Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
30 Haziran 2016 Perşembe - 09:03

60 Bin TIR'ın 40 Bini Atıl Vaziyette Bekliyor

Ülkede ve bölgede yaşanan sorunlar nedeniyle sektörün zor günler geçirdiğini dile getiren UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “60 bin aracımızın 40 bini atıl vaziyette, maliyet altına çalışıyor” dedi.

60 Bin TIR ın 40 Bini Atıl Vaziyette Bekliyor

Ülkede ve bölgede yaşanan sorunlar nedeniyle sektörün zor günler geçirdiğini dile getiren UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “60 bin aracımızın 40 bini atıl vaziyette, maliyet altına çalışıyor” dedi.
UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, ülkede ve bölgede yaşanan sorunlar nedeniyle sektörün zor günler geçirdiğini dile getirerek, “40 yıldır görmediğimiz, ölçemediğimiz, somut adımlar atamadığımız bir dönemdeyiz. 60 bin aracımızın 40 bini atıl vaziyette, maliyet altına çalışıyor” dedi. 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) geleneksel İstanbul iftar yemeği geçtiğimiz hafta Yeşilköy’deki WOW İstanbul Otel'de gerçekleştirildi. İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım, IRU İstanbul Daimi Temsilci Vekili Adrian Albu başta olmak üzere kamu sivil toplum kuruluşları ve UND üyesi firma temsilcilerinden oluşan yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar yemeği, “IRU Onur Nişanı Ödülü” ve “UND-IRU Yılın Sürücüsü” ödül törenlerine de sahne oldu. 
'40 bin araç atıl vaziyette' 
UND Başkanı Çetin Nuhoğlu gecede yaptığı konuşmasında “Son iki yıldır art arda süren seçimler, yaşadığımız bölgesel problemler, özellikle Doğu, Kuzey ve Güneyimizde olumsuz durumlar yaşandı. UND olarak; 30 yıldır aramızda olanlar hatırlarlar ki sektör her dönemde her zorlukta yan yana gelmeyi bilmiştir. Her dönemde, ‘Nasıl daha iyi yapabilirim’in hesabını yapmıştır. Ama bu dönemde açık söyleyeyim: son 40 yıldır sektörün içindeyim. 40 yıldır görmediğimiz, ölçemediğimiz, somut adımlar atamadığımız bir dönemdeyiz. 60 bin aracımızın 40 bini atıl vaziyette, maliyet altına çalışmaktadır. Bütün Doğu, Kuzey, Rusya, Irak, Suriye dahil Azerbaycan’dan Kazakistan’a kadar tüm bölgelerimizde o bölgelere taşıyan arkadaşlarımız gerçekten zor durumda” dedi. 
‘Yeni hükümet umutlandırıyor’ 
“Hükümetimizin reform paketleri ve hepsinden öte ortaya konan yeniden yapılanma, taşımacılıktan lojistiğe dönüş eylem planları bize umut veriyor” diyen Nuhoğlu, “Kasım’da yeni hükümetin oluşması, 64. hükümetin açıkladığı projeleri 65. hükümetin de sahiplenmesi bizi ümitlendiriyor. 2019’a kadar bizi çok iyi tanıyan bir başbakanımız var. Aynı çatı altında bürokrat olarak çalışan bakanımız var. Gümrük Bakanımız bizim için bir şans. Bu yüzden ümitliyiz. En kötü dönemleri atlattık. İnanıyorum artık çok daha iyi yerlere geleceğiz. Bundan sonra sektör olarak inanıyorum ki çok daha iyi yerlere geleceğiz. Çünkü altyapımız hazır, çok ciddi birikimlerimiz var, önemli tecrübelerimiz var ve de işimizi seviyoruz ve işimize sahibiz. İş süreçlerine bu kadar hakim başka bir sektör yoktur. Kamyonculuğu da bilir, mal indirmeyi de bilir, TIR kullanmayı da bilir, iş rekabetinin modelini de bilir, yönetimi de bilir, bürokrasiyi de bilir. Bu kadar içselleştirilmiş bu yapı, emin olun önümüzdeki iki yıl içinde bu yaşadıklarımız geride kalacak ve aydınlığa kavuşacağız ” şeklinde konuştu. 
Türkiye’nin birçok yerinden özellikle Güney bölgesinden meslektaşlarının arayarak yaşadıkları zorlukları dile getirdiğini ifade eden Nuhoğlu, “Yaşadıkları zorluklardan bahsediyorlar. Bugün genişletilmiş yönetim kurulu toplantımızda da ifade ettiğim gibi yapacak bir tek şey var. Şahsen 40 yıldır sanayiciyim, üreticiyim hayatımda hiçbir zaman bu kadar fazla çalışmadım. İşimi, gücümü bıraktım sabahın 6:30’dan akşam 9’a kadar tek tek ne yapabiliriz, neyi daha iyi yapabiliriz, hangi giderimizi kontrol edebiliriz; bunun peşindeyiz. Bugün söylenebilecek tek şey, hiçbir yerden bir şey beklemeden zaten yönetim kurulu olarak var gücümüzle çalışıyoruz, daha iyi ne yapabiliriz ona odaklanmalıyız” dedi. UND tarafından düzenlenen ödül töreninde 8 firmadan toplam 42 sürücüye onur nişanları, UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından verildi. IRU Onur Nişanı kazanan sürücüler arasında seçilen Yılın Profesyonel Sürücüsü ise Metin Akdurak Beynelmilel Nakliyat şirketinden Selahattin Türkkan oldu. Türkkan’a, 2 bin 500 TL değerindeki “Yılın Profesyonel Sürücüsü” ödülü TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü Cem Murat Yıldırım ve UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından takdim edildi.
Rusya ile eskisinden iyi olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesini nakliye sektörü açısından değerlendiren Çetin Nuhoğlu, şöyle konuştu: “Nakliyeciler olarak Rusya ile olan son gelişmelere çok sevindik. Bir belirsizlik vardı. Alternatif güzergahlar üzerinden yeni hatlar oluşturuluyordu. Ama yıllardır sektörün alıştığı ve kullandığı bir hat var. Hem direkt Rusya hem de Rusya üzerinden Kazakistan taşımalar vardı. Bunun olması iki ülke için de çok ciddi ivme sağlayacak. Uçak düşme olayından önce de bizim Rusya ile nakliyede yaşadığımız sıkıntılar vardı. Eminim ki o defter de yeniden açılacak. Kota ve geçiş belgesi sorunlarında yeni bir sayfa açılabileceğine inanıyoruz. Bu dönemin eski sorunların çözümü açısından ciddi avantaj sağlayacağına inanıyorum. Biz de UND olarak hemen harekete geçiyoruz. Rusya’daki nakliye örgütleriyle temasa geçeceğiz. Bu konuda yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmaması konusunda ayrıca, kota ve geçiş belgesi sorunlarının çözümü konusunda hemen temasa geçeceğiz." Rusya’ya Türkiye’den yıllık 36 bin TIR seferi yapılıyor. Rusya üzerinden Orta Asya ülkelerine ise yıllık yaklaşık 8 bin taşıma yapılıyor.

DÜNYA GAZETESİ

 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden Kınama
 
Ostim İşim’den İstihdama Katkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden Kınama
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen ...
Ramazan Bayramı Öncesi Sürücülere Uyarı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı ...
İSPARK'tan Günlük 15 TL'ye Havalimanı Otoparkı
İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK), İstanbul Atatürk Havalimanı ...
 
Toyota, 1,43 Milyon Aracını Geri Çağırıyor
Toyota, hava yastığı arızası sebebiyle küresel çapta 1,43 milyon aracını geri çağırma kararı aldı.
Lexus’un Süper Coupe’si Dağ Yollarında
İlk olarak 2013 yılında yeni film yapımcılarını desteklemek ve geliştirmek ...
Hyundai'nin Futbola Desteği EURO 2016 İle Sürüyor
Hyundai, 1999 yılında FIFA Dünya Gençler Şampiyonası ile başlayan futbola ...
 
Pegasus'un Airbus Uçaklarının İlki Temmuzda Geliyor
Pegasus Hava Yolları, 4 yıl önce Airbus firmasından yaklaşık 12 milyar ...
Krone Müşterileriyle Ankara’da Buluştu
Almanya’nın lider treyler üreticisi olan ve Almanya dışında tek fabrikası ...
Volvo Trucks'ın Yeni Konsepti Yakıt Tüketimi İle Dikkat Çekiyor
Yaklaşık üçte bir daha düşük yakıt tüketimi sağlayan Volvo Trucks’ın yeni ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
sondakika
türkiye
bus
şoför
dikkat
kamyonum
Kamyon
haberler