Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Aralık 2014 Çarşamba - 13:12

​Düşük petrol fiyatları doping etkisi yaratacak

-Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Seçilmiş Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, düşüşü süren petrol fiyatlarının Japonya, Almanya, İtalya, Türkiye gibi ithal petrole dayalı ülkelerin ekonomilerini olumlu etkileyeceğini kaydetti.

​Düşük petrol fiyatları doping etkisi yaratacak

Düşük petrol fiyatları Türkiye’de doping etkisi yaratacak

-Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu:
“Düşük petrol fiyatları, enerji sektörünün yanı sıra özellikle petrokimya, taşımacılık gibi petrol bazlı sektörlerin kar oranlarında da olağandışı artışlara neden olacak”
-“Petrol fiyatındaki gerileme Türkiye’ye günde 24 milyon dolar tasarruf sağlıyor”
 
Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Seçilmiş Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, düşüşü süren petrol fiyatlarının Japonya, Almanya, İtalya, Türkiye gibi ithal petrole dayalı ülkelerin ekonomilerini olumlu etkileyeceğini kaydetti.
Düşük petrol fiyatlarının dış dengenin kırılganlığını ve risk algısını azaltmaya katkı sağladığını ifade eden Prof. Dr. Kumbaroğlu, arz miktarındaki artışın yanı sıra, özellikle de ABD’de konvansiyonel olmayan petrol üretiminde görülen hızlı yükselişin petrol fiyatlarının düşmesine yol açtığını belirtti. Kumbaroğlu, “Talep anlamında Avrupa’da daralma, Asya’da ise yavaşlama söz konusu” dedi.
Konvansiyonel olmayan petrol üretiminin artık karlılığını yitirmeye başladığını vurgulayan Başkan Kumbaroğlu, varil fiyatlarının dolar bazında 50’li seviyelere kadar gerileyebileceğini ancak, daha da aşağıya düşmeyeceğini söyledi.
Kumbaroğlu, OPEC’in üretimi kısmama kararındaki nedenlerden birisinin konvansiyonel olmayan üreticileri zorlayarak yeni yatırımları frenlemek olduğunu belirterek, böylelikle arz artışının önüne geçilebileceğine işaret etti.
 
-“Kısa vadede 100 doların üzerine çıkmaz”
 
Petrol fiyatlarının kısa vadede 100 dolar üstünde beklenmemesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, şunları söyledi:
“Fiyatların yükselmesinin ABD’nin konvansiyonel olmayan üretime yönelik yatırımlara ve arz artışına ivme kazandırmasının yanı sıra ABD dışındaki ülkelerde de birçok yeni kaynağın ortaya çıkmasını sağlaması beklenebilir. Örneğin Çin’de 32 milyar varil, Arjantin’de 27 milyar varil, Türkiye’de 4.7 milyar varil teknik olarak değerlendirilebilir durumda olan rezervler var. Bu durum 100 dolar üstü seviyelerin kısa vadede tekrar beklenmemesi gerektiğini ortaya koyuyor.”
 
-Üreticiler olumsuz tüketiciler olumlu etkilenecek-
 
Bütçesi büyük ölçüde petrol gelirlerine bağlı olan Irak, İran, Cezayir, Nijerya gibi ülkelerin düşük petrol fiyatlarından ekonomik olarak olumsuz etkileneceklerini vurgulayan Kumbaroğlu, “ Ekonomik olumsuzluklar Ortadoğu coğrafyasında yeni istikrarsızlıklara, siyasi krizlere yol açabilir. Japonya, Almanya, İtalya, Türkiye gibi ithal petrole dayalı ülkelerin ekonomileri ise olumlu etkilenecek. Son dönemde varil başına yüzde 40’a yakın gerileyen petrol fiyatlarının küresel ekonomiye olumlu yansıyacağı, gelirde yaklaşık yüzde 1’lik artış sağlayacağı söylenebilir” dedi.
 
-Günlük 24 milyon dolar tasarruf-

Türkiye’de günde yaklaşık 600 bin varil petrol ithal edildiğinin altını çizen Prof.Dr. Gürkan Kumbaroğlu, varil başına 40 dolarlık fiyat düşüşü sayesinde günde 24 milyon dolar tasarruf sağlandığını ifade etti. Bunun yılda 8.76 milyar dolara tekabül ettiğini belirten Kumbaroğlu, “Bu GSYH’nin yaklaşık yüzde 1’ine denk gelmekte. Türk ekonomisine doping etkisi yapacak olan düşük petrol fiyatları enerji sektörünün yanı sıra özellikle petrokimya, taşımacılık gibi petrol bazlı sektörlerin karlılıklarında olağandışı artışlara yol açacak. Petrokimya ürünlerinin ucuzlaması ile sadece plastik, lastik gibi ürünlerin fiyatının düşmesi değil, aynı zamanda otomotiv gibi bu ürünleri girdi olarak kullanan sektörlerde maliyetlerin düşmesini sağlayacak. Fiyatlardaki düşüş gıda sektörüne kadar çok sayıda sektörü olumlu etkileyecek. Ayrıca, düşen maliyetler tasarruf eğilimlerinde artışa ve yatırımlarda büyümeye dönüşürse ekonomiye doping etkisinin uzun vadeli olacağını söyleyebiliriz” diye konuştu. 

 
Ford Otosan Kaliningrad’da kamyon üretecek
 
​PPG Türkiye, Intercity’nin tedarikçisi oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford Otosan Kaliningrad’da kamyon üretecek
Üretim işbirliği mutabakat anlaşması ile ilgili olarak Ford Otosan Genel ...
Ferrari’nin Konsept Otomobili
Tasarımcı Sergio Pininfarina onuruna üretilen bu araçta 605 bg’lik 4.5lt’lik ...
SMS ile yakıt alınacak
Shell ve Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen akaryakıt mobil ödeme ...
 
En İyi Lojistik Partner Ödülü
Huawei’nin yerel iş ortaklarının ve tedarikçilerinin bir araya geldiği ...
Mercedes "4x4"ün 30'uncu yılını kutluyor
Mercedes-Benz ilk 4MATIC modelini 30 yıl önce, 1985 yılında tanıttı. Bugün ...
MÜHÜR UYGULAMASINDA ERTELEME
UND'nin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde; İran makamları, Türk Büyükelçiliğine ...
 
Şanslı 13
13 sayısının şans getireceğine inanır mıydınız? İşte “Şanslı13”! Türkiye’nin ...
​PETLAS TASARRUF SAĞLIYOR
Petlas, gelişen Türkiye’nin yenilikçi şirketi olma yolunda hızla yol alırken, ...
Filolar Güçleniyor!
Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden olan Goodyear’ın, FleetFirst ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncusrcdikkatnewsKamyonfahrer haberler lkwkamyonum