Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Mart 2024 Çarşamba - 10:55

"Orta Koridor’da Ülkemizin Konumunu Güçlendireceğiz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 2028 yılında 1 trilyon 589 milyar dolar milli gelire, 17 bin 554 dolar kişi başına gelire ulaşmayı amaçladıklarını anımsatarak, “Orta Koridor’da bulunan ülkemizin konumunu daha da güçlendirmek için Bakü-Tiflis-Kars Hattı’na ek olarak Zengezur Koridorunun açılması büyük öneme sahip." dedi.

 Orta Koridor’da Ülkemizin Konumunu Güçlendireceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi proram için geldiği Diyarbakır’da Diyarbakırlı iş insanları ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla büyümesin ilkelerine bağlı kalarak, yeni başarılara imza attıklarını söyleyen Uraloğlu, “Türkiye Yüzyılının ilk yılında, yaklaşık 256 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık. 81 ilimiz gibi Diyarbakır’ımız da Diyarbakırlı iş insanlarımız da Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünün gelişmesi ve ülkemiz ekonomisinin güvenli ve istikrarlı bir ortamda büyümesine yönelik çok önemli katkılar yapmıştır. Birçok sektörde Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu’nun en büyük ihracat merkezlerinden biri olmuştur” dedi.

 

“100 Yıllık İşlerin 22 Yıla Sığdı”

 

Uraloğlu, 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde 2028 yılında 1 trilyon 589 milyar dolar milli gelire, 17 bin 554 dolar kişi başına gelire ulaşmayı amaçladıklarını anımsatarak, Türkiye’nin 22 yılda küresel bir güce, dünyada sözü dinlenen bir ülkeye dönüştüğünü ifade etti. 100 yıllık işlerin 22 yıla sığdığını ifade eden Uraloğlu, “Bu nedenle aziz milletimiz de her seçimde Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyerek ‘Durmak yok, yola devam’ dedi. Baktık ki, Türkiye’nin çok hizmete ihtiyacı var, yürümek yetmeyecek, koşmaya başladık. Temeller atıp bitirilemeyen yollar, ışığa çıkamayan tüneller, inşa edilmeyen köprüler dönemini kapattık. Akla hayale sığmayacak vaatler verip, her şeyi unutma dönemini sona erdirdik. Geçit vermez dağları delerek, vadileri, boğazları köprü ve viyadüklerle geçerek Türkiye’nin her tarafını erişilir ve ulaşılır hale getirdik. Çünkü güçlü bir ulaşım altyapısı; ekonomik büyümenin birincil şartıdır” diye konuştu.

 

“Zengezur Koridoru ile Orta Koridoru Destekleyecek”

 

Bakan Uraloğlu, Yapılan her yeni yolun istihdama, üretime, ticaret ve kültür hayatına önemli katkı sağladığını vurguladı. Son 22 yılda ülkenin ulaşım ve iletişim altyapısına 275 milyar dolar yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizerek bu kapsamda uluslararası projelere de önem verdiklerini anlattı. Basra Körfezi’ni Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesinin de büyük öneme sahip proje olduğunu anlatan Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bu proje ile Hindistan, Doğu Asya ve Basra Körfezi ülkelerinden Irak’ın güneyinde inşa edilmekte olan FAV Limanına gelecek yüklerin, bin 200 kilometrelik çift yönlü otoyol ve demiryolu inşa ederek Türkiye’ye ulaşmasını planlıyoruz. Irak'tan başlayıp Ovaköy'den Türkiye'ye gelen bu yeni uluslararası koridor sayesinde Güney Asya ve Orta Doğu’yu; Avrupa, Kafkasya ve Kuzey Afrika’ya yeni bir güzergah üzerinden bağlayacağız. Kuzey-güney koridorunda bölgemiz için hayati bir bağlantı da tesis etmiş olacağız. Yine, Orta Koridor’da bulunan ülkemizin konumunu daha da güçlendirmek için Bakü-Tiflis-Kars Hattı’na ek olarak Zengezur Koridorunun açılmasının da kritik bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile birlikte, Zengezur Koridoru orta koridorun gelişimini daha da destekleyecektir. 224 km uzunluğundaki Kars – Aralık – Dilucu kesiminin ihalesini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz yıl hizmete aldığımız Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, daha sonrasında ise planlanan Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars demiryolu projeleriyle birlikte Dilucu ile Ankara arasındaki demiryolu bağlantısı sağlanmış olacaktır.”

 

“57 Milyar TL Yatırım”

 

Uraloğlu, Diyarbakır’ın bölgenin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden biri olduğuna işaret ederek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Diyarbakır’ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 57 milyar 652 milyon lira yatırım gerçekleştirdiklerini vurguladı. 44 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 456 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 2 kilometreden 285 kilometreye çıkardıklarını da belirten Uraloğlu, Diyarbakır-Mardin Yolu, Diyarbakır-Şanlıurfa Yolu gibi birçok önemli karayolu projesini de hizmete aldıklarını anlattı. Bakan Uraloğlu, Diyarbakır’da proje tutarı 15 milyar 618 milyon lira olan 12 ayrı karayolu projesine daha devam ettiklerinin de altını çizdi.

 

“Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren Hattı’nda Yüzde 75 İlerleme”

 

Diyarbakır’ın havayolu ve demiryolu gibi diğer ulaşım türlerinde de gelişmesi için çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerine de değinen Uraloğlu, Diyarbakır’ın tüm demiryolu ağını yenilediklerini ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesini iltisak hattı yaparak demiryolu ağına bağladıklarını anlattı. Diyarbakır’ı saatte 200 kilometre hızla Elazığ’a bağlayacak Elazığ-Diyarbakır Hızlı Demiryolu projesinin etüt çalışmaları devam ettiklerini hatırlatan Uraloğlu, “Yüzde 75 fiziki ilerleme kaydettik, 2024 yılı Eylül ayında tamamlanmayı hedefliyoruz. 70 km uzunluğa sahip olan Ergani-Leylek-Diyarbakır-Bozdemir kesiminde de mevcut durumda tek hat olan demiryolu hattının çift hatta çıkarılmasına yönelik projelendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Proje çalışmalarını da haziran ayında bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

 

“2 Yeni Turistik Sefer”

 

 Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif sunacak ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ güzergahlarında çalıştırılacak iki yeni turistin hattın seferlerini Nisan ayında başlatmayı planladıklarını da kaydeden Bakan Uraloğlu, “1.051 kilometre hat uzunluğundaki Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te Ankara’dan seferlerine başlayacak. ‘Ankara-Diyarbakır’ seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 saat turizm amaçlı duracak. 1.262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda işletilecek turistik trenimiz ise Ankara’dan 17 Nisan Çarşamba günü seferlerine başlayacak. Her iki turistik trenimiz de bölgenin turizm ve ticaret faaliyetlerine büyük katkılar sağlayacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

“Erbil Seferleri Başlıyor”

 

Diyarbakırlıların, Erbil uçuşlarının başlamasına yönelik taleplerinin de farkında olduklarını ifade eden Uraloğlu,

“Onunla ilgili çalışmalarımızı başlattık.

İnşallah bu ay içerisinde Erbil uçuşlarını da başlatmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

“Diyarbakır’ın ideoloji siyaseti yerine hizmete ihtiyacı var”

 

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin siyaset tarihinde, Diyarbakır her zaman etkin konumda olduğunu söyleyerek, Diyarbakır’ın bugün de siyaset sahnesinde aynı etkinliğini ve ağırlığını muhafaza ettiğinin ifade etti. Hizmet anlayışını her türlü siyasetin üzerinde tutuklarını vurgulayan Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ama sizlerin de çok iyi bildiği üzere hükümetler de belediyeler de gelir geçer. Ama bu süreçte hizmet götürmezsen daha sonra ne izin kalır ne de adın.  Bu nedenle diyorum ki, siyasi hesaplar yaparak, hizmet üretenlere kimse engel olmasın.  Boğazın iki yakasını hala sadece iki köprüyle; Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüleriyle aşıldığını düşünün. Sizce trafik nasıl olurdu? İstanbul boğazı kaç saatte geçilirdi? Ya da aktif havalimanı sayımızı 26’dan 57’e çıkarmasak havayolu nasıl halkın yolu olacaktı? Tüm bu mega projelerimizle vatandaşımızın hayatını kolaylaştırdık. Diyarbakır’ın artık ideoloji siyaseti yerine hizmete ihtiyacı var, yatırıma ihtiyacı var. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ne varsa, Diyarbakır’da da o var ve olmaya da devam edecek. Diyarbakır’ı bölgesinde lider, refahın her alanda hissedildiği bir dünya kenti, marka şehir olana kadar çalışacak, Eser siyasetimizle Diyarbakırlı kardeşlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah 31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bütün ilçe belediye başkanlıklarına talibiz. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mehmet Halis Bilden kardeşimizle birlikte planladığımız tüm projeleri birlikte hayata geçireceğiz. Dün açıkladığı gibi kendisinin 26 Projesi var. Biz de ona destek vereceğiz. Şunu unutmayın lütfen; bizim yerel yönetimlerle yapacağımız iş birliği, o şehre yapacağımız işin seviyesine ve miktarını artıracaktır.”

 
Continental UltraContact NXT’ye Uluslararası Tasarım Ödülü
 
DAF 2024 Yılının Avrupa Servis Ekibi'ni Ödüllendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UND Yönetim Kurulu Başkan Adayı Nagihan Soylu, İki Önemli Projesini Açıkladı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkan Adayı Nagihan ...
Bakan Uraloğlu: Projeye Gaz ve Petrol Boru Hatları da Eklenecek
Orta Koridor için ciddi bir aşama kaydedildiğini söyleyen Ulaştırma ve ...
TREYLER ÜRETİCİLERİ RUSYA’YA SATTIKLARI MALIN PARASINI TÜRK BANKALARINDAN ALAMIYOR!
Güçlü oldukları Rusya pazarına sattıkları ürünlerin paralarını, ambargolu ...
 
TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRÜ SARAÇ RADYO TRAFİK'E KONUŞTU
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ayhan Saraç, Radyo ...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Makina İmalatçıları Birliği’ni ağırladı
• Makina İmalatçıları Birliği (MİB), Yönetim Kurulu ve üyelerinin katılımıyla ...
DÜNYA TİCARETİ İÇİN ORTA KORİDORUN ÖNEMİ VE GELECEĞİ
Covid-19 pandemisiyle küresel tedarik zincirlerinde başlayan dönüşümün ...
 
Rusya’da Yabancı Taşımacıların Yasak Süresiyle İlgili Yeni Karar
UND'nin 30.12.2022 tarihinde gerçekleştirdiği Rusya’nın yabancı taşımacılara ...
Avrupa Birliği’nin Rusya’ya Karşı Uyguladığı 11nci Yaptırım Paketi
Avrupa Birliği, 23 Haziran 2023 tarihli Konsey Tüzüğü (AB) 2023/1214 ve ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıfır ve İkinci El Araç Fiyatlarında Oluşan Balonu Takip Ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförtürkiyenews haberler kamyoncubussondakikafahrerkamyonum