Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
14 Ocak 2019 Pazartesi - 10:13

3 Milyar Lira İhracat Desteği

T.C Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu yıl öngörülen ihracat desteğinin 3 milyar 104 milyon Türk Lirası olduğunu açıkladı.

3 Milyar Lira İhracat Desteği

T.C Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, 2018 yılındaki ihracat desteklerine ilişkin bilgi vererek, desteklerin 2019'da da devam edeceğini vurguladı.

Türkiye'nin 2018 yılında küresel üretim, büyüme ve ihracat üzerinde görülen olumsuzluklar, küresel ticaret savaşları, Avrupa ekonomisindeki yavaşlama ve artan jeopolitik risklere rağmen, 168,1 milyar dolarlık ihracata ulaşarak Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdığını belirtti.

Bakan Pekcan'ı açıklamasının satırbaşları şöyle:

Toplam 12.255 Firmamıza Destek Sağladık

İhracat hedeflerimize ulaşmak, aynı zamanda ihracat artışını yapısal ve sürdürülebilir şekilde uzun döneme yaymak için, önümüzdeki dönemde yeni ve doğru politikalar geliştirmek, alternatif pazarlara ve yeni nesil teknolojilere odaklanmak gerekmektedir.

Bu çerçevede, Ticaret Bakanlığı olarak tüm ihracat desteklerimizi Türkiye'nin ihracat potansiyeline doğrudan katkı sağlayacak alanları geliştirmek üzere tasarladık. Bugüne kadar olduğu gibi, yeni dönemde de öncelikli olarak küresel alanda ihraç ürünlerimizde teknolojiye, tasarıma, markalaşmaya ve pazarlamaya yatırım yapan firmalarımızın en büyük destekçisi olacağız.

Bakanlığımızca sunulan mal ihracatına yönelik devlet yardımlarımız gerek nitelik gerek nicelik olarak sürekli iyileştirilirken, KOBİ’ler başta olmak üzere her ölçekte firmamızdan artan talep görmektedir. Bu doğrultuda, 2018 yılında toplam 12.255 firmamıza destek sağladık. 2019’da değişen ve gelişen ihracat portföyümüze uygun olacak şekilde ihracatçılarımıza 3 milyar 104 milyon liralık destek vereceğiz. Bu şekilde ihracatçılarımızın son dönemdeki güçlü performansını taçlandırmış bulunuyoruz.


Yeni Ekonomi Programında da ilan edildiği gibi, önümüzdeki 3 yıllık dönemde kamu kaynaklarımızın öncelikli olarak ihracatı artıracak, teknolojik ürün üretimi sağlayacak, cari açığı azaltacak yatırımlara kanalize edilecek olması, ihracat odaklı politikalara verilen önemin en büyük göstergesidir.


İnanıyoruz ki 2019 yılındaki ciddi kaynak artışı ile beraber ihracatçımızın faydasına sunulan bu destekler, daha yüksek katma değerli ihracatı teşvik ederek ihracatımıza yeni bir ivme kazandıracaktır.

En Büyük Pay Teknoloji, Markalaşma ve Tasarıma

Destek programlarımız içerisinde, ihracata yeni başlayacak olan girişimcimizden pazar faaliyetlerini artırmak isteyen ihracatçımıza ve artık dünya markası olmaya namzet firmalarımıza kadar her ölçekte firmanın kendisine özgü ihtiyaçlarına hızlı ve kolay cevap bulması mümkündür.
Bu vizyon ile ihracatımızın yüksek katma değerli dönüşümünü sağlamada en önemli önceliğimiz olan teknoloji, markalaşma ve tasarıma yönelik 2018 yılında verilen toplam 861 milyon liralık destek tutarı, destek bütçemizden en büyük payı almıştır.
2018 yılında yaklaşık 600 firmanın teknoloji, tasarım ve markalaşma faaliyetleri desteklenmiş olup, yeni dönemde daha fazla markamızı, yerli ve milli teknolojimizi dünya pazarlarına taşımak, her sektörden daha fazla sayıda firmamızın tasarım ve ürün geliştirme kapasitelerini artırmak için destek sağlamaya devam edeceğiz.

Fuarcılığa 520 Milyon, TTM’lere 120 Lira Destek

İhracatımızın ürün ve ülke bazında geliştirilmesine yönelik firmalar tarafından en çok kullanılan desteklerimizden olan fuar destekleri için 2018 yılında 8.700’ü aşkın firmamıza toplam 520 milyon liralık kaynak sağlanmıştır. Başta yurtdışında düzenlenen gerek bireysel gerekse milli katılımlı fuarlar olmak üzere firmalarımızın fuar katılımları yeni dönemde en etkin şekilde teşvik edilecek, ulaşım ve nakliye dahil ihracatçılarımızın harcamaları desteklenecektir.


Yurtdışı pazarlara nüfuz etme ve bu pazarlarda dağıtım kanalları ağımızın güçlendirilmesi amacına yönelik olarak, Türkiye’de üretilen ürünün ihraç pazarlarındaki reklam ve marka tescil giderlerinin, ihracatçılarımızın yurtdışında münferit olarak açacakları ofis, mağaza ve depoların kira masrafının yanı sıra, yurtdışı pazarlarda ihtiyaç duydukları ofis, depo, danışmanlık gibi pek çok unsuru toplu olarak kullanabilecekleri Türkiye Ticaret Merkezlerimiz için 2018 yılında 120 milyon liralık kaynak aktarılmış ve bu destek programlarından toplamda 743 firma yararlanmıştır.

UR-GE Desteklerinden 92 Kuruluş Yararlandı


İhracatımızın ürün ve ülke bazında geliştirilmesi amacına yönelik olarak, ihracatçılarımızın yeni pazarlar ve potansiyel müşteriler keşfetmelerini sağlayan pazar araştırmalarına, yurtdışındaki şirketlerle buluşmalarını sağlayan ticaret ve alım heyetlerine, yurtdışı pazarlarda önde gelen e-Ticaret sitesi üyeliklerine, aynı zamanda yurtdışında şirket satın almak üzere ihtiyaç duydukları analizlere ve ileri teknolojiye sahip yurtdışı şirket alımında finansman giderlerine destek veriyoruz. 2018 yılında bu alanlarda 80 milyon lira bütçe tahsis edilmiş ve 2000 civarında firmamız destek kapsamına alınmıştır.


Diğer taraftan, ihracat yaparken firmalarımızın almak zorunda oldukları belgelerin yanı sıra ihracat yaparken kendilerine avantaj sağlayacak belgeler için yapacakları harcamalarına destek sağlamaya devam ediyoruz. Ayrıca, firmalarımızın ihraç ürünlerini yurtdışındaki küresel ölçekte alıcılara pazarlamaya yönelik maksimum 2 senelik projelerine destek veriyoruz, 2018 yılında bu alanlardaki 40 milyon lira destekten 856 firma faydalanmıştır.


Bunlara ilave olarak, başta KOBİ’lerimizin uluslararası rekabetçiliğini artırmak ve bu yolla sürdürülebilir ihracat artışı sağlamak üzere, firmalarımızın sektör paydaşları ile kümelenme anlayışı çerçevesinde bir işbirliği kuruluşu vasıtasıyla 5 yıl süreyle yürütecekleri UR-GE projelerini desteklemeye devam ediyoruz. UR-GE desteklerimiz için 2018 yılında 192 aktif proje kapsamında 92 işbirliği kuruluşuna toplam 40 milyon liralık kaynak sağlanmıştır.

Hedef, Yüksek Teknolojili ve Katma Değerli Ürünlerin İhracı

Tüm bu destek programlarımızın nihai hedefi; ihracatçılarımızı yüksek teknolojili ve katma değerli ürünler ihraç etmeye yönlendirmektir. KOBİ düzeyinden başlayıp her seviyedeki ihracatçımıza bu yıl sağlamayı öngördüğümüz toplam 3 milyar 104 milyon liralık desteğin etkin şekilde kullanılacağına inancımız tamdır. Bu vesileyle 2019 yılında ihracatçılarımızın faydasına sunduğumuz imkanların ülkemize, milletimize ve ekonomimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

 
Dakar'da IVECO'ya Çifte Podyum
 
Geçiş Belgesi Tahsisinde Kolaylık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maysan Mando, AR-GE'de İlk 10'da
Maysan Mando, “Türkiye’nin En Çok AR-GE Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasında, ...
Karayoluna 319 Milyar TL Harcandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 2003 yılından bugüne ...
Türk CEO’nun Küresel Başarısı
MAN Türkiye A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı ve CEO’su Münür Yavuz, önemli ...
 
Necdet Koç’un Acı Günü
Koçtur Nakliyat'ın sahibi Necdet Koç’un annesi Fahriye Koç vefat etti.
Enerji Yatırımları Offshore’u Uçuracak
Türkiye'de kurulacak olan dünyanın en büyük deniz üstü (offshore) rüzgar ...
Treyler Sektörüne KDV Morali
Ticari araçlarda 31 Mart 2019 tarihine kadar devam edecek KDV indirimine ...
 
Seger Korna’dan Bursaspor’a Destek
Avrupa’nın en büyük korna üreticilerinden biri olan ve Bursa’da ürettiği ...
CHEP’den Katlanabilir Plastik Konteyner
CHEP'in sunduğu “Katlanabilir Plastik Konteyner (FLC) Çözümleri”, hem ...
1 Milyon Ton Lastik Geri Kazandırıldı
Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER), kurulduğu 2007 yılından bugüne kadar ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
fahrer
sondakika
haberler
şoför
kamyoncu
dikkat
lkw
kamyonum