Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Ocak 2014 Pazartesi - 15:45

17 milyon sürücüyü ilgilendiren düzenleme

17 milyon sürücüyü yakından ilgilendiren trafik sigortasında, 1 Ocak'tan itibaren yeni dönem başladı. Hasarsızlık indirimi ve prim artış oranı kalktı.

17 milyon sürücüyü ilgilendiren düzenleme

Sigorta şirketleri, kaskoda olduğu gibi trafik sigortasında da primleri istedikleri gibi artırıp, yüksek oranda da hasarsızlık indirimi uygulayabilecek.

Noyan Doğan, Hürriyet gazetesindeki köşesinde yeni uygulamalarla ilgili bilgiler verdi. Buna göre, 1 Ocak'tan itibaren sigorta şirketleri trafik sigortasında, primleri istedikleri gibi belirleyecek.

Böylece yeni yılla birlikte trafik sigortasında da tam serbest döneme geçilmiş oldu.

Bundan sonra sigorta şirketleri, kasko sigortasında olduğu gibi trafik sigortasında da istedikleri oranda primleri artırabilecek, aynı oranda da hasarsızlık indirimini sürücülere sunabilecek.

Sigorta teminatlarını ise yine eskisi gibi Hazine belirlemeye devam edecek. Bugüne kadar ise trafik sigortasında yarı serbest bir uygulama hakimdi.

Gerek prim artış oranını gerekse de hasarsızlık indirimini, büyük şehirlerde uygulanacak en yüksek fiyatı Hazine tespit ediyor; sigorta şirketleri de bu oranlar çerçevesinde primlerini belirleyip, yine Hazine'nin onayına sunuyordu.

Hasarsızlık oranı kalktı

Bu kriterlere göre şirketler, hasarı olmayan sürücülere; ilk yılda yüzde 10, ikinci yılda yüzde 15, üçüncü yıl için de yüzde 20 oranında hasarsızlık indirimi uygulayabiliyordu.

Aynı şekilde hasarlı sürücüler için de birinci hasarda yüzde 20, ikincisinde yüzde 40, üçüncü hasarda yüzde 60'a varan oranlarda fiyatı artırıyorlardı. Hazine'nin şirketlere tanıdığı en yüksek prim artış oranı ise yüzde 250'yi geçemiyordu. 1 Ocak 2014'ten itibaren ise tüm bu oranlar ve sınırlar kalktı. Yeni yılla birlikte Hazine'nin trafik sigortasındaki müdahalesi bitti ve primlerde tam serbest düzene geçildi.

Primler serbest oldu

Yeni uygulamaya göre; hasarsızlık indirimini, prim artış oranını ve uygulanacak en yüksek fiyatı şirketler, kendileri belirleyecek. Daha açık bir anlatımla; sigorta şirketleri, kendi kriterlerine göre hangi sürücüye hangi oranda indirim yapacaklarını kendileri tespit edecek, hasarlı sürücülere de istedikleri oranda fiyat artırımı yapabilecek. Ancak şirketler, gerek prim indirim gerekse de fiyat artırımlarının gerekçelerini Hazine'ye bildirecek.

Peki, bu uygulama neleri değiştirecek? En basit anlatımla, trafik sigortası da kasko sigortası gibi olacak. Sigorta şirketi, hiç hasar yapmayan ve bu özelliğini de yıllardır sürdüren sürücülere; yüzde 60-70'e varan oranda hasarsızlık indirimi verebilecek... Ki, eski uygulamada en fazla yüzde 20 indirim yapabiliyorlardı.

Kusura göre fiyat

Aynı şekilde senede üç-beş hasara karışan, sigortacılara göre hasar frekansı yüksek olan sürücülere ise yüzde 300-400'e varan fiyat artırımları yapabilecek.

Daha açık bir anlatımla... 1 Ocak 2014'ten itibaren trafik sigortası açısından iyi sürücünün mükafatlandırılacağı, kötü sürücünün ise cezalandırılacağı bir düzen başlamış olacak.

Yeni uygulamaya göre Hazine ise sadece, sigorta şirketinin mali durumunda sorun olduğunu, şirketin belirlediği primin haksız rekabete yol açtığı ve şirketin, sigorta yapmaktan kaçındığı durumlarda müdahalede bulunacak.

Hazine: kusuru olan zarara da katılır

Hazine Müsteşarlığı, trafik sigortasında serbest tarife rejimi uygulandığını ve sigorta şirketlerinin rekabetçi ortamda primleri belirlediklerini belirtti.

Hazine'den yapılan açıklamada, fazla kazaya sebebiyet vermiş araçlar için zamlı prim uygulandığı vurgulandı. Açıklamada, bu sayede araç sahiplerinin daha dikkatli olacağı ve kusuru ile kazalara sebep olanların; zararın bir kısmını, kendilerinin finanse edeceği ifade edildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Trafik sigortası teminatları, 2018 yılına kadar olan dönemler için şimdiden belirlendi, sigorta şirketleri bakımından belirsizlik unsurlarından biri ortadan kaldırıldı. Bu durumun da primlere olumlu yansıması beklenmekte."

 
Onur Air'e fotoğraf cezası
 
Ford'dan benzini unutturacak otomobil
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 23 Ocak 2014 Perşembe 18:48

bir tira bir taksi fiyatı kasko öduyorum ya yazik evimiemezze para götururemez olduk biraz düşunun ya ben bunu kazanamasam ne yapacayim duşünun biraz

Yorumu oyla      2      1  
Misafir 8 Ocak 2014 Çarşamba 18:27

GÜZEL BİR UYGULAMA.ANCAK FİYATLARIN DA DENETLENMESİ GEREKİYOR. BAŞIBOŞ BIRAKILMAMALI.

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onur Air'e fotoğraf cezası
Alman kız arkadaşıyla yürürken izinsiz çekilen fotoğrafı Onur Air’in uçakta ...
Emirates’ten 2013’te 18 bin dünya turu
Emirates, 2013 yılında dünyanın çevresinde 18 binden fazla tur atarak, ...
Aselsan ile THY Teknik anlaşma imzaladı
ASELSAN ile THY Teknik AŞ arasında uçaklar için üretecek Elektronik Harp, ...
 
Hava ve deniz ulaşımına sis engeli
İstanbul ve İzmir'de yoğun sis hava ve deniz ulaşımını aksatıyor.
DSV Türkiye satış oranında artış bekliyor
DSV Türkiye Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş.’de Satış ve Pazarlama Direktörü ...
TIRSAN: ''Sözümüzü Tuttuk''
2002 yılından günümüze, tasarımdan, üretim ve malzemeye kadar tüm süreçlerini ...
 
Kılıçlar’dan 4 adet Iveco Hi-Way teslimatı
Iveco’nun Mersin ve Adana yetkili satıcısı Kılıçlar Otomotiv Atak Gümrükleme ...
Otobüs yaklaşınca SMS ile uyarı gelecek
EGO Genel Müdürlüğünce , belediye otobüslerinin durağa geliş süresini ...
Otomotiv ihracatında Bursa açık ara lider
Bursa, geçen sene Türkiye'nin toplam otomotiv ihracatının 3'te birinden ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyonumnewstreylersondakikakamyoncuşoförtruckdikkat