Bakanlık bu yönerge ile Mart ayında Türkiye’ nin ADR’ ye taraf olması ile birlikte Almanya tarafından Türkiye’ nin de taraf ülke olması ve eğitimleri vermeye hak kazanması nedeni ile durdurulan eğitimlerin Türkiye’ de verilebilmesi için gerekli alt yapı hazırlıklarına başlamış oldu.

Yönergede ayrıca ADR eğitimi verecek kurumların standartları da belirlendi. Buna göre eğitim merkezinde uygulamalı ders yapılacak ve içerisinde sürüş pisti bulunan en az 2 bin metrekarelik bir açık alanın olması gerekiyor. Diğer taraftan eğitim merkezleri yetki belgesi için Ulaştırma Bakanlığı’na 26 bin 452 lira yetki belgesi ücreti verecek. Bu ücret beş yıl sonunda yarıya indirilecek. Eğitim kurumları daha önce Almanya’ daki yetki kuruluşa beş yıl için 350 Euro ödüyordu. Bakanlığın yetki belgesi ücretini bu kadar yüksek belirlemesinin sebebi olarak ise son derece teknik ve tehlikeli maddelerin taşınmasını içeren bir eğitimi verme işine herkesin girmemesini amaçladığı yorumu yapılıyor.

Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınladığı bu yönerge ile ADR eğitimlerinin Türkiye’de yapılması için ilk adım atılmış olurken bu hazırlıkların Temmuz ayı itibariyle sona ermesi ve en geç temmuz ayı sonunda eğitimlerin başlaması bekleniyor. Eğitimlerin başlaması ile birlikte de şoförlerinin ADR ehliyetlerini yenileyemeyen şirketler rahat nefes bir alacak.   

 
OTOMOTİVDE İŞ BİRLİĞİ İMKANI
 
İRAN İLE TRANSİT TİCARETTE İŞBİRLİĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OTOMOTİVDE İŞ BİRLİĞİ İMKANI
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile Suudi Arabistan Sanayi ve ...
Üçüncü köprüyü bu sene ihaleye çıkaracağız
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul' a yapılacak üçüncü ...
Hedef 25 Bin Sefer
Filosundaki gemi sayısını üçe çıkaran UND Deniz, Uluslararası ...
 
Türkiye-İsveç KUKK Toplantısı Yapıldı
Türkiye- İsveç KUKK toplantısında iki ülke arasındaki ...
Bakan Ergün: Türkiye Avrasya?nın Hizmet Üssü Olacak
ANKOMAK 2010 Fuarı’ nda konuşan Sanayi ve ticaret Bakanı Nihat Ergün, ...
Mercedes-Benz? de Filo Teslimatlarına Devam
Yurt dışına taşımacılık alanında faaliyet gösteren Aksaray’ ...
 
ISUZU NOVO? LAR TALİP KAHRAMAN A.Ş.? DE
Talip Kahraman A.Ş. Altis Resort / Spa ve Grand Cortez Hotel Resort ...
Ford Otosan? dan Kampanya
Ford Otosan haziran ayında; binek ve ticari araç modellerine ...
Eras İnşaat MAN dedi
Nuh Beton A.Ş.’ nin en büyük çözüm ortaklarından ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerKamyontrucksrctreylertürkiyelkwşoförkamyoncu