Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
24 Ocak 2011 Pazartesi - 00:00

ABS İptali-İlavesi, Araçta ''Ağır Kusur'' Sayılacak

  Araç muayenesinde, Anti Blokaj Sistemli (ABS) üretilmiş araçların ABS'sinin iptal edilmesi veya fabrika çıkışı ABS'siz olarak üretilmiş araçlara sonradan teknik onay alınmadan ABS takılması "ağır kusur" sayılacak.

 

Araç muayenesinde, Anti Blokaj Sistemli (ABS) üretilmiş araçların ABS'sinin iptal edilmesi veya fabrika çıkışı ABS'siz olarak üretilmiş araçlara sonradan teknik onay alınmadan ABS takılması "ağır kusur" sayılacak.

Ulaştırma Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle bir önceki muayenesine göre kilometresi düşük olan araçlar "hafif kusurlu", arka amortisörleri olmayan, lastik sayısı eksik olan veya aynı aks üzerinde farklı ebatta lastik kullanılan, ön cam buğu giderme sistemi çalışmayan araçlar "ağır kusurlu" kabul edilecek.

24 Ocaktan itibaren geçerli olacak "2011-2012 Yıllarında Uygulanacak Kusurlar Tablosuna" göre araçların muayenede "emniyetsiz", "ağır kusurlu", "hafif kusurlu" kabul edilmelerine gerekçe olan ölçütlerde değişikliğe gidildi. Buna göre, araçların ABS'lerinin çalışmaması veya arızalı olması, fabrika çıkışı ABS'li üretilmiş araçların ABS'sinin iptal edilmesi veya fabrika çıkışı ABS'siz olarak üretilmiş araçlara sonradan teknik onay alınmadan ABS takılması, "ağır kusur" sayılacak.

Yeni kusur düzenlemesiyle ABS'li üretilen yolcu ve yük taşıyan M2, M3, N2,N3,O3 ve O4 sınıfı ticari araçların ABS'lerinin çalışır durumda olması ve iptal edilmemesi, ABS'li olmaları gerektiği halde teknik mevzuata aykırı şekilde ABS'siz üretilmiş/tadil edilmiş araçların ve özellikle M2 sınıfı minibüs, M3 sınıfı otobüs ve O4 sınıfı römorkların üzerine sonradan ve teknik onay olmadan takılmış ABS'lerin araç muayenesi sırasında tespit edilmesi ve bunların teknik onay almaları güvence altına alınmış olacak.

Olması Gerektiği Halde Arka Amortisör Yoksa 'Ağır Kusur'

Düzenlemeyle ABD üretimi olan ve renkleri ruhsattakiyle uyuşmayan araçlar nedeniyle mağduriyetler yaşandığını ifade eden yetkililer, bu durumdaki araçların "ağır kusurlu" yerine "hafif kusurlu" kabul edileceğini bildirdi. Araçlara mevzuata uygun şekilde dördüncü dingil ilave edilmemesi "emniyetsiz" olarak sayılırken, daha önceden "hafif kusur" kabul edilen arka amortisörlere ilişkin madde "olması gerektiği halde arka amortisör yoksa 'ağır kusur' sayılacak" şeklinde düzenlendi.

Bir önceki muayenesine göre kilometresi düşük olan araçların "hafif kusurlu" kabul edilmesi sağlanıyor. Yetkililer, bu durumdaki kilometre ibrelerinde geriye dönüş olmadığı için bu durumun "ağır kusur" yerine "hafif kusur" olarak kabul edildiğini belirtti.

Araçların lastik sayıları eksikse, aynı aks üzerinde farklı ebatta lastik kullanılmışsa ve ön cam buğu giderme sistemi çalışmıyorsa "ağır kusurlu' olarak kabul edilecek. Öte yandan araç muayene istasyonlarında fiziksel eksiklikler nedeniyle "damper muayeneleri yapılamayacak. Bu muayeneleri sürücülerin farklı yerlerde yaptırmaları gerekecek.

 
UND'nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
 
2010 BİR 'DÜZELME YILI' OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UND'nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
UND yönetiminde görev teslimi yapıldı. 36. Genel UND Başkanı olarak seçilen ...
BAKAN'DAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMALAR
Kamyonum Dergisi tarafından düzenlenen “Büyük Kooperatifler Buluşması”nda ...
BAKAN'DAN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMALAR
Kamyonum Dergisi tarafından düzenlenen “Büyük Kooperatifler Buluşması”nda ...
 
Eğitim Merkezlerinin Dikkatine
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü ...
ODY-ÜDY İhlaline Yeni Düzenleme
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü ...
Denetimlerde Y veya D4 Yetki Belgesi Aranmayacak
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, ...
 
UND'DE YENİ YÖNETİM
UND’de yeni yönetim belirlendi. Birleşme sonrasında yapılan ilk Genel ...
YILDIRIM, KOOPERATİFLERLE BULUŞTU
Kamyonum Dergisi Buluşturdu, Kooperatif Temsilcileri Sordu, Bakan Yıldırım ...
TOPLAM PAZARDA REKOR
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) 2010 pazar rakamlarını ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumfahrertürkiyesondakikatreylersrcşoförlkwdikkat