Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
20 Mart 2015 Cuma - 16:22

?“En Zahmetsiz Kazanılmış Para; Tasarruf Edilendir”

Bu ay otomotiv sektörünün köklü kuruluşlarından Mercedes-Benz Türk’ün bayisi Mengerler Ticaret Türk A.Ş’yi sayfalarımıza taşıyoruz. “Köklü” diyoruz çünkü 1939 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Mengerler Ticaret Türk, Alman devi Daimler’in de Türkiye’deki ilk partnerlerinden...

?“En Zahmetsiz Kazanılmış Para; Tasarruf Edilendir”

Ahmet Veli Menger Holding A.Ş. grubunun otomotiv sektöründeki temsilcisi Mengerler Ticaret Türk A.Ş. 1939 yılında kurulur. On yıllık kısa bir sürenin ardından, 1949 yılında şirket Daimler Benz AG’nin Türkiye’deki tek temsilcisi olur. 1958’de Mengerler İstanbul Davutpaşa Servisi tüm Mercedes-Benz araçlarına hizmet vermek amacı ile kurulur.
1967 yılına gelindiğinde ise Mengerler Ticaret Türk A.Ş.’nin (%32) ortaklığı ile OTOMARSAN (Otobüs ve Motorlu Araçlar Sanayi A.Ş) kurulur. 1984 yılında Daimler-Benz AG'nin Türkiye'deki tüm faaliyetlerini tek bir çatı altında toplama kararı almasını takiben Mengerler Ticaret Türk A.Ş.'ye ait olan tüm Genel Temsilcilik yetkileri Otomarsan Anonim Şirketi'ne geçer. Şirket, kurucu ortak olma özelliğini devam ettirir. 1990 yılında Mengerler Ticaret Türk A.Ş. ortaklığı olan OTOMARSAN A.Ş.’nin ticari ünvanı Mercedes-Benz Türk A.Ş. olarak değişir. 1999 yılında Mengerler Ticaret Türk A.Ş., Mercedes-Benz Türk A.Ş.’de var olan tüm hisselerini Mercedes-Benz’e satar ve ortaklıktan ayrılır. 
10 İl 23 Ayrı Lokasyon
Türkiye otomotiv sektöründeki gelişimi adına yatırımlarına aralıksız devam eden AVM grubu, Ocak 1993-Mayıs 2013 döneminde toplam 77,7 milyon Avro yatırım yapmıştır. Mengerler Ticaret Türk A.Ş., Mayıs 2013 itibari ile bünyesinde bulundurduğu toplam 1.117 kalifiye elemanı, otomotiv sektöründe yurt çapında 10 il ve 23 ayrı lokasyonda konumlanan Mercedes-Benz yetkili bayi ve servis noktaları ile müşterilerine ayrıcalıklı hizmet sunmaya devam ediyor.
2014 yılında 1000 adete yakın ticari araç satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Mengerler Kamyon Satış Müdürü Aytolan Yılmaz “Kazan kazan politikasını uyguladığımız bir sene daha oldu. Müşteri memnuniyetini ve çıkarlarını ön planda tutarak hedeflerimizi başarı ile tamamlamış bulunmaktayız.” diyor ve şöyle devam ediyor; “2015 yılından beklentimiz oldukça yüksek ve bu hedefler doğrultusunda mevcut kadromuzu genişletiyor ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Üst yapı bayiliklerimiz ile birlikte komplike satış stratejisi benimsediğimiz bir yıl olacak. Genel seçim havasının ülkemizi olumlu etkileyeceğini düşünüyor bu doğrultuda iç pazarın hareketlenerek belirlediğimiz satış hedeflerini tutturacağımızı hatta üzerine çıkacağımızı öngörmekteyiz.”
“Kendi dinamikleri olan bir ülke olduğumuz ve bu dinamiklerin başında gelen inşaat sektörünün gelişmesi kaçınılmazdır. İnşaat sektörünün dışında 3 yıl önceye kadar çekici araçlarımızın büyük kısmının satıldığı uluslar arası nakliye sektörünün geldiği durum bizleri üzmektedir.” diyen Mengerler Çekici Satış Müdürü Cihan Ekinci “Yabancı firmaların pazar payı, motorin ve karayolu geçişleri başta olmak üzere sektöre ilave gelen maliyetler taşıma dünyasının kanayan yarasıdır. Desteklenmesi gerektiğini düşündüğümüz yurtdışı nakliye firmalarının tekrar hareketlenerek yatırımlarını sürdürmeleri ağır ticari satışları için destekleyici nitelikte olacaktır.” diyerek 3. Köprü ve 3.Havalimanı projelerini değerlendiriyor:
“3. Köprü ve 3. Havalimanı projeleri sektörü kaçınılmaz olarak olumlu etkileyecek. Hali hazırda yatırım yapacak görüştüğümüz firmalar bulunmakta. İstanbul gibi dünya metropolü olan bir şehre yapılan bu yatırım bence bu kadar ile sınırlı kalmayacak ve devam edecektir. Kentsel dönüşüm projesi uzun yıllar devam edecek ve inşaat sektörünü diri tutacaktır. Bu tarz projelerde müşterinin yapacağı işe uygun araçları belirlemek ve doğru ürünü pazarlamak çok önemlidir. Partnerlerimiz ile uzun soluklu çalışma hayatları kuruyor satış, finans, servis, yedek parça dallarında tam hizmet vermeyi ve sorunsuz bir çalışma ortamı yaratmayı hedefleyerek çalışıyoruz.” Ayrıca devletin ilk ev alacaklara %20 devlet desteği vereceğini açıklamasının da sektörü canlandıracağını söyleyen Ekinci bunun hem otomotiv hem inşaat sektörü için olumlu bir gelişme olduğunu belirtiyor.
“En Sağlam Parçamız Axor 1840 LS”
Mengerler İstanbul Bayisi Marmara Bölgesi genelinde satış yapıyor. “Mercedes-Benz markası olarak dişlinin en sağlam parçası Axor 1840LS modelimizdir. Bu aracı yurt dışı, yurt içi ve inşaat sektöründe nakliye işi yapan tüm müşterilerimiz tercih etmektedir. Axor 1840LS tip aracımızdaki yürüyen aksam ve aktarma organlarındaki uyumun mükemmeliyeti aracımızı kusursuz bir makine yapmış ve patronuna işletme maliyetinde fayda sağlayan bir ürün olarak piyasadaki yerini sağlamlaştırmış ve en çok satan ürün olmuştur.” diyen Yılmaz’ın sözlerine Ekinci şunları ilave ediyor; “Bu ürün dışında Mercedes-Benz kamyon ürün gamında bulunan çok fazla çeşit inşaat segmenti araçlarımız kullanım yerleri ve koşullarına göre her biri birbirinden işine uygun ve faydalı araçlarımız mevcuttur. Müşterilerimiz işine ve kullanılacağı alana uygun aracı mutlaka Mercedes-Benz markası altında bulmakta ve faydalanmaktadır. Mengerler olarak 76 yıldır bu markanın ürünlerini satmaktan duyduğumuz mutluluk ve heyecan bitmeden sürmektedir.”
Mercedes-Benz’in global düzeyde ürettiği ancak Türkiye pazarına sürmediği araçlar var. Konuyla ilgili sorumuzu cevaplayan Yılmaz; “Bu modeller için herkesin sabırsızlandığını çok iyi biliyoruz fakat Euro6 normları ülkemizde geçerli değildir. Biz öncelikle 2015 yılı hedeflerimize odaklanmış ve mevcutta sattığımız Euro5 normlarındaki araçların satışını sağlamaktayız. Bu sene yatırım yapan filosunu yenileyen ya da mevcudu çoğaltan yatırımcıların önümüzdeki senelerde ne kadar isabetli karar verdiklerini beraberce göreceğiz.” diyerek şöyle devam ediyor; “Mengerler’in yıllara dayanan tecrübesi ve Türkiye genelinde yaygınlaşmış bayi ağı verdiğimiz ve vereceğimiz hizmet kalitesini her geçen gün arttırmaktadır. Bu tecrübeden ve farktan faydalanmak isteyen herkese kapımız açık ve hizmete hazırız. Son olarak kurucumuz Sayın Ahmet Veli Menger’in şirket olarak ilke edindiğimiz ve bu kadar büyüklüğüne rağmen mütevaziliği elden bırakmayan yapımıza örnek teşkil eden bir sözü ile kapatmak istiyoruz, EN ZAHMETSİZ KAZANILMIŞ PARA; TASARRUF EDİLENDİR.”

 
Muayenesiz Araçların Sayısı 4 Milyona Geriledi
 
Ahmet Doğan Tanker Teslimatlarına Devam Ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muayenesiz Araçların Sayısı 4 Milyona Geriledi
Muayenesiz araç sayısı 1,1 milyon azaldı...
​Lassa Tenisin Sağlam Sporcusu İpek Soylu İle Yollara Çıkıyor
Brisa tarafından üretilip ulusal ve uluslararası pazarlara sunulan Lassa ...
Dünyanın En Uzun Asma Köprüsü İçin Geri Sayım
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin dünyanın en uzun asma ...
 
​Marmara Bölgesi’nin Tercihi Mercedes-Benz
Görüşülen 200 firmanın toplam araç sayısı ve marka tercihleri göz önünde ...
Yeni Daily Hi-Matic 8 ileri otomatik şanzıman: Mükemmel sürüş keyfi
8 ileri otomatik şanzımanlı Yeni Daily Hi-Matic, 93. Avrupa Otomotiv Fuarı’nda ...
Büyük Eker En Büyük Yatırım Hedefini Gerçekleştirdi
Konya Organize Sanayi Bölgesinde, 36.000m² alan içerisinde kurulu 23.000m²’lik ...
 
Alışan Lojistik 30 Tırsan Perdeli Maxima ile Filosunu Büyüttü
Alışan Lojistik FiloTIR Araç Satış ve Kiralama A.Ş.’den kiralamasını gerçekleştirdiği ...
​Ağır Ticari Araç Pazarı Şubat’ta Arttı!
2015 yılı Ocak-Şubat döneminde toplam pazar, 2014 yılı aynı dönemine göre ...
Ford’un “Başkanlık Ödülü” Yine Otokoç’un
Otokoç’un Eskişehir ve Samsun şubeleri uluslararası Ford camiasının en ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
treyler
türkiye
sondakika
haberler
Kamyon
kamyonum
lkw
şoför
dikkat