Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
9 Ocak 2017 Pazartesi - 11:20

“2017’de ihracat odaklı büyümeye devam”

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından açıklanan verilere göre, 2015 yılındaki üretim ve ihracat rekorlarını 2016’da yenileme başarısını gösterdi. 2016 yılı üretimde 1 milyon 486 bin adetle kapanırken, ihracat ilk kez 1 milyon eşiğini aşarak 1 milyon 141 bin adede ulaştı.

“2017’de ihracat odaklı büyümeye devam”

Otomotiv Sanayii’nin 2016 yılını nasıl geçirdiğine ilişkin görüşlerini dile getiren OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen “Son yıllarda kapasite ve yeni ürün yatırımlarına hızla devam eden sanayimiz 2016 yılında da üretimdeki büyümesini sürdürerek 2015 yılında kaydettiği tarihi rekorun üzerinde bir performans gösterdi. Üretilen her 100 aracın 77 adedini yurt dışına gönderen sanayimiz ilk kez 2016’da ihracatta 1 milyon eşiğini aştı. Otomobil sınıfında üretimine başladığımız yeni ürünlerin etkisi ve AB pazarlarındaki istikrarlı büyümenin devam etmesi, sanayimizin üretim ve ihracat rakamlarına olumlu katkı sağladı. İhracatımız adet bazında yüzde 15, Dolar bazında ise yüzde 13 arttı. Otomotiv Sanayii, Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 16,8’ini oluşturarak sektör sıralamasında 11. yılında da ilk sıradaki yerini koruma başarısını gösterdi” dedi.
 
Türk Otomotiv Sanayii’nin gelişimini ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlamasını desteklemek üzere çalışmalarını sürdüren Otomotiv Sanayii Derneği, 2016 yılına ilişkin üretim ve ihracat verilerini açıkladı. Otomotiv Sanayii Derneği’nin açıklamasına göre; toplam üretim (1) bir önceki yıla göre adet bazında yüzde 9 arttı ve 1 milyon 486 bin adede ulaştı. 2016 yılında Otomotiv Sanayii ihracatı (2), bir önceki yıla göre yüzde 15 oranında arttı ve 1 milyon 141 bin adet oldu.
 
2017 yılında ihracat odaklı üretimin daha da artmasını hedefliyoruz
Türk Otomotiv Sanayii’nin 2017 yılına ilişkin beklentilerini paylaşan Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, “Sanayimizin kapasite ve yeni proje yatırımlarının hayata geçmesi ile 2010 yılında 1,5 milyon adet seviyesinde olan üretim kapasitesi 2016 sonunda 1,9 milyon adet seviyesine yaklaştı. Sanayimizin halen devam etmekte ve/veya devreye aldığı yeni ürün yatırımları ile 2017 senesinde ihracatın daha da artmasını bekliyoruz. Hükümetimizin sanayimizi destekleyici politikalarının devamı ve iç pazarda istikrarın korunması, yeni projeler için ülkemizin rekabetçiliğinin sürdürülmesi ve böylelikle yeni yatırımların ülkemize çekilmeye devam etmesi, sektörümüz için en önemli fırsat konumunda” dedi.
 
2016 senesinde hayata geçen yeni ürün projelerinin 2017’ye etkisine dikkat çeken Önen, “2016 yılında birçok yeni otomobil projesini hayata geçirdik. Avrupa’nın önde gelen ticari araç üretim üssü olma konumumuzu artık binek otomobilleri konusunda da önde gelen bir üretim merkezine dönüştürebilmiş durumdayız. Bu yeni projelerin olumlu etkisi ile üretimin ve ihracatın sürdürebilir bir büyüme yakalamasını öngörüyoruz. Teşvikler ile desteklenen yeni projeler, 2017 yılında özellikle ihracat bazlı üretim artışını sağlayacaktır. Elbette ki sanayimizin rekabetçiliğinin sürdürülebilirliği için istikrarlı bir iç pazar ile ekonomide yatırım ve satınalma kararlarının etkilenmeyeceği bir seyir büyük önem taşıyor” dedi.
 
“Hükümet programında da yer aldığı üzere otomotiv sanayii ülkemiz için stratejik önem taşıyor” diyen Önen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda özellikle Ar-Ge ve mühendislik alanına yapılan yatırımlarla Türk Otomotiv Sanayii bugün sıfırdan tamamen yeni model üretebilme yeteneği kazandı. Global otomotiv markaları için yeni proje ürünlerin geliştirildiği otomotiv üssü konumuna gelen ülkemiz, 2016 yılı ilk 9 ay verilerine göre Avrupa Birliği ülkeleri arasında ticari araç üretiminde 2., otomobil üretiminde de 7. sırada yer alıyor. Dünya geneli otomotiv üretiminde ise 2015 yılında 15. sıradaki konumumuzu 2016 yılı ilk 9 ay sonunda korurken, yeni devreye giren otomobil projelerinin etkisi ile otomobil üretiminde 1 basamak atlayarak 17.’liğe yükselmiş durumdayız. Bu konumumuzun daha da kuvvetlenmesini bekliyoruz.”
 
Sanayimiz ülkemiz Ar&Ge harcamalarının yüzde 14’ünü temsil ediyor
Türkiye ihracatının yüzde 16,8’ini gerçekleştirerek 2016’ta da ihracatta lokomotif konumunu sürdüren Otomotiv Sanayii, Ar-Ge teşvikleri ile global markalar için üretim üssü olma özelliğini kuvvetlendirerek devam ettiriyor. OECD verilerine göre toplam Ar-Ge harcamaları içerisinde otomotivin payına bakıldığında Türkiye’nin yüzde 14’lük paya sahip olduğu görülüyor. Bunların sonucu, 2010-2015 arası yüzde 96 oranında artan toplam Ar-Ge istihdamı ve yüzde 370 oranında artan patent başvuru sayısında görülmekte. Ar-Ge konusunda Türkiye’nin bir çekim merkezi olmasını bir fırsat ve Otomotiv Sanayii açısından bir gereklilik olarak gördüklerini belirten OSD Yönetim Kurulu Başkanı Önen, bunun da doğal olarak ülkemizin teknolojik ilerlemesine katkı sağlayacağını belirtti.
 
Otomotivde sürdürülebilir rekabetçiliğimizi korumamız çok önemli

“Otomotiv sanayimiz tecrübe ve birikimini kullanarak uluslararası bir üretim merkezi olmayı başardı ve uluslararası anlamda rekabetçi konumu artık tartışılamaz hale geldi. Ancak otomotiv sanayiinin sürdürülebilir gelişimini garanti altına almak gerekiyor ve tüm paydaşlar olarak bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz” diyen Önen, sözlerine şunları ekledi: “Otomotivde yeni yatırım çekebilmek ve mevcut konumumuzu devam ettirmek için ülkemizin rekabetçiliğinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi gerekiyor. Bu çerçevede dijital dönüşüm, nitelikli iş gücü, idari yapılanma ve küresel ticaret anlaşmaları alanlarında politika geliştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Gelişmiş ülkeler, özellikle üretim sanayiindeki rekabetçiliğini geri kazanmak adına özel yaklaşımlar hazırlıyor ve ülkemizin de sürdürülebilir rekabetçiliği için bu konunun yakından takip edilmesi gerekiyor. Bizler Otomotiv Sanayii olarak firma bazında dijital dönüşüm ile ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Otomotiv üreticilerimiz bir yandan durum tespiti ve yol haritası oluşturma, bir yandan da tespit edilen alanlarda planlarını uygulamaya geçirme çalışmaları süreci içindeler. Bu çalışmaların amacına uygun ve uygulanabilir olması için ülke politikalarının da oluşturulması ve hızlıca devreye alınması gerekiyor. Bu çerçevede de OSD olarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından oluşturulan Dijital Dönüşüm Platformunda yer alarak çalışmalarına katkı sağlamak için hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Bu konuda da önerilerimiz eğitim politikası, hukuki altyapı, dijital dönüşüm kapsamında makine ve teçhizat üretiminin desteklenmesi ve teşvik mekanizması başlıklarında toplanıyor”

Otomotiv Sanayii Üretim ve İhracat Adetleri Gelişimi (2008-2016)

  • Traktör hariç üretim olup, traktör üretimi ile toplam üretim 1 milyon 537 bin adet olarak gerçekleşmiştir.
  • Traktör hariç ihracat olup, traktör ihracatı ile toplam ihracat 1 milyon 155 bin adet olarak gerçekleşmiştir.

 
Ford Online Aksesuar Kataloğu Yayında
 
OSRAM’dan 3 Yeni Far Lambası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford Online Aksesuar Kataloğu Yayında
Türkiye’nin en genç ve en geniş model ailesine sahip olan Ford, yepyeni ...
Iveco Ekibi Dakar Yarışına Başladı
En ünlü rallinin 39. versiyonu Güney Amerika’da başladı. PETRONAS De Rooy ...
Petrol Ofisi'nden Yeni Nesil Dizel Araçlara Özel Ürün
Petrol Ofisi Madeni Yağlar tarafından dizel partikül filtreli tüm binek ...
 
Avis Kışa Hazır
Araç kiralamanın lider markası AVIS müşterilerinin daha güvenli seyahat ...
Mars Logistics Geleceğin Lojistikçilerini Seçiyor
Türkiye’nin lider lojistik şirketlerinden Mars Logistics ve Lojistik Derneği ...
Nissan Türkiye 2016 Yılında Satış Rekoru Kırdı
Japon otomotiv devi Nissan; 2016 yılında 32 bin 53 adet araç satışı ile ...
 
​Öğrencilere Trafik Eğitimi İstanbul´daydı
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Kadınlar Kurulu tarafından ...
Mars Logistics Ve MAN Güçlü Bir İşbirliğine İmza Attı
Türkiye’nin lojistik devi Mars Logistics ile ticari araçların global markası ...
Kardeşler Uluslararası Taşımacılık, Krone Mega Liner’ı Tercih Etti
Krone, Mega Liner teslimatlarını hız kesmeden sürdürüyor. Son olarak Kardeşler ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyonum
sondakika
Kamyon
türkiye
kamyoncu
haberler
bus
dikkat
src