Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Ocak 2015 Pazartesi - 10:07

​Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Neden Önemli?

TÜVTÜRK, trafikten kaynaklanan hava kirliliğini önlemede ve yakıt tasarrufunda büyük önemi bulunan bu ölçümle ilgili 5 önemli noktayı, kamuoyuyla paylaştı

​Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Neden Önemli?

Geçerli bir egzoz gazı emisyon ölçümü olmayan veya ölçüm yaptırmadan egzoz emisyon pulu alan araç sahipleri yol kenarı denetimlerinde 1.932 TL’ye varan para cezası alabiliyor. 
  
Ülkemizde, ticari araçların her yıl, hususi otomobillerin ise ilk 3 yaş sonunda her 2 yılda bir egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırması kanuni bir zorunluluk… Bu ölçümü yaptırmamış araçlar, araç muayenesinden geçemediği gibi, son dönemde ülke genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın artan yol kenarı denetimlerinde 1.932 TL’ye varan para cezalarıyla da karşılaşabiliyor.
 
TÜVTÜRK, araç sahiplerini egzoz gazı emisyon ölçümünün, uzman noktalarda yaptırılması ve ölçüm yaptırmadan pul alınmaması konularında uyarıyor. Bu ölçümün çoğu yerde uzman kişiler ve teknik yeterliliği olan cihazlarla yapılmadığına dikkat çeken TÜVTÜRK, bazı yerlerde, ölçüm yapılmadan egzoz emisyon pulu satın alınabildiğini, ancak birçok araç sahibi için kolaylık olarak görülen bu uygulamaların, yapılan denetimlerde araç sahiplerinin para cezasıyla karşılaşmasına neden olabildiğini de hatırlatıyor.
 
TÜVTÜRK, araç muayenesinin yapılabilmesi için zorunlu olan ve tüm TÜVTÜRK istasyonlarında uzman personel tarafından, uluslararası standartlarda gerçekleştirilen egzoz gazı emisyon ölçümüyle ilgili 5 önemli noktaya dikkat çekiyor.
 
- Egzoz gazı emisyon ölçümü neden gerekli? 
Egzoz gazı emisyon ölçümü, trafikte seyreden araçların egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin zararlı etkilerinden çevreyi korumak amacıyla, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak için yapılan ölçümlerdir. Bu ölçüm sonucunda, egzozundan çıkan kirletici miktarı kanunlarla belirlenen seviyenin üzerinde oran araçlar, bu ölçümden kalmaktadır. Ayrıca, egzoz gazı emisyon ölçümleri aracın yakıtı ne kadar verimli tükettiğinin de bir göstergesi olabiliyor. 
 
- Ölçüm için neler gerekli? 
Egzoz gazı emisyon ölçümü yapılacak aracın Tescil ve Trafik Belgesi, Motorlu Taşıt Egzoz Emisyon Ruhsatı ve T.C Kimlik Numarasını gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportun getirilmesi yeterli.  İlk kez egzoz gazı emisyon ölçümü yapılacak araçların sahipleri "Motorlu Araç Gazı Emisyon Ruhsat"ını ilk ölçümde 7 TL bedel ödeyerek satın alabiliyor.
 
- Aracım egzoz gazı emisyon ölçümünden kaldı. Ne yapmalıyım? 
Yapılan kontrollerde, emisyon değerleri belirlenen değerlerden yüksek çıkan araçlar, eksikleri giderilerek, aynı istasyonda ücretsiz ölçüm tekrarı yaptırabiliyor. Bu kapsamda,  iki ücretsiz ölçüm tekrarı hakkı sunuluyor.
 
- Egzoz gazı emisyon ölçümünde nelere dikkat ediliyor? 
Ölçüm sırasında egzoz gazı emisyon değerlerinin yönetmelikte belirlenmiş sınırı aşıp aşmadığı kontrol ediliyor. Değerleri belirlenen sınırı aşan araçlara egzoz emisyon pulu ve ruhsatı verilmiyor.
 
Ayrıca, egzoz gazı emisyon ölçümü’nde, aracın egzoz sistemi üzerinde, sızıntı, delik veya çatlakların bulunmaması, ‘Katalitik Konvertör’lü araçların konvertörlerinin sağlam olması gerekiyor.
 
- Hangi araçlar egzoz gazı emisyon ölçümünden muaftır? 
Tarım ve orman traktörleri, motosiklet ve mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, hibrit ve elektrikli araçlar ile hidrojen yakıtlı araçlar, Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

 
18 Ocak'ta Sınava Girecekler Dikkat!
 
​2014’te Ağır Ticari Araç Pazarı Değişmedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pirelli’ye Bir Ödül de Fiat’tan!
Pirelli, Fiat Chrysler’in her yıl en iyi tedarikçilerini ödüllendirmek ...
Dakar 2015: Hans Stacey ve Iveco 1. etabı kazandı
Dakar yarışlarının yeni versiyonu Iveco kamyonlarıyla tam yol devam ediyor. ...
Osman Kurt 10 MAN daha aldı
Akdeniz Bölgesi’nin öncü firmalarından Osman Kurt Nakliyat, 2015’e 10 ...
 
Gençlerin yol güvenliği çabasına ödül
Renault’nun Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışması ODD tarafından Yılın ...
Güçlü, konforlu, verimli, dayanıklı
Borusan Lojistik ile stratejik iş ortaklığı bulunan Zonguldak’ın Karadeniz ...
​E-Bus, Almanya’da Test Ediliyor
Raylı sistem ve ticari araç tasarımında önemli Ar-Ge yatırımları yapan ...
 
Rusya Sektörünü “Henüz” Etkilemedi!
Ekonomik kriz yaşayan Rusya, ithalattan vazgeçmeye başladı. Türkiye İhracatçılar ...
Yeni Nesil Ford Focus Şimdi OTOKOÇ'ta
Satışa sunulduğu tarihten günümüze 12 milyonu aşkın adet satış ile “Dünyanın ...
2015 Pirelli Takvimi’nin Perdesi Milano’da Açıldı
2015 Pirelli Takvimi, Milano’da yer alan Pirelli modern sanat mekânı HangarBicocca’da ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckbustreylerlkwnewssondakikasrcfahrer haberler