Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Mart 2014 Çarşamba - 11:02

Pilot Şehir Kocaeli

7. ÇERÇEVE PROGRAMI KAPSAMINDA GERÇEKLEŞEN “SOLUTIONS” PROJESİYLE AKDENİZ PİLOT ŞEHRİ SEÇİLEN KOCAELİ'YE, Projenin ortaklarından EMBARQ TÜRKİYE DESTEK VERECEK.

Avrupa Konseyi 7. Çerçeve Programı kapsamında gerçekleştirilen “SOLUTIONS -  Opportunities for Low Carbon Urban Transportation Projesi, seçilen şehirler arasında yenilikçi ve çevre dostu ulaşım çözümleri konusunda bilgi paylaşımını sağlamak ve bu çözümlerin seçilen şehirlerde uygulanmasına destek vermek üzere geliştirilmiştir.  Projede gelişimi desteklenecek 6 pilot şehir belli oldu. Latin Amerika, Asya ve Akdeniz bölgelerini kapsayan projeye Türkiye’den de pek çok şehir başvurdu. Akdeniz Bölgesi Pilot Şehri olarak seçilen tek şehir Kocaeli oldu.  Aynı kategoride diğer şehirler; Kochi (Hindistan), Leon (Meksika), Belo Horizonte (Brezilya), Guiyang (Çin). SOLUTIONS Projesi ortaklarından, Sürdürülebilir Ulaşım Derneği - EMBARQ Türkiye de Kocaeli'ye proje boyunca destek verecek, koçluk yapacak.

 

24–25 Nisan 2014 tarihlerinde İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenecek çalıştayla başlayacak proje, iki yıl sürecek. Çalıştayda pilot şehirler, kendilerine proje boyunca koçluk yapacak paydaş kurumları ve başarılı ulaşım çözümleri uygulamalarını hayata geçirmiş olan rehber şehirler ile buluşacak. Hem Türkiye’den hem de Akdeniz ülkelerinden pek çok şehrin başvurduğu projede Avrupa Konseyi tarafından Avrupa Bölgesi Pilot Şehri olarak Kocaeli seçildi. Proje boyunca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacak uzman kurum ise Sürdürülebilir Ulaşım Derneği - EMBARQ Türkiye oldu. EMBARQ Türkiye, Kocaeli'nin mevcut ulaşım sistemlerinin fizibilite çalışmalarını yapacak, çevre dostu, yenilikçi çözüm hedeflerini belirlemeye destek olacak ve çözüm önerilerinin Kocaeli’ye uygulanabilirliğini değerlendirecek.

 

Metrobüs hatlarında yol güvenliği, erişilebilirlik analizleri, ortak yaşam alanlarının etkin kullanımı, yayalaştırma projeleri, entegre toplu ulaşım çözümleri ve bisiklet güzergahları gibi sosyal, çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir ulaşım çözümleri çalışmalarında uzmanlaşan EMBARQ Türkiye, SOLUTIONS Projesi suresince tam anlamıyla koçluk yaparak Kocaeli'yi bir "başarı hikayesi" yapma hedefine katkıda bulunacak.

 

Sürdürülebilir Ulaşım Derneği - EMBARQ Türkiye Direktörü Arzu Tekir: "Proje boyunca Kocaeli'nin mevcut sistemlerine yönelik analizler gerçekleştireceğiz. Bu veriler ışığında Kocaeli'nin değişim hedeflerini belirlemesine yardımcı olacağız. SOLUTIONS Projesi ortağı olarak, seçilen diğer şehirler ile ortak etkinlikler gerçekleştirerek başarılı proje örneklerinin paylaşılmasına katkı sağlayacağız. Ayrıca geliştirilen çözüm önerilerinin Kocaeli'ye uygun şekilde düzenlenmesine destek vereceğiz. Proje süresince yoğun bir işbirliği gerçekleştirerek projede yer almak için başvuran pek çok şehir arasından Akdeniz Bölgesi Pilot Şehri seçilmeyi başaran Kocaeli'yi hem Türkiye’de hem dünyada örnek alınan bir başarı hikayesi yapma hedefini paylaşıyoruz." dedi.

 

Proje kapsamında belirlenen şehirler ve rehber kurumları:

Akdeniz Pilot Şehri:

  • Kocaeli, Türkiye – EMBARQ Türkiye

Latin Amerika ve Asya Pilot Şehirleri:

  • Belo Horizonte, Brezilya – EMBARQ Brezilya
  • Leon, Meksika – EMBARQ Meksika
  • Guiyang, Çin – CATS
  • Kochi, Hindistan – ICLEI SA

 

 
Bardaktaki Suyu Masaya Döktü
 
USTALARDAN ÖĞRENİYORLAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaryakıta indirim geldi
Akaryakıt dağıtım şirketleri bugünden geçerli olmak üzere motorinde 5 ...
TIR kuyruğu 50 km’ye ulaştı
Suriye sınır kapısında yaşanan sıkıntılar nedeniyle pazartesi gününden ...
Cilvegözü ve Öncüpınar'da TIR sırası
Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapılarında Suriye topraklarında devam eden ...
 
Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala'da kuyruk
Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala Sınır Kapısında TIR kuyruğu oluştu.
Karsan otobüsleri İtalya yollarında
Karsan’ın Bologna kentine teslim ettiği 18m CNG’li otobüsler ile birlikte ...
THK Hava Ulaştırma Fakültesi açıldı
İzmir'de Türk Hava Kurumu(THK) Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi'nin ...
 
DHMİ'den 3. havalimanı açıklaması
İstanbul yeni havalimanı ÇED olumlu kararının yürütülmesinin geçici olarak ...
Sincan Metrosu yarın hizmete başlayacak
Ankara trafiği ve toplu taşıma sistemini iyice rahatlatacak Sincan-Batıkent ...
Michelin'den Recamic teknolojisi
Ağır vasıta lastikleri segmentinin en büyük üreticilerinden Michelin, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bussrckamyoncudikkatKamyon haberler kamyonumsondakikanews