Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
2 Nisan 2024 Salı - 09:19

ABB, LogiMAT 2024'te Yapay Zeka Destekli Çözümlerini Sergiledi

ABB, en yeni nesil yapay zeka destekli robotik çözümlerini, 19-21 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen intralojistik çözümler ve süreç yönetimine yönelik uluslararası ticaret fuarı LogiMAT 2024'te sergiledi.

ABB, LogiMAT 2024 te Yapay Zeka Destekli Çözümlerini Sergiledi

Yakın zamanda yapay zeka navigasyon uzmanı Sevensense'nin satın alınması da dahil olmak üzere ABB'nin yapay zekaya yaptığı yatırımlar ile teknolojinin daha hızlı, daha akıllı ve daha esnek lojistik otomasyonu için yeni fırsatlar açan robotik çözümlerin geliştirilmesini sağladığı görüldü.

ABB Robotik Endüstriler İş Kolu Genel Müdürü Craig McDonnell, "Odak noktamız, işletmelerin lojistik uygulamalarındaki yapılandırılmamış görevlerin otomatikleştirilmesiyle ilgili zorlukların üstesinden gelmelerini sağlayan robotik çözümler geliştirmektir. Standımızda, robotlarımızın yeteneklerini ve performansını artırmaya yönelik yatırımımızı ve bunun sistem entegratörleri, hat kurucuları ve son kullanıcıların lojistik uygulama gereksinimleri için ölçeklenebilir, uyarlanabilir ve entegre robotik çözümler sunduğunu sergiledik" dedi.

LogiMAT, Görsel SLAM navigasyonunu (Görsel Eşzamanlı Yerelleştirme ve Haritalama) içeren birçok ABB mobil robotunun ilki olan Flexley Tug T702 otonom mobil robot (AMR) dahil olmak üzere bu teknolojilerin örneklerini içerecek. Konumlandırma ve haritalama gerçekleştirmek için yapay zeka destekli 3D görüntü işleme sistemi kullanan Flexley Tug, çevresine göre akıllı navigasyon kararları alıyor.

Canlı demo gösteriminde, Flexley Römorkör ile ABB'nin Robotik Palet Boşaltıcısını birleştiren bir boşaltma hücresi yer aldı. Hücrede, ABB portföyündeki teknolojilerin karmaşık paletten çıkarma görevlerini yerine getirmek için hızlı, esnek ve ölçeklenebilir çözümler oluşturmak üzere nasıl çözüm sağladığı gösterildi. Birden fazla kutu tipini ve palet konfigürasyonunu tanıyabilen gelişmiş makine görüntü işleme ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanan Robotik Palet Boşaltıcısı, 2,8 metre yüksekliğe kadar olan paletleri saatte 750 çevrime kadar hızlı bir şekilde işleyebiliyor.

ABB'nin dijital köşesinde ise ayrıca şirketin robotların programlanması ve çalıştırılmasında zaman, çaba ve karmaşıklığı ortadan kaldıran yazılım araçları paketi de sergilendi. Sergilenen dijital çözümler arasında, müşteriye özel uygulamaların minimum programlama çabasıyla esnek şekilde yapılandırılmasına olanak tanıyan PC tabanlı bir yazılım çerçevesi olan ABB'nin Application Controller’ın yanı sıra ABB'nin RobotStudio® programlama ve simülasyon yazılım paketi de yer aldı. Standda ayrıca ilk kez ABB'nin yeni AMR Studio® programlama aracı da sergilendi. Kullanıcıların AMR'leri için hiçbir programlama bilgisi gerektirmeden kolayca rota ile iş oluşturabilmesine ve değiştirebilmesine olanak tanıyan araç, tipik navigasyon sistemlerine kıyasla devreye alma maliyetlerini yüzde 20'ye kadar azaltmak için kullanılabiliyor.

Bu ürünler, paletleme ve palet bozma, sipariş toplama, depolama, koli ile paket sıralama ve sevkıyat dahil olmak üzere lojistik uygulamalarına yönelik kapsamlı robot teknolojileri portföyünün bir parçası. ABB, endüstriyel uygulamalara yönelik öncü robotik teknolojiler geliştirmedeki 50 yıllık deneyimiyle desteklenen, Lojistik Küresel Çözüm Merkezi aracılığıyla sağlanan uzmanlıkla, pazardaki değişimler operatörleri işleri kolaylaştırmanın onların süreçlerine ait yeni yolları bulmaya iterken, otomatik çözümlere yönelik artan talebin karşılanmasına yardımcı olmak için de iyi bir konuma sahip.

McDonnell, "Tüketici taleplerindeki değişen küresel eğilimler, tedarik zincirlerini yerelleştirmek için yakın ve yeniden yüklemelerin artması ve mevcut işgücünün artan sıkıntısı, küresel lojistik otomasyon pazarında 2029* yılına kadar öngörülen %9,9'luk büyümeye katkıda bulunan faktörlerdir" diye ekledi.

 “Müşterilerimizin, operasyonlarını robotik otomasyon yoluyla dönüştürürken destekleyebilmek için en son teknolojileri geliştirmek üzere yatırım yapıyoruz. Bu teknolojileri ve uzmanlığımızı ürün toplama, palet boşaltma ve intralojistik gibi yapılandırılmamış görevlerin getirdiği zorlukların üstesinden gelmek için uygulayarak, lojistik süreçlerinin daha önce mümkün olmayan bir şekilde otomatikleştirilmesine yardımcı olabiliriz."

Yapay zeka destekli robotik çözümlerin lojistik otomasyonunu dönüştürme potansiyeli, ABB Robotik Küresel Portföy Yöneticisi Julian Broechler ve Sevensense Ürün Sorumlusu Marcin Dymczyk tarafından yapılacak açılış konuşmasının da teması olacak. 21 Mart Perşembe günü saat 13:30'da Salon 8'deki Forum Güney'de gerçekleşecek olan konuşmada uzmanlar, yapay zeka destekli robotların lojistik uygulamalarında esnekliği en üst düzeye çıkarmanın yeni yollarını nasıl sunduğunu açıkladı.

LogiMAT ayrıca ABB tarafından yakın zamanda satın alınan yapay zeka navigasyonunda lider Sevensense'i de içerecek, otonom mobil robotlar için kolaboratif navigasyon teknolojisini sergiledi.

 
UND Bulgaristan'ın Schengen Bölgesine Katılımı Hakkında Duyuru Yayımladı
 
Boş Kilometreyi Azaltıyor, Karbon Emisyonunu Önlüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin Dijital Forwarder’ı Büyümeye Devam Ediyor
Türkiye’nin en büyük dijital lojistik platformu Tırport, yaptığı fintek ...
FedEx Üst Yönetimi, İGA İstanbul Havalimanı'da İnşaatı Devam Eden Yeni Küresel Hava Transit Tesisini Ziyaret Etti
FedEx Corp.’un (NYSE: FDX) bir yan kuruluşu ve dünyanın en büyük ekspres ...
UND, Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı İle Sektör Sorunlarını Görüştü
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin ...
 
Şah Lojistik Güvencesi ile Etkili Ukrayna Nakliye Çözümleri
Ukrayna Türkiye'nin hem ithalat hem de ihracat yaptığı ülkeler arasında ...
UND, Kaynak Kitap Olarak Hazırlanan Taşımacının Başucu Kitabını Tanıttı
UND, sektör firmalarını, hukuki durumlar karşısında bilgilendirmek ve ...
Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti
2023’de 1.5 trilyon TL’yi bulan Türk e-ticaret sektörünün, 2024’de 2.5 ...
 
Almanya ve Benelüks Ülkeleriyle Ticaret Rekor Kırdı, Lojistik Talebi Arttı
Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında entegre lojistik hizmetler sunan ...
DKV Box Europe ile Otomatik Geçiş Kolaylığı Şimdi Slovakya’da!
Avrupa Elektronik Geçiş Ücreti Hizmeti’ni (EETS) destekleyen DKV Box Europe ...
"Ramazan Döneminde Gıda Lojistiği Ön Plana Çıkıyor"
İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik; ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwtürkiyefahrerkamyoncunewstruckkamyonumbusşoför