Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
6 Ocak 2017 Cuma - 15:22

2. El’de Uluslararası Marka: MAN TopUsed

30'dan fazla ülkede, 36 MAN TopUsed markasıyla; kamyon ve otobüs başta olmak üzere tüm marka ve modellerde 2. El ticari araçların alım-satımını yapan MAN TopUsed, 2. El’de de Türkiye’nin lider markaları arasında yer alıyor.

2. El’de Uluslararası Marka: MAN TopUsed

2. El’de MAN TopUsed olarak şu an 6 lokasyonda müşterilerine hizmet verdiklerini söyleyen MAN TopUsed 2 .El Satış Grup Müdürü Aydın Yumrukçal, 2. El’de kurumsal markalara duyulan güven ve talebin her geçen gün arttığına dikkat çekti.
MAN’da bayi ve ana firma olarak 2. El yapılanması nasıldır?

MAN TopUsed, MAN Truck & Bus AG'nin 2. El araç markasıdır. 30'dan fazla ülkedeki MAN TopUsed merkezlerimizde kamyon, otobüs tüm marka ve modellerin 2. El ticari araçların alım ve satış işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Satışa sunulan araçlar ve araçlara ait özellikler MAN TopUsed organizasyonuna dâhil olan tüm ülkelerde ortak olarak görüntülenebilmekte ve satışa sunulmaktadır. Her ne kadar Türkiye 2. El pazarına kapalı dahi olsa bizler MAN TopUsed organizasyonunun bu ağı sayesinde araçlarımızı başka pazarlara da satma imkânını bulabilmekteyiz.

Müşterilerimize, uzatılmış araç garantileri, özel finansman çözümleri, uygun onarım ve bakım sözleşmeleri ile araç modifikasyonları gibi kişiye özel hizmetler sunup istediği araca sahip olmalarını sağlıyoruz.



Müşteri İçin Daha Güvenilir Araçlar

Türkiye genelindeki 2. El yapılanmanız hakkında bilgi verir misiniz? Kaç lokasyonda yapılanma mevcuttur? Bu konudaki ileriye yönelik plan nedir? Şu anda ihtiyaca cevap verecek bir yeterlilikte midir?

Halen Ankara ve İstanbul Asya yakasında iki merkez lokasyonumuza ilave İstanbul İkitelli, Ankara Kayaş, İzmir ve Konya ilave satış noktalarımız ile toplam 6 lokasyonda müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Gelecek yıl içerisinde 8 ve daha sonraki yıllarda 10 lokasyona ulaşma hedefimiz mevcuttur. İlgili lokasyonları sadece MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş.’ye ait kendi şubelerimiz ile değil bayilerimizin faaliyet gösterdiği lokasyonlar ile de entegre etmekteyiz. Bu şekilde hem bayilerimizin sıfır araç satışlarına destek olurken, diğer taraftan araçlarımızın teknik inspeksiyon ve bakımlarını yetkili servislerimizde yaptırarak müşterilerimize daha güvenilir araçlar sunmaktayız.

Hangi tür araçlar için 2. El çalışmanız vardır?

Her türden ve her marka araç almaktayız. Üstyapısı araç fiyatından yüksek olmadığı müddetçe damper, treyler, mikser vs. üstyapılı araçları da alabilmekteyiz.

2. El yapılanması; altyapı, eleman ve diğer donanım olarak nasıl olmaktadır?

Hali hazırda 6 lokasyonumuzda 2. El Satış Müdürü “Cüneyt Ergün” yönetiminde 8 kamyon ve 3 otobüs olmak üzere toplam 11 satış elemanımız mevcuttur. Bu satış kadromuza 9 kişilik ilave bir teknisyen ve Back Office kadrosu ile de destek vermekteyiz.

“Her türlü takas ve alt takas imkanımız mevcuttur”

2. El ’de takas ve finansal olanaklarınız nelerdir?

2. El alımlarda günün koşullarına göre her türlü takas ve alt takas imkanımız mevcuttur. İş ortağımız VDF ile müşterilerimize 8 yıllık araçlara kadar € ve TL bazlı uygun kredi imkanları sunabilmekteyiz.

Uzman ve Bağımsız Kuruluşlardan Ekspertiz Raporu

Ekspertiz hizmeti var mıdır, nasıl işlemektedir? Garanti koşullarınız nelerdir?

Biraz önce de ifade ettiğim gibi ekspertiz hizmetimizi ya kendi şubelerimizde ya da yetkili servislerimizde vermekteyiz. Buna ilaveten serbest veya takas araç alımlarında araçların teknik ekspertiz ve raporlaması konusunda uzman ve bağımsız bir kuruluşa (halen TÜV SÜD ile çalışmaktayız) yaptırmakta ve bu raporları müşterilerimiz ile paylaşmaktayız. Bu sayede alım ve satım işlemlerini gerçekleştirdiğimiz araçlara ait ileride doğabilecek muhtemel yanlış yorumların ve anlaşmazlıkların önüne geçmeye çalışmaktayız.

2. El’de Sıfır Araç Garantisi

Yapılan ekspertiz sonrası araçlar elden geçirilerek bazı 2. El araçlarımız da sıfır araçlarımızda olduğu gibi komple garantili ve bakım paketli satışa sunulmaktadır

Tampondan Tampona Bakım Paketi

2. El aracın sizin yapılanmanızdan temin edilmesi sonucunda müşteriye sağlanmış olan avantajlar nelerdir?

2. El araç alan müşterilerin en büyük soru işaretlerinden biri aracın geçmiş kullanımlarına ait bilgilerdeki belirsizlik ve aracın belirli bir süre garantisine duyulan ihtiyaçtır. Biz müşterimizin bu ihtiyacını 2. El araçlarımıza da uyguladığımız tampondan tampona bakım paketi ile  (periyodik bakım, uzatılmış garanti, aşınan parça dahil) gidermek amacındayız. Keza geri alım garantili satılan MAN marka araçlara müşterimizin talebine göre geri alım garantisini karşılıklı mutabakat ile uzatabilmekte veya yeniden geri alım garantili satışa sunabilmekteyiz. Böylelikle daha geniş bir yelpazede müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilmekteyiz. Tampondan tampona bakım paketli satışa sunduğumuz araçlara yol yardım hizmeti gibi ek hizmetler de dahil olmaktadır.

Uzun Vadeli Güven İlişkisi

Müşteriye uygun araç seçimi ve en uygun aracın tespiti konusunda destek hizmeti ve benzeri uygulamalar var mıdır?

MAN TopUsed ve Türkiye standartlarını da kapsayan geniş ve yüksek bir kriter yapımız bulunuyor. Aslında MAN TopUsed olarak rakiplerimizden ayrıştığımız önemli noktalardan biri olan bu gelişmiş kriter yapımız, pazar içerisindeki hareketliliğimizi de yönlendiriyor. Araç alımı 2. El satış sürecinin en önemli kısımlarından birini oluşturuyor. Alınan aracın hangi müşteri profiline, hangi bölgeye ve hangi şartlarda satabileceğimizi önceden tespit etmek, satış esnasında da müşteriyi bu kriterlere göre yönlendirmek müşteri ile kurduğumuz uzun vadeye dayalı güven ilişkisinin en temel yapı taşlarından birini oluşturmaktadır.   

“Kurumsal markalara duyulan güven ve talep her geçen gün daha da artmakta”

2. El aracın kurumsal bir markadan temin edilmemesi durumunda karşılaşılabilecek riskler ve problemler nelerdir?

2. Elde kurumsal bir yapı içerisinde dürüst, şeffaf ve güvene dayalı ticari faaliyet göstermek pazarın en çok ihtiyacı olan unsurlardan biridir. Biz bu güveni sağlarken müşterimizin beklenti ve ihtiyaçlarını ön planda tutmaktayız. Bu bağlamda kurumsal markalara duyulan güven ve talep her geçen gün daha da artmakta ve sektörde faaliyet gösteren diğer marka temsilcilerini de kendi 2. El organizasyonlarını kurmaya zorlamaktadır.

“Türkiye 2. El’de Dünya ve Avrupa’nın en büyük pazarlarından biri durumunda”

2. El Pazar değerlendirmeniz ve geleceğe ilişkin görüşleriniz nelerdir?

Maalesef elimizde net istatistiki veriler yok, ancak Türkiye 2. El kamyon pazarının yıllık yaklaşık 80.000 adetlerde olduğunu tahmin etmekteyiz. Bu adetler ile ülkemiz Dünya ve Avrupa’nın en büyük pazarlarından biri durumunda. Toplam pazarın kurumsal yapıda işlem görme oranının ancak son yıllarda iki haneli rakamlara çıktığını düşünürsek önümüzde daha çok yapmamız gereken iş var gibi duruyor.

“Zorunlu Trafik Sigortası sektörü olumsuz etkiliyor”

2. El konusundaki mevzuat ve devletin diğer uygulamalarını yeterli buluyor musunuz? Eksikler nelerdir?

2. El araç alım satımları ile ilgili son yıllarda yapılan olumlu uygulama değişikliklerine rağmen yasa koyucunun daha yapması gereken bir dizi uygulama olduğunu düşünmekteyiz. Örneğin teşhirimizde olan araçlara zorunlu trafik sigortası yaptırmak durumundayız. İlgili bu trafik sigortası 1 yıldan daha az süreli olamamaktadır. Bu uygulama araç üzerine çok büyük bir maliyet getirmekte ve sektör hareketliliğini engellemektedir. Ya daha kısa sigorta yaptırabilme imkanı sağlanmalı ya da daha genel kapsamlı bir sigorta ile sektör oyuncuları rahatlatılmalıdır.

“Alternatif yakıt ve satış noktaları yaygınlaşacak”

Otomotiv sektörünün geleceğinde önemli rol oynayacak olan elektrikli ve hybrid araçlar ile doğal gaz ve LNG gibi yakıtların 2. El pazarına da yansımalarını zaman içerisinde hep beraber göreceğiz. Elbette bu çerçevede araçların bu alternatif yakıtlar ile kat edebilecekleri menzil ve ilgili yakıtların satış noktalarının yaygınlaştırılması en önemli unsurlardan biri olacaktır. Alternatif yakıt ve satış noktalarının yaygınlaşması mevcut araçlarda da dönüşümü destekleyen unsurlardan biri olacaktır.

 
​Öğrencilere Trafik Eğitimi İstanbul´daydı
 
Nissan Türkiye 2016 Yılında Satış Rekoru Kırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sektörde Öncü Kuruluş: Tamer İlhan Tır Pazarı
2. El kamyon, çekici, dorse ve kamyonet pazarında lider marka Tamer İlhan ...
2. El, Ford Trucks İle Güvence Altında
Ford Trucks, son yıllarda büyük önem kazanan 2. El sektörüne 2015 yılında ...
Özel Röportaj
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu(TOFED) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa ...
 
Akaryakıt deyip geçmeden, dilerseniz bir de bunlara göz atalım
Yaptığımız yemeklere, salatalarımıza koyduğumuz yağların ya da inşaatlarda, ...
İnşaatın Güçlü Oyuncuları
İnşaat sektörü Türkiye’nin son yıllarda lokomotif sektörleri arasında ...
​Filo Yönetiminde Çözüm Ortağınız: TIRSAN Telematik
Uydu sistemi üzerinden semi-treyler takip sistemi olan Tırsan Telematik, ...
 
​Filobil ile Filonuz Elinizin Altında
Filobil yani Filo Bilgi Sistemi, aracınızın seyir halindeyken bilgilerinizi ...
​2014’ün Öne Çıkan Ağır Vasıtaları
Her geçen gün teknolojik imkanlar gelişirken araçlar da bu teknoloji ile ...
​DOSYA: MOTOR TEKNOLOJİLERİ
Bu ay Kamyonum Dergisi sayfalarında ‘Motor Dosyası’na yer veriyoruz. Markaların ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyoncu
kamyonum
src
treyler
fahrer
truck
şoför
haberler
dikkat